Apple nu va mai actualiza QuickTime pentru Windows. Utilizatorii ar trebui să îl dezinstaleze din cauza unor vulnerabilități periculoase

0
375

Echipa de Promptitudine în caz de Urgență pentru Comptere a Departamentului de Securitate Internă a Statelor Unite ale Americii a emis astăzi o alertă pentru utilizatorii de PC-uri cu Windows, care au instalat QuickTime. Aceștia sunt sfătuiți să dezinstaleze programul Apple, în condițiile în care au fost descoperite în el o serie de vulnerabilități pe care Apple nu intenționează să le înlăture prea curând prin intermediul unor actualizări.

Computerele cu Windows care au instalat QuickTime vor putea folosi în continuare programul și după ce Apple va înceta întreținerea lui. Totuși, folosirea de software neîntreținut poate crește riscurile de virusare și a altor amenințări de securitate. Printre consecințele negative care pot apărea se numără pierderea confidențialității, integrității sau a disponibilității datelor, precum și defectarea resurselor de sistem sau a lucrurilor de valoare. Singura reducere a acestor riscuri disponibilă este dezinstalarea QuickTime pentru Windows.

Recomandarea de la echipa de promptitudine vine după un raport a lui Trend Micro, în care prezintă planurile companiei Apple de a retrage QuickTime pentru Windows, ceea ce va însemna că nu va mai lansa actualizări de securitate prin care să adreseze vulnerabilitățile care afectează acest software. Totodată, el a anunțat descoperirea a două noi vulneravilități în QuickTime pentru Windows ce permit coruperea de la distanță a datelor prin executarea de coduri. Ele permit infractorilor cibernetici să obțină acces în computerele utilizatorilor păcălindu-i să descarce un fișier de pe Internet. Și cum Apple nu plănuiește introducerea unor actualizări de securitate, singura modalitate de apărare a utilizatorilor este de a dezinstala acest software.

Pentru a dezinstala acest software, Apple oferă câteva indicații pe site-ul său web.

Pluginul web pentru QuickTime a fost dezactivat în mod implicit la începutul acestui an pe Windows, în condițiile în care el nici acum nu a primit actualizări de compatibilitate pentru Windows 8 și Windows 10.

Vulnerabilitățile nu afectează utilizatorii de Mac care folosesc QuickTime.

Apple nu a comentat încă nimic pe acest subiect, dar este foarte probabil să anunțe retragerea software-ului QuickTime din varianta pentru Windows și să le ofere utilizatorilor o modalitate de dezinstalare rapidă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.