Cum să cauți mai rapid fotografii și clipuri video în aplicația Poze de pe iPhone și iPad – Tutorial

4
4176

În cazul în care ești unul dintre utilizatorii de iPhone sau iPad căruia îi place să (și să se) fotografieze ori să filmeze, atunci probabil că în galeria foto de pe terminalul tău iOS sunt deja câteva mii de fotografii, numărul crescând constant (în limita spațiului disponibil pe terminal, desigur). Una dintre problemele cu numărul mare de fotografii sau clipuri video apare atunci când cauți o anumită imagine pentru a o arăta unui prieten, a o partaja pe o rețea de socializare – de exemplu -, pentru a o edita, ș.a.m.d. Nu este chiar atât de ușor de găsit o fotografie mai veche, mai ales dacă are câteva zeci/sute/mii în fața ei și nu știi foarte bine aproximativ locul în care apare în Rolă film, spre exemplu.

Din fericire, Apple a încercat în versiunile mai recente ale iOS să adreseze problema găsirii fotografiilor stocate pe iPhone sau iPad, implementând nu doar o filă nouă, Poze, unde sunt organizate imaginile în momente, colecții și ani (în funcție de locul și momentul în care au fost capturate), dar și un meniu de căutare inteligent. Vorbind despre acesta din urmă, el se va dovedi a fi extrem de folositor atât timp cât știi ceva despre fotografia sau clipul video pe care o/îl cauți.

Funcționalitatea de căutare din interiorul aplicației Poze îți permite să cauți imagini după anul în care au fost adăugate, locația (exactă sau aproximativă) în care le-ai capturat, persoanele care apar în ele și după alte câteva criterii. Astfel, dacă știi cu exactitate strada pe care ai făcut o anumită fotografie căutată sau măcar țara în care ea a fost înregistrată, atunci o vei găsi cât ai zice <<Poze>>. La fel și dacă știi ziua, luna sau anul în care ai capturat-o. Iar dacă nu cauți o fotografie anume, ci un grup de mai multe fotografii (cum ar fi, de exemplu, cele dintr-o excursie), atunci funcționalitatea de căutare se va dovedi, de asemenea, extrem de utilă pentru tine.

Cei mai mulți dintre noi vom știi locația în care a fost făcută o fotografie sau un grup de fotografii / clipuri video mai vechi, pe care le căutăm, motiv pentru care voi nota câteva aspecte importante, pe care trebuie să le știți înainte de a căuta. Această funcționalitate de căutare după locație depinde în mod direct de informațiile despre localizare etichetate de aparatul cu care au fost înregistrate imaginile. Or, dacă se întâmplă să ai / să fi avut dezactivată geolocalizarea imaginilor pe aparat, atunci unele clipuri video sau imagini nu vor apărea în căutare. Această situație problematică pentru unii utilizatori va apărea cel mai adesea în cazul aparatelor care nu permit geolocalizarea imaginilor (cum ar fi, de exemplu, majoritatea DSLR-urilor), dar și în cazul în care au dezactivat geolocalizarea imainilor de pe iPhone și iPad. Iar în cazul în care știi persoanele care apar într-o fotografie, trebuie să știi un alt aspect important: aplicația Poze nu este capabilă să eticheteze automat fețele din fotografii, așa că tu va trebui să faci acest lucru manual. Din nefericire, acest lucru nu este posibil direct de pe iPhone sau iPad, așa că va trebui să apelezi la aplicația Poze sau iPhoto de pe Mac.

Așadar, după ce ai citit toate cele de mai sus, urmează pașii de mai jos pentru a căuta rapid fotografii sau clipuri video în aplicația Poze de pe iPhone, iPad și iPod touch.

Cum să cauți rapid fotografii sau clipuri video în aplicația Poze de pe iPhone, iPad sau iPod touch

De ce ai nevoie?

  • Un dispozitiv iPhone, iPad sau iPod touch cu iOS 8 sau orice versiune ulterioară a sistemului de operare instalată
  • (Multe, foarte multe) fotografii și clipuri video adăugate în aplicația Poze
  • Opțional: Să permiți aplicației Poze să acceseze localizarea ta, pentru a căuta poze care au fost realizate în aproprierea ta.permiteti aplicatia poze localizarea

Căutare poze

  1. Deschide aplicația Poze de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone, iPad sau iPod touch;home screen ecran principal itutorial
  2. Atinge fila Albume sau fila Poze din bara de navigare a aplicației (situată în partea de jos a ecranului);
  3. Atinge butonul Căutați (pictograma cu lupă) din partea dreaptă sus a ecranului;IMG_3525
  4. Introdu în câmpul de căutare locația, o dată calendaristică sau un nume de persoană. De exemplu, poți introduce „Lacul Herăstrău”, „Sibiu”, „iulie 2014”, „Andrei”, etc. Dacă ești în căutarea unei fotografii înregistrate în aproprierea locației în care te aflii la momentul respectiv, atunci atinge opțiunea În apropriere pentru a-ți fi afișate toate pozele înregistrate în acea zonă. Notă: Nu este necesar să atingi butonul Căutare, deoarece rezultatele apar pe măsură ce introduci datele.IMG_3526
  5. Atinge unul dintre rezultate afișate în meniu. Dacă nu apare nimic, atunci nu există rezultate conform criteriului selectat.
  6. Aplicația Poze va afișa toate imaginile și videoclipurile care se potrivesc cu criteriul selectat de tine.IMG_3527

În cazul în care vrei să revii la căutare, poți atinge câmpul de căutare din partea dreaptă sus și introduce un criteriu nou. Iar dacă vrei să revii din nou la toate articolele din biblioteca ta, atunci atinge butonul Anulați.

 

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

- Reclamă -