Cum găsești rapid pozele înregistrate în urmă cu un an pe iPhone sau iPad – Sfaturi și trucuri

0
2162

De la schimbarea majoră pe care a primit-o în iOS 7, aplicația Poze a devenit un loc mult mai bun pentru pozele tale, mai ales atunci când cauți momente din trecut pe care ai vrea să le revezi. Acest lucru se datorează numeroaselor caracteristici introduse de către Apple, care fac aplicația Poze cât se poate de inteligentă și capabilă să îți organizeze și afișeze imaginile în funcție de diferite criterii.

Unul dintre aceste criterii (și poate cel mai important și des folosit) este cel în funcție de timp. Iar dacă albumele în general (inclusiv Rolă film, de exemplu) au afișat dintotdeauna pozele în ordine cronologică (de la cea mai recentă, la cea mai veche), Apple a mai introdus vizualizarea pozelor în Momente, Colecții și Ani, precum și un sistem de căutare inteligent. Toate acestea contribuie la o mai ușoară găsire a fotografiilor, în cazul în care îți amintești, fie și foarte vag, momentul la care au fost înregistrate.

În sistemul de căutare, Apple a inclus câteva opțiuni inteligente ce permit găsirea fotografiilor din trecut, printre care se mai numără una ce îți va afișa imaginile pe care le-ai capturat în urmă cu exact un an. Aceasta este utilă mai ales pentru evenimente sau pentru marcarea unor realizări, dar și pentru cei care doresc să își revadă, o dată la ceva timp, clipele petrecute în trecut și pe unde se aflau în aceeași zi din urmă cu exact un an. Ea este similară unei caracteristici disponibile și pe Facebook, care îți permite să vezi fotografiile publicate în urmă cu un an (sau mai mult) și, dacă dorești, să le distribui prietenilor.

Urmează pașii de mai jos pentru a vedea cum să folosești trucul ce îți permite să răspunzi la întrebarea Oare ce făceam în urmă cu un an?

Cum să găsești rapid pozele înregistrate în urmă cu un an

De ce vei avea nevoie:

  • Un dispozitiv iPhone 4s sau mai recent, iPad mini sau mai recent, iPad 2 sau mai recent, iPad Air sau mai recent, iPad Pro ori iPod touch generația a 5-a sau mai recent
  • iOS 9.0 sau ulterior instalat pe dispozitivul compatibil
  • Imagini din urmă cu cel puțin un an adăugate în aplicația Poze

Găsește imaginile din urmă cu un an cu 3D Touch

Pentru asta va trebui să ai un dispozitiv cu afișaj 3D Touch – iPhone 6s sau iPhone 6s Plus. Dacă ai orice alt model de iPhone sau ai un iPad ori un iPod touch, treci la secțiunea următoare.

  1. Accesează ecranul principal al dispozitivului iPhone și caută pictograma aplicației Poze;home screen iphone ios 9 ecran principal
  2. Efectuează un gest 3D Touch (apasă mai puternic) pe pictograma acestei aplicații;
  3. Se va deschide un meniu cu scurtături. Atinge opțiunea Acum un an.poze 3d touch

Aplicația Poze va fi deschisă afișând în Momente toate fotografiile/clipurile video pe care le-ai înregistrat în urmă cu un an. Reține că aplicația nu va căuta numai pozele înregistrate în urmă cu fix un an, ci și pe cele înregistrate cu câteva zile înainte sau după ziua de acum un an, afișând în dreptul lor data la care au fost capturate, iar deasupra locul (dacă este disponibil).

Găsește imaginile din urmă cu un an folosind Căutare din Poze

  1. Deschide aplicația Poze de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad.iPad iOS 9 ecran principal home
  2. Accesează una dintre vizualizările Poze sau Albume (în partea de jos a ecranului – dacă ești într-un album, cum ar fi Rolă film, va trebui să revii la Albume atingând butonul din partea stângă sus).
  3. Atinge pictograma Căutare (lupa) din partea dreaptă sus a ecranului;poze ios 8 adaugate recent
  4. Vor apărea mai multe sugestii inteligente de căutare. Dacă ai fotografii înregistrate în urmă cu un an, vei vedea și sugestia Acum un an. Atinge-o pentru a vedea imaginile capturate în urmă cu un an.poze acum un an

Reține că sistemul de căutare nu va afișa numai pozele și videoclipurile înregistrate în urmă cu fix un an, ci și pe cele înregistrate cu câteva zile înainte sau după ziua de acum un an, afișând în dreptul lor data la care au fost capturate, iar deasupra locul (dacă este disponibil).

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.