iPhone 7 urmează să aibă modem LTE Intel mai rapid

0
1012

De ani de zile, Qualcomm este furnizorul diferitor chipseturi din iPhone și inclusiv a modemului LTE. Odată cu iPhone 7, însă, s-ar putea produce o schimbare semnificativă.

În momentul de față acțiunile companiei Qualcomm sunt în scădere mare din cauza faptului că producătorul de cipuri a anunțat în cadrul unei teleconferințe ce a avut loc miercuri că va pierde comenzile de la unul dintre principalii săi clienți. Potrivit Bloomberg, analiștii consideră că acel mare client ar fi Apple, ipoteza lansată de ei fiind susținută de zvonurile recente potrivit cărora compania din Cupertino se va baza pe Intel pentru a-i furniza cea mai mare parte din modemurile LTE pentru iPhone 7.

Directorul general al Qualcomm a spus analiștilor că el „presupune” că un client mare va plasa comenzile de cipuri la un rival, indicând o posibilă pierdere în afaceri pentru companie. (…) Samsung deja folosește mai mulți furnizori, lasând posibil ca doar Apple să fi făcut această schimbare.

La începutul lunii martie, analistul CLSA Securities, Srini Pajjuri a publicat o scrisoare de cercetare în care susținea că Intel a obținut o „importantă parte” din comenzile de cipuri LTE de la Apple, crescându-i producția cu un procent cuprins între 30 și 40. Totodată, analistul considera că Qualcomm va primi o mică parte dintre comenzile rămase.

Intel ar avea peste 1.000 de angajați care lucrează intensiv la dezvoltarea modemului LTE 7360 pentru ca el să poată fi, probabil, inclus într-un viitor model de iPhone. Cipul LTE Intel 7360 are o viteză teoretică de descărcare superioară, de până la 450 Mbps, și o viteză de încărcare de până la 100 Mbps, fiind compatibil cu categoria LTE 10 și cu un total de 29 de benzi LTE.

Trecerea la cipuri LTE ar face ca iPhone 7 să fie capabil să atingă viteze LTE chiar și mai mari pentru navigarea pe web, descărcarea de aplicații, difuzarea de video și nu numai. În momentul de față, iPhone 6s și iPhone 6s Plus se bucură deja de modemuri LTE-Advanced ultra-rapide.

Pentru actualele modele de iPhone, toate cipurile LTE folosite de Apple sunt furnizate de Qualcomm – inclusiv chipsetul din iPhone 6s și iPhone 6s Plus ce oferă viteze de descărcare teoretice de 300 Mbps și 50 Mbps la încărcare. Qualcomm s-a bucurat în ultimii trei ani de exclusivitate la furnizarea de modemuri LTE pentru iPhone.

Zvonurile sugerează că Apple ar putea crea un SoC all-in-one care include atât un procesor din gama A, cât și un modem LTE, pentru o eficiență crescută și viteze mai mari. Intel ar putea juca un rol important în licențierea și fabricarea acestui chipset, bazându-se pe procesul său avansat pe 14 nanometri.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.