MacBook Pro 2021 a fost prezentat de către Apple. Iată tot ce trebuie să știi

- Publicitate -

Așteptată de câțiva ani, o nouă generație de MacBook Pro (2021) a fost introdusă de către Apple în cadrul evenimentului media de pe 18 octombrie. Aceasta a fost reproiectată de la 0 și vine cu două chipset-uri noi de la Apple, cele mai bune afișaje puse vreodată pe MacBook și cu câteva elemente întâlnite până acum la una dintre cele mai apreciate generații MacBook Pro – „Retina” (2012-2015).

Noul MacBook Pro folosește chipset-urile M1 Pro sau, în funcție de configurație, M1 Max – primele chipset-uri „pro” proiectate de Apple special pentru Mac. Disponibil în variante cu afișaje de 14 inchi și 16 inchi, noile MacBook Pro furnizează performanțe „uluitoare” pe partea de procesare, grafică și învățare automată, chiar și atunci când funcționează pe baterie. Acestea vin cu afișaje Liquid Retina XDR, o gamă largă de porturi pentru conectivitate îmbunătățită, o cameră frontală FaceTime HD 1080p și cel mai bun sistem audio pus într-un notebook. Toate acestea sunt potențate de macOS Monterey, care a fost proiectat din temelii pentru a beneficia de avantajele oferite de M1 Pro și M1 Max, furnizând performanțe de neegalat, indiferent de sarcinile la care este supus.

„Am pornit în a crea cel mai bun notebook pro din lume, iar astăzi suntem încântați să introducem noul MacBook Pro cu M1 Pro și M1 Max – o combinație uluitoare de performanțe fenomenale, autonomie a bateriei fără rival și funcționalități revoluționare. Noul MacBook Pro folosește un afișaj XDR care îți taie respirația, mai multe porturi precum MagSafe 3, o cameră 1080p avansată și un sistem de sunet cu șase difuzoare senzațional, totul într-un pachet extraordinar. Noul MacBook Pro pur și simplu nu are egal și este de departe cel mai bun laptop pe care l-am construit” – Greg Joswiak, vicepreședinte executiv Apple pentru marketing global. 

macbook pro 2021 designMacBook Pro 2021 Design nou

Noua generație de MacBook Pro vine cu un design complet nou, care preia mai multe elemente de la generațiile mai vechi, chiar anterioare celei din 2016. Aspectul său aduce aminte de modelele de MacBook Pro lansate până în generația Retina din 2012, având carcasa mai rotunjită la muchii și un capac aproape plat. Asemenea tuturor modelelor de MacBook Pro, gama 2021 vine cu o carcasă din aluminiu. Sigla Apple rămâne neiluminată pe capacul laptopului, iar în partea inferioară a lui a fost gravată inscripția „MacBook Pro”, la fel ca și la modelele din gama 2012-2015.

Noua carcasă din aluminiu optimizează spațiul interior pentru performanțe îmbunătățite și noi caracteristici. Aceasta este fabricată cu precizie în jurul unui sistem termic avansat care poate muta cu până la 50% mai mult aer decât generația precedentă (recunoscută oarecum pentru problemele cu încălzirea excesivă în timpul utilizării), chiar și la viteze reduse ale ventilatoarelor. Designul termic îmbunătățit al noilor MacBook Pro permite deci furnizarea unor performanțe de top susținute fără a se încălzi sau a deveni zgomotos. De fapt, referitor la zgomotul produs de ventilatoare, Apple susține că în cea mai mare parte a timpului acestea nici nu vor funcționa (în sarcinile de zi cu zi) grație eficienței energetice extraordinare a chipset-urilor.macbook pro tastatura

Sub capacul laptopului lucrurile arată destul de familiar, cu excepția tastaturii. Desigur, MacBook Pro 2021 continuă să aibă o Magic Keyboard cu taste având mecanism de tip foarfece, asemenea MacBook Pro 13 inch 2020 și MacBook Pro 16 inch 2019), dar are unele elemente diferite. În primul rând, aceasta are un cadru negru dublu-anodizat, care, potrivit Apple, evidențiază în mod elegant caracterele de pe taste iluminate. În subsidiar, noua tastatură nu mai vine cu Touch Bar, Apple revenind la un rând de taste de funcție de dimensiuni normale, la doar cinci ani distanță de momentul în care prezenta cu mare fast acel mic ecran tactil ce urma să fie atât de criticat de mulți utilizatori. Apple susține că tastele de funcție fizice – inclusiv o tastă escape mai lată – readuc senzația tactilă și familiară a unei taste mecanice pe care cei mai mulți utilizatori o iubesc. Desigur, tastatura este însoțită de un trackpad Force Touch despre care nu aflăm să se fi îmbunătățit ceva.

Aruncând o privire asupra dimensiunilor, MacBook Pro de 16 inchi are o lungime de 35,37 cm, o lățime de 24,81 cm, o grosime de 1,68 cm și o masă de 2,1 / 2,2 kg (M1 Pro / M1 Max), fiind aproape la fel de lat, lung și gros ca și modelul anterior, dar cu până la 200 grame mai greu (35,79 cm / 24,59 cm / 1,62 cm / 2 kg). Iar modelul de 14 inchi chiar dacă are un afișaj puțin mai mare decât modelul anterior, dimensiunile lui sunt doar marginal mai mari. Acesta are o lungime de 31,26 cm, o lățime de 22,12 cm, o grosime de 1,55 cm și o masă de 1,6 kg, fiind foarte puțin mai lat și mai gros decât modelul anterior, puțin mai subțire și cu 300 grame mai greu (30,41 cm / 21,24 cm / 1,56 cm / 1,4 kg).macbook pro liquid retina xdr

Cel mai bun afișaj pus până acum pe un laptop

Noutățile MacBook Pro 2021 nu se încheie la capitolul aspect. Ecranul acestora este, potrivit Apple, cel mai bun pus vreodată pe un notebook. Noua gamă MacBook Pro folosește un afișaj Liquid Retina XDR, care preia multe dintre caracteristicile ecranului iPad Pro din 2021.

Folosind tehnologia mini-LED, afișajele noilor modele poate oferi o luminozitate susținută de până la 1.000 de niți, o luminozitate maximă de până la 1.600 de niți și un raport de contrast de 1 milion la 1. Gama dinamică uriașă aduce conținutul HDR la viață cu detalii incredibile în umbre, porțiuni luminoase spectaculoase, negru mai profund și culori mai vii ca oricând. Noile afișaje Liquid Retina XDR au o varietate largă a gamei cromatice P3 și acceptă un miliard de culori pentru gradienți mai netezi.

O altă surpriză adusă de afișajele MacBook Pro 2021 este tehnologia ProMotion. Da, noua generație MacBook Pro este prima din gama Mac care oferă ProMotion. Întâlnit pe iPad Pro și iPhone 13, ProMotion oferă o rată de reîmprospătare adaptivă de până la 120 Hz. Această tehnologie variază în mod automat rata de reîmprospătare pentru a o potrivi cu mișcarea conținutului pe ecran pentru a oferi animații mai fluide și mai receptive, păstrând totodată autonomia bună a bateriei. Editorii video vor putea, desigur, să blocheze ecranul la o anumită rată de reîmprospătare care să fie optimă pentru clipurile editate.

Ambele modele din gama nouă de MacBook Pro au, potrivit Apple, afișaje mai mari decât modelele din generația precedentă. MacBook Pro de 16 inchi are un ecran cu diagonala de 16,2 inchi, cu o rezoluție 3456 pe 2234 pixeli și 254 de pixeli per inch, cu un total de 7,7 milioane de pixeli. Prin comparație, modelul anterior avea o diagonală cu 0,2 inch mai mică, o rezoluție 3072 x 1920 pixeli și 226 pixeli per inch. Modelul mai mic face un salt de la o diagonală de 13,3 inchi la una de 14,2 inchi și are o rezoluție 3024 x 1964, cu 254 de pixeli per inch, și un total de 5,9 milioane de pixeli (mai mulți decât avea generația precedentă de MacBook Pro de 16 inch).

Un alt aspect interesant la capitolul ecran este că are acum o ramele laterale și superioară mult mai îngustă. De fapt, în ceea ce privește rama superioară s-a făcut un artificiu de design controversat, ecranul MacBook Pro 2021 având acum o crestătură similară celei întâlnite la toate modelele de iPhone de la iPhone X încoace. Totuși, grație mutării ecranului în jurul camerei FaceTime HD (pentru că nu, MacBook Pro nu are Face ID, în ciuda crestăturii din ecran), bara de meniu a fost mutată mai sus, crescând astfel spațiul de pe ecran.macbook pro m1 pro macos monterey

MacBook Pro 2021 Două noi cipuri pro pentru performanțe de neegalat

La numai un an de când a anunțat migrarea spre arhitectura proprie pe toată gama Mac, Apple a introdus nu unul, ci două chipset-uri îmbunătățite în gama M1 – M1 Pro și M1 Max. Ambele vor putea fi configurate pe noile modele de MacBook Pro, marcând un important pas înainte spre dezideratul companiei californiene. Noile MacBook Pro cu M1 Pro și M1 Max aplică, pentru prima dată pe un Mac, o arhitectură de tip sistem pe un cip (SoC), care oferă memorie unificată rapidă și o lărgime a benzii de memorie crescută, furnizând cele mai bune performanțe din clasă pe wattul consumat și o eficiență energetică de top.

Prezent în configurațiile de bază de MacBook Pro (14 inch / 16 inch), chipset-ul M1 Pro preia arhitectura „revoluționară” a M1 și o duce la un cu totul alt nivel. Acesta vine cu un CPU cu până la 10 nuclee (numai MacBook Pro de 14 inch în configurația de bază vine cu un CPU pe 8 nuclee) care include 8 nuclee de înaltă performanță și două nuclee de înaltă eficiență, furnizând performanțe îmbunătățite cu până la 70% față de cele ale M1. Pe partea grafică, M1 Pro vine cu un GPU de până la 16 nuclee (standard pe modelul de 16 inch, opțional pe cel de 14 inch, care în configurația de bază vine cu un GPU pe 14 nuclee), care furnizează performanțe grafice de până la 2 ori mai bune decât M1.

M1 Pro oferă până la 200 de GB/s de lărgime a benzii de memorie – de până la 3 ori mai mult decât M1 – și acceptă până la 32 GB de memorie unificată rapidă (standard, ambele modele de MacBook Pro vin cu 16 GB de RAM). În plus, acest chipset adaugă un motor media cu accelerator ProRes, H.264, HVEC și ProRes RAW pentru a obține o procesare video incredibil de rapidă și eficientă din punct de vedere energetic.macbook pro m1 max macos monterey

Utilizatorii care doresc chiar mai mult decât atât vor putea să își configureze noile MacBook-uri cu un chipset M1 Max, care, potrivit Apple, este cel mai puternic cip pus într-un laptop gama pro. Plecând de la performanțele remarcabile ale M1 Pro, acesta duce totul cu un pas mai departe. El vine cu același CPU pe 10 nuclee ca și M1 Pro, dar pe partea de GPU vine cu până la 32 de nuclee, furnizând performanțe de până la 4 ori mai bune decât un MacBook cu M1 / de 2 ori mai bune decât unul cu M1 Pro. În versiunea „standard”, M1 Max vine cu un GPU pe 24 de nuclee.

M1 Max oferă o lărgime a benzii de memorie de până la 400 GB/s, adică de două ori mai mult decât ceea ce oferă M1 Pro și de aproape 6 ori mai mult decât cea a M1. În plus, modelele configurate cu M1 Max acceptă până la 64 GB de memorie unificată ultra-rapidă. Potrivit Apple, această cantitate uriașă de memorie este mult peste ceea ce oferă până și cele mai performante laptopuri PC, îmbunătățind semnificativ fluxurile de lucru complexe și permițând utilizatorilor să facă lucruri de necrezut până acum pe un laptop. Prin comparație cu un PC cu Intel Core i9 cu o placă video NVIDIA Quadro RTX 6000 cu 24GB GDDR6, precum și cu unul cu același procesor, dar cu o placă video NVIDIA GeForce RTX 3080 cu 16 GB de GDDR6, MacBook Pro de 16 inch în configurația de top poate realiza anumite sarcini pe care acestea nu pot – un exemplu ar fi lucrul cu geometrie complexă și texturi în scene din OTOY Octane X.macbook pro m1 pro macos monterey

M1 Max vine cu un motor media îmbunătățit, care are două acceleratoare ProRes, pentru performanțe și mai bune pe fluxurile multiple de lucru. Drept urmare, utilizatorii pot edita pe MacBook Pro cu acest chipset până la 30 de fluxuri video 4K ProRes sau până la șapte fluxuri 8K ProRes în Final Cut Pro – adică mai multe fluxuri decât pot fi editate pe un Mac Pro pe 28 de nuclee cu Afterburner. Și, pentru prima oară pe un Mac, creatorii video pot grada culorile în HDR pe un video ProRes 8K 4444, chiar și atunci când sunt pe baterie.

Cele mai bune performanțe atinse vreodată de un MacBook

Toate cele mai sus prezentate despre M1 Pro și M1 Max se traduc în performanțe cu mult mai bune chiar și în cele mai solicitante sarcini. Iar pentru a înțelege mai bine saltul, Apple ne oferă câteva comparații interesante cu modelele precedente de MacBook Pro:

Față de MacBook Pro de 13 inch anterior*, noul MacBook Pro de 14 inch

*Comparația este realizată cu MacBook Pro 13 inch cu procesor Intel Core i7 quad-core tactat la 2,3 GHz, cu Intel Iris Plus Graphics, 32 GB de RAM și SSD de 4 TB.

Grație CPU-ului pe 10 nuclee din M1 Pro și M1 Max, oferă:

  • Build-uri a proiectelor cu până la 3,7 ori mai rapide în Xcode
  • Cu până la de 3 ori mai multe plug-in-uri AMP Designer din Logic Pro
  • Performanțe dinamice computational fluid cu până la de 2,8 ori mai bune în NASA TetrUSS

Grație GPU-ului pe 16 nuclee din M1 Pro sau a celui de 32 de nuclee din M1 Max, oferă:

  • Randare 4K de până la 9,2 ori mai rapidă în Final Cut Pro (M1 Pro) și de până la 13,4 ori mai rapidă (M1 Max)
  • Performanță raster GPU și vector combinate de până la 5,6 ori mai bună în Affinity Photo cu M1 Pro sau cu 8,5 ori mai bună în cazul M1 Max.
  • Randare a efectelor de până la 3,6 ori mai rapidă în Blackmagic Design DaVinci Resolve Studio (M1 Pro) sau de până la 5 ori mai rapidă cu M1 Max.

Atât M1 Pro, cât și M1 Max folosesc un Neural Engine pe 16 nuclee, oferind sarcini de învățare automată mai rapide, inclusiv:

  • O urmărire a obiectelor de până la de 8,7 ori mai rapidă în Final Cut Pro (M1 Pro) / 11,5 ori mai rapidă (M1 Max)
  • O detectare a scenelor de editare cu până la 7,2 ori mai rapidă în ProRes 1080p 422 în Adobe Premiere Pro
  • Performanțe cu până la de 2,6 ori îmbunătățite la selectarea subiectelor în imagini din Adobe Photoshop.

Față de MacBook Pro de 16 inch anterior*, noul MacBook Pro de 16 inch

*Comparația este realizată cu MacBook Pro 16 inch cu procesor Intel Core i9 PE 8 nuclee tactat la 2,4 GHz, cu placă video Radeon Pro 5600M cu 8GB HBM2, 64 GB de RAM și SSD de 8 TB.

Grație CPU-ului pe 10 nuclee din M1 Pro și M1 Max, oferă:

  • Build-uri a proiectelor cu până la 2,1 ori mai rapide în Xcode
  • Viteză de publicare de până la 2,1 ori mai rapidă în Vectorworks
  • Performanțe dinamice computational fluid cu până la de 3 ori mai bune în NASA TetrUSS

Grație GPU-ului pe 16 nuclee din M1 Pro sau a celui de 32 de nuclee din M1 Max, oferă:

  • Randare 8K de până la 1,7 ori mai rapidă în Final Cut Pro (M1 Pro) și de până la 2,9 ori mai rapidă (M1 Max)
  • Performanță raster GPU și vector combinate de până la 2,9 ori mai bună în Affinity Photo cu M1 Pro sau cu 4,5 ori mai bună în cazul M1 Max.
  • Randare de 2,5 ori mai rapidă în Maxon Cinema 4D cu Redshift (M1 Pro) sau de 4 ori mai rapidă (cu M1 Max)

Atât M1 Pro, cât și M1 Max folosesc un Neural Engine pe 16 nuclee, oferind sarcini de învățare automată mai rapide, inclusiv:

  • O urmărire a obiectelor de până la de 3,6 ori mai rapidă în Final Cut Pro (M1 Pro) / 4,9 ori mai rapidă (M1 Max)
  • O detectare a scenelor de editare cu până la 4,4 ori mai rapidă în ProRes 1080p 422, în Adobe Premiere Pro
  • Performanțe cu până la de 2 ori îmbunătățite la selectarea subiectelor în imagini din Adobe Photoshop.

Stocare ultrarapidă

MacBook Pro 2021 vine cu SSD-uri ultra-rapide, care oferă viteze de citire de până la 7,4 GB/s, adică de până la două ori mai mari decât cele atinse de generația precedentă.

Standard, ambele modele au SSD-uri de 512 GB, dar configurațiile superioare pleacă de la 1 TB. Desigur, utilizatorii care au nevoie de mai mult vor putea face upgrade la SSD de 2 TB, 4 TB sau 8 TB.macbook pro m1 pro macos monterey

Eficiență energetică de top și autonomie a bateriei „extraordinară”

De la fluxurile de lucru pro la sarcinile de zi cu zi, noile MacBook Pro oferă o eficiență energetică remarcabilă pentru performanțele de neegalat – indiferent dacă laptopul este sau nu conectat la priză – și o autonomie a bateriei îmbunătățită.

Prin comparație cu modelele din generația precedentă de MacBook Pro, cu o singură încărcare, programatorii vor putea compila de până la 4 ori mai mult cod, iar fotografii se vor bucura de până la 2 ori mai mult timp pentru editare în Adobe Lightroom Classic.

Modelul cu afișaj de 14 inchi oferă au autonomie de până la 17 ore pentru redarea video, cu 7 ore mai mult decât modelul precedent, în timp ce modelul de 16 inchi oferă până la 21 de ore de redare video, cu 10 ore mai mult decât modelul precedent și cea mai bună autonomie atinsă vreodată de un MacBook.

Apple susține că, spre deosebire de laptopurile cu Windows care pierd performanțele atunci când funcționează pe baterie, MacBook Pro 2021 este capabil să furnizeze același nivel ridicat de performanțe indiferent dacă este sau nu conectat la priză.

Rămânând la capitolul baterie, trebuie făcută precizarea că MacBook Pro de 14 inchi vine cu o baterie litiu-polimer de 70 wați oră, în timp ce modelul de 16 inch are o baterie litiu-polimer de 100 de wați oră. MacBook Pro de 14 inchi poate veni cu un adaptor de alimentare de 67W (versiunea de bază, cu cip M1 Pro pe 8 nuclee) sau de 96W (celelalte versiuni), în timp ce versiunea de 16 inch are un adaptor de alimentare de 140W.macbook pro conectivitate

Conectivitate – înapoi la rădăcini

Generația 2016 a venit cu mai multe decizii controversate din partea Apple, una dintre acestea fiind cea de a renunța la mai toate porturile în favoarea a patru porturi USB-C. Îndelung criticată pentru obligarea utilizatorilor de a-și cumpăra diferite adaptoare, Apple a revenit asupra deciziei, iar MacBook Pro 2021 este mai „darnic” atunci când vine vorba de conectivitate. El vine cu 3 porturi USB-C cu Thunderbolt 4 (cu unul mai puțin deci decât la modelele anterioare), cu un slot de carduri SDXC pentru acces rapid la media, un port HDMI pentru conectarea în mod convenabil la afișaje, proiectoare și televizoare și un jack pentru căști îmbunătățit care acceptă căști de înaltă impedanță.

Un alt port care și-a refăcut apariția pe noile MacBook Pro este MagSafe. Noua gamă vine cu MagSafe 3, care are un design nou și poate încărca sistemele mai rapid ca oricând. Noul conector MagSafe se conectează prin USB-C la adaptorul de alimentare inclus în pachet și permite alimentarea sigură a laptopului grație prinderii cu magneți. Desigur, în continuare noile MacBook-uri pot fi alimentate și doar prin USB-C.

Pe partea de alimentare, Apple susține că încărcarea rapidă a fost introdusă pentru prima dată pe Mac, noile modele putând alimenta 50% din baterie în numai 30 de minute.

Cu M1 Pro, utilizatorii pot conecta MacBook-urile la două Pro Display XDR, iar cu un M1 Max, îl pot conecta la trei Pro Display XDR și la un monitor 4K în același timp.

Pe partea de conectivitate wireless, MacBook Pro vine cu Wi-Fi 6 802.11ax și cu Bluetooth 5.0.macbook pro conectivitate

Cea mai bună cameră și cel mai bun sunet dintr-un MacBook

Ascunsă în breton, camera MacBook Pro 2021 este acum 1080p, oferind o rezoluție dublă față de cea întâlnită la modelele precedente și o performanță în condiții de luminozitate scăzută mult mai bună grație diafragmei f/2,0.

Noua cameră folosește procesorul de semnal imagine (ISP) și Neural Engine din M1 Pro și M1 Max pentru video computațional care îmbunătățește calitatea video, făcând ca subiectele să fie mai clare, iar tonurile pielii mai naturale.

La capitolul audio, MacBook Pro are microfoane de calitate studio care au un nivel de zgomot mai redus pentru înregistrări vocale și apeluri mai curate. Un sistem de sunet de înaltă fidelitate cu șase difuzoare include două tweetere pentru un sunet mai clar și patru woofer-e cu anularea forței pentru 80% mai mult bas. Noul sistem de sunet acceptă audio spațial, care creează o experiență pentru ascultare tridimensională și sofisticată.

macOS Monterey – optimizat pentru M1 Pro și M1 Max

Desigur, noua gamă de MacBook Pro va veni cu macOS Monterey 12.0 preinstalat. Vorbim despre o versiune care a fost optimizată de către Apple pentru a beneficia de toate avantajele aduse de M1 Pro și M1 Max. Astfel, FaceTime include noi funcționalități pentru audio și video care să facă apelurile să sune mai natural și fidel, iar noi instrumente pentru continuitate precum AirPlay pe Mac vor face ca produsele Apple să lucreze mai bine împreună. Anumite caracteristici din macOS Monterey, cum ar fi SharePlay și Control Universal nu vor fi disponibile decât spre finele anului curent pe Mac.

Toate aplicațiile Apple pentru Mac sunt optimizate și funcționează nativ pe M1 Pro și M1 Max, alături de alte nu mai puțin de 10.000 de aplicații și plugin-uri universale disponibile, cum ar fi, printre altele, Lightroom Classic, Cinema 4D și Capture One. În continuare, aplicațiile pentru Mac care nu au fost actualizate la Universal vor funcționa pe modelele cu chipset-uri Apple grație tehnologiei Rosetta 2, iar aplicațiile optimizate doar pentru iPhone și iPad, vor funcționa direct pe Mac fără alte ajustări și adaptări. În plus, Apple a anunțat actualizări importante pentru două dintre aplicațiile sale – Final Cut Pro și Logic Pro -, care vor aduce utilizatorilor noi funcționalități și optimizări care să stoarcă totul din M1 Pro și M1 Max (mai multe detalii aici).macbook pro 2021 foto

MacBook Pro 2021 Lansare și preț

Noile modele de MacBook Pro sunt disponibile la precomandă deja în magazinele Apple și ale partenerilor din mai multe țări. Apple susține că acestea vor ajunge la clienți începând de marți, 26 octombrie, însă termenele de livrare au crescut pentru majoritatea modelelor imediat după ce s-a dat startul precomenzilor.

Cât despre preț, MacBook Pro de 14 inchi este disponibil, în configurațiile de bază, la 2.249€ (versiunea cu M1 Pro cu CPU pe 8 nuclee, GPU pe 14 nuclee, 512 GB de stocare și adaptor de alimentare de 67W) și la 2.749€ (versiunea cu M1 Pro cu CPU pe 10 nuclee, GPU pe 16 nuclee, 1 TB de stocare și adaptor de alimentare pe 96W). MacBook Pro de 16 inchi, pe de altă parte, are un preț de plecare de 2.749€ (versiunea cu M1 Pro cu CPU pe 10 nuclee, GPU pe 16 nuclee, 16 GB de RAM și SSD de 512 GB), 2.979€ (versiunea cu aceleași caracteristici ca și precedenta, dar cu 1 TB de stocare) sau de 3.849€ (versiunea cu M1 Max cu CPU pe 10 nuclee, GPU pe 32 de nuclee, 32GB de RAM, 1TB de stocare).

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum se elimina un iPhone / iPad blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial

Functia Blocare activare - pe care am descris-o in cadrul acestui tutorial - a fost introdusa de...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.