Oricând accesezi o fereastră nouă în managerul de fișiere implicit al OS X Finder – acesta va deschide unul dintre dosarele tale, în funcție de preferințe.

Nu știu exact de ce, dar Apple a decis ca, în mod implicit, pe orice Mac toate ferestrele Finder să fie deschise în dosarul Toate fișierele mele, care include, așa cum ne sugerează și denumirea, toate fișierele pe care le ai stocate pe discul computerului tău. Și nu știu cum este la voi pe Mac, dar la mine în acest dosar este o dezordine generală, așa că de fiecare dată când deschid Finder și-mi văd toate fișierele, mă enervează. Mă enervează atât de tare încât nu l-aș mai vrea afișat nici măcar în Favoritele din Finder.

În cazul în care te afli în aceeași situație ca și mine și-ți dorești ca ferestrele Finder noi să fie deschise într-un alt dosar decât Toate fișierele mele, îți voi arăta mai jos ce trebuie să faci. Și bonus, îți voi spune și cum poți elimina acest dosar din Favorite, în cazul în care nu cauți niciodată nimic în el (și dacă ai face-o, îți va fi foarte greu să și găsești ceva).

Cum să selectezi dosarul în care sunt afișate ferestrele Finder noi

Urmând pașii de mai jos, vei putea alege oricare dintre dosarele de pe Mac-ul tău ca implicit la deschiderea unei ferestre Finder. Eu unul am ales dosarul Desktop pe toate Mac-urile mele, însă tu vei putea selecta Documente, Descărcări, iCloud Drive sau orice alt dosar, în funcție de ce accesezi cel mai adesea în Finder:

  1. Deschide Finder sau dă clic pe desktop;Finder Mac
  2. În bara de meniu din partea de sus a ecranului, dă clic pe Finder;
  3. Selectează Preferințe;Preferințe Finder
  4. În fila General, mergi la secțiunea Ferestrele Finder noi afișează și dă clic pe meniul unde apare dosarul actual (probabil, Toate fișierele mele). Selectează de aici, prin clic, dosarul preferat unde dorești să fie deschise ferestrele Finder. Dacă el nu este afișat, alege Altele și caută-l în Finder, iar când l-ai găsit apasă Selectează.Preferințe generale Finder

Bonus: Elimină Toate fișierele mele din Favorite

  • Din Preferințele Finder, alege fila Bară laterală și dă clic pentru a debifa căsuța de lângă Toate fișierele mele. De asemenea, tot aici poți selecta ce dosare mai dorești să elimini sau să adaugi în bara laterală din Finder.Preferințe bara laterală Finder

Deschide acum o fereastră Finder nouă și vei observa nu doar că ea afișează dosarul selectat anterior, ci și că din bara laterală a dispărut dosarul Toate fișierele mele.

Chiar dacă nu sunt cine știe ce, astfel de preferințe îți fac viața mai ușoară și îmbunătățesc experiența de utilizare. Așa că dacă te deranjează ceva sau nu funcționează așa cum vrei tu, atunci schimbă configurarea. Iar dacă nu știi, întreabă-ne pe noi.

Ai și alte întrebări?

Dacă ai întrebări, neclarități sau dorești să propui un tutorial, lasă un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.