În cazul în care înregistrezi multe imagini cu dispozitivul iPhone, iPad sau iPod touch și ești pasionat de fotografie, probabil ai observat că nu întotdeauna ele îți ies perfect drepte. Iar acest lucru nu este deranjant deloc în fotografiile unde nu există linii drepte, orizontale sau verticale, dar acolo unde apare linia orizontului va fi destul de deranjant ca ea să nu fie perfect dreaptă, perpendiculară pe ecran.

Din fericire, aplicația preinstalată din iOS, Poze, include câteva instrumente de editare folositoare, care te vor ajuta să corectezi inclusiv problemele de aliniere ale fotografiilor înregistrate cu dispozitivul iPhone/iPad sau un alt aparat foto. Și chiar dacă nu pare a fi cine știe ce, pozele tale cu soarele care răsare din mare, cu verdele proaspăt al ierbii care se întâlnește cu albastrul viu al cerului (și nu numai) vor arăta mult mai bine în biblioteca foto sau pe Facebook, Instagram, Flickr, etc. dacă linia orizontului este perfect dreaptă.

Așa că dacă ai observat o fotografie unde verticala sau orizontala principală nu este perfect perpendiculară pe ecran, urmează pașii de mai jos pentru a o corecta direct de pe dispozitivul iPhone sau iPad, folosind aplicația preinstalată Poze.

Cum să îndrepți o fotografie de pe iPhone sau iPad

De ce vei avea nevoie?

  • Un dispozitiv: iPhone 4 (sau mai recent), iPad 2 (sau mai recent), iPad mini (sau mai recent), iPad Air (sau mai recent), iPad Pro ori iPod touch generația a 5-a (sau mai recent).
  • Versiune sistem de operare: iOS 7.0 sau ulterior.
  • Cel puțin o imagine în biblioteca foto a aplicației Poze.

Îndreaptă o fotografie

  1. Deschide aplicația Poze de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad;iPad iOS 9 ecran principal home
  2. Caută și selectează fotografia pe care dorești să o îndrepți;
  3. Atinge butonul Editați din partea dreaptă sus a ecranului. Notă: Dacă el nu apare, atinge ecranul o dată;Poze Editați
  4. În partea de jos a ecranului localizează și atinge pictograma Decupare (este situată lângă butonul Anulați, pe iPhone, sau lângă bagheta de auto-îmbunătățire, pe iPad);Poze Decupați
  5. Atinge rondela de ajustare afișată imediat sub fotografie, și trage-o spre stânga sau spre dreapta pentru a îndrepta imaginea.Poze îndreptareObservăm că pe ecran va apărea o grilă cu linii orizontale și verticale, care te va ajuta să ajustezi perfect imaginea. De asemenea, atunci când îndrepți imaginea, vei observa că ea va fi decupată, ceea ce înseamnă că s-ar putea pierde din calitatea ei, dar și că anumite obiecte s-ar putea să nu mai apară complet sau chiar deloc.
  6. După ce ai finalizat editarea, atinge butonul galben OK din partea dreaptă jos a ecranului.

Urmează pașii de mai sus pentru toate fotografiile tale care nu sunt aliniate perfect.

Din păcate, chiar dacă pentru majoritatea fotografiilor ar putea să nu fie o problemă (deoarece nu trebuiesc îndreptate foarte mult), unele care sunt foarte strâmbe s-ar putea să fie imposibil de îndreptat perfect, din cauză că vor deveni foarte neclare sau că subiectul principal va dispărea din cadru (ținând cont de decuparea amintită mai sus).

Ai și alte întrebări?

Dacă ai întrebări, neclarități sau dorești să propui un tutorial, lasă un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.