Un inginer Apple s-a sinucis în campusul companiei din Cupertino

0
622
Sursa: Reuters

Miercuri dimineață la ora locală 8:38 (ora României 18:38) poliția a fost chemată la sediul Apple din Cupertino, după ce a fost auzit un foc de armă, iar ulterior s-a descoperit cadavrul unui angajat Apple într-una dintre sălile de conferințe.

Potrivit sergentului poliției locale, Andrea Urena, atunci când au ajuns la fața locului, polițiștii au găsit un om „la pământ”. Ulterior, aceștia au determinat că este vorba despre un angajat hispanic, care s-a sinucis folosind o armă de foc, care a fost găsită în aproprierea cadavrului său. Anchetatorii susțin că nu există alte victime și că nu poate fi vorba despre un asasinat.

În orele trecute, coronerul a anunțat că persoana găsită moartă în campusul Apple din Cupertino este Edward Mackowiak, un inginer în vârstă de 25 de ani, care lucra la compania americană. Profilul de LinkedIn al acestuia a fost eliminat la scurt timp după regretabilul incident.

Despre acest eveniment tragic, un purtător de cuvânt al Apple a comentat:

Suntem cu inima zdrobită de pierderea tragică a unui coleg tânăr și talentat. Transmitem gândurile și toată compasiunea noastră familiei și prietenilor lui, inclusiv persoanelor care lucrează aici la Apple. Încercăm să îi susținem oricum putem în acest moment dificil.

Interesant este că din discuțiile inițiale ale poliției, citate de TMZ, reieșea că ar fi vorba despre două persoane implicate în acest incident. Una dintre acestea, de sex feminin, cu o rană la cap, ar fi fost escortată de paznicii Apple în afara campusușui, în timp ce o a doua ar fi fost găsită decedată într-o sală de conferințe. Anchetatorii nu au vorbit însă public nimic despre o a doua persoană implicată în acest incident, confirmându-se doar moartea provocată de o împușcătură în zona capului a angajatului Apple.

Întâmplarea tragică a venit la mai puțin de o zi după ce Apple a anunțat prima scădere a cifrei de afaceri din ultimii treisprezece ani, precum și scăderea anuală cu 18 procente a vânzărilor de iPhone. Deocamdată nu se știe dacă există vreo legătură între această sinucidere și momentele mai grele prin care trece Apple.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.