Intel va furniza o parte din cipurile pentru iPhone 7. Partenerii Apple se pregătesc deja pentru un iPhone mai complex

0
801

iPhone 7 este cel mai așteptat telefon al momentului și chiar dacă ne mai despart câteva luni de lansarea lui, astăzi aflăm din Orient câteva informații interesante despre el.

Pentru început, DigiTimes scrie că Intel va furniza până la 50% din totalul de cipuri LTE mai rapide de care va avea nevoie Apple pentru iPhone 7 și iPhone 7 Plus. Citând o sursă a cărei anonimat l-a păstrat, site-ul taiwanez mai scrie că aceste cipuri vor fi fabricate de către Taiwan Semiconductor Company (TSMC) și de King Yuan Electronics (KYEC)

Faptul că Qualcomm nu va mai fi furnizorul principal al cipurilor LTE din viitoarele modele de iPhone nu mai este o noutate, în condițiile în care producătorul taiwanez de semiconductoare a anunțat la începutul anului că a pierdut comenzile de modemuri LTE de la unul dintre cei mai mari clienți. Mai mult, deja au apărut zvonuri cum că Intel are peste 1.000 de angajați care pregăesc modemul LTE 7360 pentru iPhone 7, acesta având capacitatea de a atinge, conform specificațiilor oferite de producător, viteze teoretice de descărcare de până la 450 Mbps și de încărcare de până la 100 Mbps, fiind compatibil cu LTE categoria 10 și mai rapid cu 50% decât actualul cip LTE Qualcomm din iPhone 6s. Cu toate acestea, însă, Intel nu ar avea capacitatea de a satisface toată cererea companiei Apple, așa că pentru încă un an cel puțin Qualcomm ar trebui să furnizeze o parte dintre modemurile LTE folosite în iPhone 7, deși nu va mai fi furnizorul principal.

Trecând la cea de-a doua informație, Economic Daily News scrie că fabricile partenere Apple care urmează să asambleze iPhone 7 au început angajările mai devreme decât în trecut. Motivul ar fi „complexitatea” mai mare pe care o are viitoarea generație de iPhone, comparativ cu modelele anterioare, aceasta făcându-i pe Foxconn și Pegatron (cele mai mari fabrici unde vor fi asamblate iPhone 7) să se pregătească din timp și, probabil, să înceapă producția mai devreme decât ăn trecut.

Pe site-ul web de recrutări al celor de la Foxconn apar următoarele:

Foxconn Zhengzhou angajează un număr mare de muncitori obișnuiți. Bun-venit să te alături Foxconn:

  • vârste cuprinse între 18-40 ani.
  • Salariu mediu lunar: 3.800 renminbi.
  • Începe munca de îndată.

Aplicanții sunt sfătuiți să aplice numaidecât pentru locul de muncă dorit, sugerându-se posibilitatea de a apărea probleme în timpul procesului de aplicare, mai ales din cauza numărului mare de solicitări.

Aceasta este pentru prima dată în primii doi ani când Foxconn începe procesul de angajare din luna mai, fiind cu o lună mai devreme decât anul trecut, spre exemplu. Și cum designul iPhone 7 va fi mai complex decât al generației anterioare, recrutarea de oameni mai timpurie este logică, fabrica parteneră a Apple având nevoie de timp suplimentar pentru a pregăti persoanele să asambleze noul model de iPhone conform cu indicațiile exigente ale Apple, dar și de mai mult timp pentru a produce fiecare unitate și pregăti lansarea ce va avea loc, probabil, în luna septembrie.

Momentan nu știm la ce se referă angajatorii atunci când sugerează că iPhone 7 va fi „mai complex”, întrucât se zvonește că, în linii mari, noua generație de iPhone va fi similară actualelor iPhone 6s în privința designului, cu mici modificări în ce privește partea inferioară (de unde ar putea dispărea jackul pentru căști), dar și carcasa spate, unde ar urma să fie introdus un Smart Connector și o cameră cu două obiective, cel puțin pe modelul de 5,5 inchi.

Așadar, producția iPhone 7 va începe mai devreme anul acesta, iar noi vom avea, probabil, posibilitatea de a vedea în curând mai multe imagini cu carcase și alte componente ale viitoarei generații de iPhone. În privința modemurilor LTE, este deja mai mult decât evident că noua generație de iPhone va fi capabilă să atingă viteze teoretice și mai mari decât modelele anterioare (același lucru întâmplându-se în fiecare an, de la iPhone 5s încoace.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.