Cu toate că iPhone 7 și iPhone 7 Plus nu vor fi prezentate de către Apple până în toamna acestui an, zvonuri și presupuse componente ale lor au început deja să apară pe Internet, prezentându-ne o parte dintre noutățile cu care ele ar trebui să ne surprindă. În martie, spre exemplu, un posibil prototip al iPhone 7 Plus a apărut pe un site web din China, iar ulterior apăruse o schiță ce ar fi trebuit să ne prezinte presupusul design al iPhone 7.

Desigur, este dificil să spunem dacă imaginile apărute până acum ne prezintă într-adevăr componente sau schițele reale ale viitoarei generații de iPhone, așa cum este destul de dificil să cernem zvonurile care prezintă lucruri veridice, de cele ce ne induc în eroare. Totuși, anumite site-uri web, cum ar fi Mac Otakara, au prezentat în trecut informații veridice referitoare la produsele Apple nelansate și există șanse mari ca și măcar o parte dintre informațiile prezentate acum referitor la iPhone 7 să fie adevărate.

Astăzi, japonezii de la Mac Otakara vin cu câteva informații noi referitoare la caracteristici pe care s-ar putea să le vedem sau nu în viitoarea generație de iPhone cu ecran de 4,7 și 5,5 inchi, confirmând totodată o parte dintre lucrurile pe care le știam deja despre noile terminale. Ei susțin că există o posibilitate foarte mare probabilitate ca atât imaginea cu prototipul de iPhone 7 Plus, cât și schița să ne prezinte adevăratul design al viitoarei generații de iPhone. De asemenea, ei susțin că cele două aspecte care au atras atenția tuturor la prototipul de iPhone 7 Plus – Smart Connectorul (pentru conectarea de tastaturi, de exemplu) și camera cu două obiective – își vor face apariția cel puțin pe această versiune mai mare de iPhone.designul iPhone 7

Prototipul și schița iPhone 7 ne arătau că aspectul și dimensiunile viitoarelor dispozitive iPhone vor fi oarecum similare cu cele ale iPhone 6/6s (Plus), iar acest lucru este confirmat acum. Chiar dacă în trecut susțineau că noua generație de iPhone va fi poate la fel de subțire precum un iPod touch 6 sau iPad Air 2, cei de la Mac Otakara sunt de părere acum că vor fi foarte mici schimbările în privința dimensiunilor între iPhone 7 și un iPhone 6s, de exemplu.

Trecând mai departe, multă lume se așteaptă ca Apple să elimine jackul pentru căști din carcasa iPhone 7 și cea a iPhone 7 Plus, iar dacă unele zvonuri ne indicau că spațiul suplimentar va fi folosit de gigantul american pentru a introduce difuzoare stereo, Mac Otakara susțin contrariul. Ei sunt de părere că și noile modele de iPhone vor avea tot un singur difuzor, aidoma predecesorilor lor. În privința căștilor care vor fi incluse în pachetul noilor dispozitive, acestea vor fi Bluetooth și s-ar putea alimenta prin portul Lightning al iPhone, la fel ca și un Apple Pencil, de exemplu.

Lentila mai mare a camerei principale de pe iPhone 7 – pe care o puteam vedea în schița de luna trecută – ne indică faptul că acest terminal va avea probabil un senzor mai mare, capabil să înregistreze fotografii mai bune, chiar și în ciuda faptului că nu va avea sistemul cu două obiective de pe iPhone 7 Plus.

În cele din urmă, cei de la Mac Otakara vorbesc despre posibilitatea ca Apple să includă doi noi senzori deasupra iPhone 7 și iPhone 7 Plus, scopul lor nefiind momentan cunoscut. Există posibilitatea ca acești senzori să aibă legătură cu afișajul terminalelor – care, așa cum sugera o companie specializată în afișaje, ar putea prelua caracteristici, cum ar fi True Tone, ale iPad Pro cu ecran de 9,7 inchi.

În general, cam tot ceea ce ne prezintă Mac Otakara sunt confirmări ale unor speculații din trecut, așa că nu se știe cu certitudine în ce măsură informațiile prezentate de ei sunt bazate pe detalii primite de la persoane care să cunoască planurile Apple sau care să lucreze în fabricile partenere. Singurul loc unde ei nu cad de acord cu ce știam noi până acum este în cazul grosimii terminalelor, dar ar putea avea dreptate, în condițiile în care Apple ar putea folosi o nouă tehnologie pentru afișaj, dar și, eventual, baterii cu capacitate mai mare (deși o presupusă baterie a iPhone 7 nu era de acord cu cea din urmă ipoteză).

În fine, probabil cele mai concrete lucruri pe care le știm deja despre noile iPhone-uri sunt: lipsa jackului pentru căști și introducerea unui sistem de cameră cu două obiective, în cazul modelului mai mare. În rest, multe zvonuri nu au o susținere atât de mare, chiar dacă este foarte probabil ca antenele de pe carcasele noilor terminale să fie mai subțiri și să arate altfel, portul Lightning să fie mai subțire, iar tehnologia pentru cipuri să fie una complet nouă. Cu toate acestea, este încă destul de devreme să putem trage concluzii, așa că ne așteptăm pe viitor să vedem mai multe schițe, machete, componente și să auzim noi lucruri interesante care în final să se dovedească a fi veridice.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.