Cum să efectuezi și să recepționezi apelurile telefonice de pe iPhone pe Mac – Tutorial

- Publicitate -

În cazul în care ai un Mac și un dispozitiv iPhone, nu va mai trebui să răspunzi sau să efectuezi apeluri telefonice doar de pe telefon. Și Mac-ul poate face același lucru. Așa că dacă ești la computer și îți sună telefonul sau dorești să apelezi pe cineva, vei putea face acest lucru în câțiva pași simpli.

Dispozitivele ce rulează versiunile recente de OS X și iOS vin cu caracteristica „Apeluri celulare”, care permite preluarea și efectuarea de apeluri telefonice și de pe dispozitivele Mac (precum și de pe iPad sau iPod touch), atât timp cât utilizatorul le deține pe lângă un iPhone. Iar înainte de a începe să căutăm sertare SIM pe Mac sau să cumpărăm un plan de date nou, trebuie să știm că niciunul dintre acestea. Mulțumită Continuității, Mac-ul va putea recepționa toate apelurile telefonice de pe iPhone și va putea efectua apeluri telefonice pe baza planului de date de pe telefon.

Așadar, oricând dorești vei putea să suni pe cine vrei tu de pe Mac, persoana respectivă primind apelul ca și când ar fi fost efectuat de pe iPhone. De asemenea, atunci când cineva te va suna pe numărul tău de telefon, vei putea răspunde și de pe Mac, dacă îți este mai la îndemână. Toate acestea sunt, desigur, posibile numai în situația în care sunt îndeplinite o serie de condiții despre care vom discuta mai jos.

Apelare telefonica Iată cum să efectuezi și să preiei apeluri telefonice pe Mac

De ce vei avea nevoie:

 • Un dispozitiv:
  • iPhone 4s sau ulterior
   • iOS 8.0 sau o versiune superioară instalată
  • Mac Pro, iMac, Mac mini, MacBook, MacBook Air sau MacBook Pro
   • OS X 10.10 Yosemite sau o versiune superioară instalată
 • Autentificare la iCloud cu același ID Apple pe toate dispozitivele (deci atât pe iPhone, cât și pe Mac).
 • Autentificare la FaceTime cu același ID Apple pe toate dispozitivele tale.
 • Conexiune la aceeași rețea Wi-Fi pe toate dispozitivele.
 • Opțiunea Apeluri celulare activată. Despre activarea ei, vom discuta mai jos.

Notă: Conectându-te la FaceTime cu același ID Apple, vei primi apelurile telefonice de pe iPhone, pe toate dispozitivele tale, atât timp cât ele îndeplinesc și celelalte criterii de eligibilitate, enunțate mai sus. Iar dacă acest lucru s-a întâmplat deja, iar tu îți dorești dezactivarea apelării celulare pe Mac, de exemplu, atunci poți urma, de asemenea, pașii de mai jos cu privire la activare pentru a opri apelarea celulară pe computer.


În unele țări, operatorii de telefonie mobilă pot accepta efectuarea apelurilor telefonice prin Wi-Fi, pe alte dispozitive decât iPhone-ul unde există planul de date. Acolo pot fi configurate computerul Mac, precum și celelalte dispozitive iPad, iPod touch și chiar iPhone, să efectueze și primească apelurile telefonice, chiar și atunci când dispozitivul iPhone cu plan de date nu este pornit sau nu se află în apropriere – lucruri necesare pentru apelarea celulară despre care v-am vorbit până acum. Activarea apelării Wi-Fi este similară, însă cerințele sunt diferite. Când va fi disponibilă în România, și pentru iPhone, vom acoperi acest subiect.


Activare apeluri celulare

De pe iPhone

 1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul principal;home screen iphone ios 9 ecran principal
 2. Atinge Telefon;Telefon Configurari
 3. În secțiunea APELURI, atinge Apelare de pe alte dispozitive;apelare celulara pe alte dispozitive Telefon
 4. Comută pe verde (activat/I) butonul din dreptul Apelare de pe alte dispozitive.apelare de pe alte dispozitive Telefon
 5. Asigură-te că toate dispozitivele Mac și iOS pe care dorești să recepționezi apelurile telefonice sunt selectate (glisorul din dreptul lor este verde). În cazul în care dorești să oprești apelarea telefonică pe unul dintre acestea, atinge glisorul din dreptul lui pentru a-l dezactiva.

Notă: Dacă în lista PERMITEȚI APELAREA PE lipsește unul sau mai multe dispozitive ale tale, asigură-te că întrunește criteriile de eligibilitate enunțate mai sus.

În cazul dispozitivelor iPhone cu iOS 8, opțiunea Apelare celulară se găsește în interiorul meniului FaceTime din Configurări.

De pe Mac

 1. Deschide aplicația FaceTime;FaceTime osx
 2. Selectează meniul FaceTime din bara de meniu;
 3. Dă clic pe Preferințe;FaceTime preferinte OSx
 4. Asigură-te că butonul de lângă Apelare de pe iPhone este bifat. În cazul în care nu dorești să mai primești apeluri telefonice de pe acest Mac, dă clic în acea căsuță pentru a o debifa.apelare preferinte FaceTime OSX

Notă: Dacă nu apare opțiunea Apelare de pe iPhone, asigură-te că Mac-ul tău întrunește criteriile de eligibilitate enunțate mai sus.


Apelare telefonica de pe Mac

Inițierea apelurilor telefonice este posibilă pe Mac din diferite aplicații, inclusiv FaceTime, Contacte, Safari, Mail, Hărți, Spotlight și nu doar. Aceasta poate diferi de la caz la caz, însă mai jos îți vom prezenta cum poți iniția apeluri telefonice de pe Mac în câteva dintre aplicațiile uzuale unde vei găsi sau s-ar putea să găsești numere de telefon.

 • Contacte: Selectează un contact, mută cursotul deasupra numărului de telefon, apoi dă clic pe butonul Telefon.apelare contacte Mac
 • FaceTime: Introdu un număr de telefon în câmpul de căutare, apoi dă clic pe butonul Audio  De asemenea, poți da clic pe Audio pentru a vedea istoricul apelurilor telefonice efectuate sau recepționate în trecut, apoi da clic pe pictograma telefon din dreptul numărului sau al contactului pe care vrei să îl reapelezi.facetime apelare telefon
 • Safari: Selectează un număr de telefon într-o pagină web (prin dublu clic pe el), dă clic pe meniul pop-up (vezi imaginea din în stânga), apoi selectează Apelează [număr de telefon] folosind iPhone-ul.
 • Mail: Poziționează cursorul deasupra unui număr de telefon, dă clic pe meniul pop-up (identic celui pe care l-am văzut în Safari) și alege Apelează [număr de telefon] folosind iPhone-ul.
 • Hărți: Dă clic pe un loc de interes, selectează opțiunea Info (I), poziționează cursorul deasupra unui număr de telefon, apoi dă clic pe butonul Telefon.
 • Căutare Spotlight: Introdu numele unei persoane din Contacte sau al unui loc în câmpul de căutare Spotlight, apoi selectează rezultatul căutării. Mută cursorul deasupra numărului de telefon pe care vrei să îl apelezi, apoi fă clic pe butonul Telefon.

Notă: Este posibil ca după ce ai selectat apelarea unui număr de telefon să fie necesar să confirmi acțiunea. În acest caz, computerul îți va afișa o notificare în partea dreaptă sus a ecranuluiapeleaza optiuni

Reține că dacă doreșt să apelezi un număr de telefon pe care nu îl ai în Contacte sau nu l-ai găsit pe web, va trebui să folosești câmpul de căutare din aplicația FaceTime, așa cum am descris mai sus.

Preluarea apelurilor telefonice

Preluarea apelurilor de pe Mac se face din notificarea interactivă ce apare în partea dreaptă sus a ecranului. La fel ca și pe iPhone, atunci când recepționezi un apel telefonic pe Mac vei avea la dispoziție mai multe opțiuni:

 • Răspunde: Dă clic pe Acceptă;răspunde apel
 • Respinge: Dă clic pe Respinge;respinge apel
 • Răspunde cu un mesaj text: Dă clic pe săgeata în jos  afișată în dreptul Refuză, apoi selectează Răspuns cu mesaj și introdu mesajul.
 • Respinge și creează un memento pentru a suna înapoi: Dă clic pe săgeata în jos  afișată în dreptul Refuză, apoi selectează Adu-mi aminte.raspuns cu mesaj
 • Anulează sunetul: Dă clic pe tasta F10 (Anulare sunet), pentru a opri soneria – ea va fi oprită, în același timp, și pe iPhone și celelalte dispozitive care sună, fără a respinge apelul telefonic.

În timpul unui apel

În timpul apelurilor telefonice, Mac oferă următoarele opțiuni, accesibile din meniul interactiv afișat în partea dreaptă sus a ecranului:apel

 • Taie sonorul de la capătul tău al conversației: Dă clic pe Taie sonor. După, chiar dacă persoana cu care vorbești nu te va mai auzi, tu o vei auzi pe ea.
 • Răspunde la solicitările automate ale telefonului: Dă clic pe notificarea apelului telefonic și introdu numere.
 • Comută la un apel FaceTime: Dă clic pe Video.
 • Folosește opțiunea Apel în așteptare: Dacă ești în mijlocul unui apel și apare o notificare nouă de apel, dă clic pe Pune apelul în așteptare și acceptă. Fă clic pe simbolul Butonul Comutare apeluri(vezi în stânga) pentru a comuta între apeluri.
 • Inițiază un apel conferință, atunci când ai alt apel în așteptare: Când ești în mijlocul unui apel și ai alt apel în așteptare, dă clic pe Comasare.
 • Transferă apelul pe iPhone: Atunci când Mac-ul se află lângă iPhone, atinge pictograma Handoff, care apare automat în stânga jos a ecranului de blocare al iPhone-ului ori în comutatorul de sarcini sau dă clic pe pictograma Handoff care apare în stânga dockului pe Mac. Reține însă că Handoff nu este disponibil decât pe modelele mai recente de iPhone și Mac. În cazul în care nu poți folosi Handoff, atunci selectează Atinge pentru a reveni la apel din partea de sus a ecranului iPhone.

În situația în care nu auzi foarte bine persoana de la celălalt capăt al firului, asigură-te că Mac-ul tău este reglat la un volum mai puternic (volumul îl reglezi și folosind tasta F12). Dacă aceasta nu te poate aude, asigură-te că microfonul Mac-ului tău nu este acoperit cu nimic, iar tu stai la o distanță relativ apropriată de el.


Descoperă și alte caracteristici grozave oferite de Continuitate

Accesează acest link pentru a descoperi mai multe tutoriale pentru Continuitatea din iOS și OS X.

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum se elimina un iPhone / iPad blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial

Functia Blocare activare - pe care am descris-o in cadrul acestui tutorial - a fost introdusa de...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.