De ani de zile utilizatorii de iPad se intreaba daca modelele Wi-Fi + Cellular de iPad sunt capabile sa receptioneze sau efectueze apeluri telefonice atat timp cat au introdus o cartela compatibila. Raspunsul la aceasta intrebare a fost si ramane nu in toate versiunile iOS de dinaintea iOS 8, dar si in aceasta din urma versiune a sistemului de operare, insa cu o precizare importanta.

In iOS 8 Apple a introdus caracteristica numita Continuitate care face dispozitivele iPhone, iPad si iPod touch sa functioneze mai bine ca niciodata impreuna. Una dintre functionalitatile pe care le aduce aceasta caracteristica este cea de redirectionare a apelurilor telefonice receptionate pe iPhone catre dispozitivele iPad, iPod touch sau Mac. Cu alte cuvinte, incepand cu iOS 8 poti sa vorbesti “la telefon” si de pe iPad sau iPod touch nu doar folosind FaceTime Audio sau un alt serviciu VoIP, ci si reteaua celulara. Astfel, in anumite situatii vei putea inlocui dispozitivul iPhone cu un iPad sau iPod touch pentru a raspunde apelurilor telefonice primite de la orice numar de telefon sau pentru a efectua un apel telefonic catre oricine.

Caracteristica de redirectionare a apelurilor telefonice nu face ca iPad-ul tau sa functioneze ca si un telefon de sine statator ori sa ii ofere un numar de telefon diferit. Dimpotriva. iPad-urile si iPod-urile touch vor functiona precum niste dispozitive anexe iPhone-ului tau, astfel ca interlocutorul tau nu va stii ca tu i-ai raspuns ori l-ai sunat de pe iPhone, iPad sau Nokia 3310.

O astfel de functionalitate se dovedeste a fi grozava mai ales atunci cand folosesti iPad-ul sau iPod-ul touch si primesti sau doresti sa efectuezi un apel, insa iPhone-ul tau se afla in buzunar ori intr-o alta incapere. Chiar daca, de cele mai multe ori, vei avea nevoie de o pereche de casti pentru a vorbi “la telefon” de pe iPad sau iPod touch, ele vor functiona si fara, activand difuzorul. Nota: Nu, nu are niciun rost sa duci iPad-ul la ureche ca sa vorbesti fiindca iOS 8 nu ii implementeaza si difuzorul de ureche necesar.

Cum sa efectuezi si receptionezi apeluri telefonice pe iPod touch si iPad in iOS 8

Cerinte

 • Toate dispozitivele trebuie sa ruleze iOS 8.0 ori o versiune ulterioara a sistemului de operare.
 • Functionalitatea de redirectionare a apelurilor este compatibila cu iPhone 4s (sau un model mai recent), iPad 2 (sau un model mai recent), iPad mini (sau un model mai recent) si iPod touch generatia a 5-a
 • Atat iPhone-ul, cat si celelalte dispozitive iOS trebuie conectate la aceeasi retea Wi-Fi pentru redirectionarea apelurilor
 • Toate dispozitivele trebuiesc conectate la acelasi cont iCloud si trebuie sa aibă activat FaceTime

Cum sa activezi redirectionarea apelurilor pe iPhone sau iPad

iOS iti permite sa alegi care dintre dispozitivele tale sa receptioneze sau efectueze apeluri telefonice. Daca nu s-a activat in mod implicit, functionalitatea poate fi activata oricand pe oricare dintre dispozitivele tale care indeplinesc cerintele susmentionate.

 1. Deschide aplicatia Configurari de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone, iPad sau iPod touch cu iOS 8;
 2. Deruleaza in jos si atinge FaceTime;
 3. Comuta pe verde (I – pornit) butonul din dreptul Apelare celulara cu iPhone-ul.IMG_1254

Repeta acest proces pe toate dispozitivele pe care doresti sa activezi caracteristica.

Despre efectuarea si receptionarea apelurilor telefonice pe iPad si iPod touch

Pentru a receptiona sau efectua apeluri telefonice pe iPad sau iPod touch trebuie sa stii cateva lucruri:

 • iPad si iPod touch nu au aplicatia Telefon disponibila pe iPhone. De aceea, tu nu vei putea apela un numar de telefon care nu se afla in Contacte sau a carui format nu este recunoscut de una dintre aplicatiile preinstalate (de exemplu, de Mail). Daca doresti sa apelezi un numar de telefon si el nu se afla in Contacte sau nu l-ai gasit intr-o aplicatie sau pagina web, atunci va trebui intai sa il adaugi la contacte si apoi sa il apelezi.
 • Receptionarea apelurilor telefonice: Ecranul de primire a apelurilor telefonice afisat pe iPad sau iPod touch este identic cu cel afisat pe iPhone, de exemplu. Atunci cand primesti un apel telefonic, pe iPad sau iPod touch iti va fi afisat fie glisorul pentru a raspunde apelului (daca ecranul dispozitivului era blocat), fie butoanele Refuzati si Acceptati. Alaturi de ele, iPad-ul va afisa butoanele Reamintire si Mesaj pentru a refuza apelul primit si configura un memento ori raspunde cu un mesaj prestabilit. La fel ca si pe iPhone, refuzarea apelurilor poate fi facuta pe iPad si iPod touch si prin dubla apasare a butonului Adormire/trezire.
 • In timpul apelurilor: Interfata apelant este pe iPad si iPod touch la fel ca si cea de pe iPhone. Astfel, in timpul apelului, iPad-ul iti va permite sa opresti microfonul, sa accesezi tastatura, sa activezi o teleconferinta adaugand si alte persoane la apelul in curs, sa incerci transferarea apelului curent intr-unul FaceTime si sa accesezi contactele. Desigur, butonul rosu iti permite sa inchizi apelul. Apasand butonul principal al dispozitivului, vei putea accesa in continuare orice aplicatie de pe iPad sau iPod fara a perturba in vreun fel apelul curent (bara de stare va deveni verde, permitandu-ti sa revii la apel).apel ipad #itutorial.ro (1)
 • Efectuarea apelurilor: Va spuneam mai sus ca nu exista pe iPad si iPod touch, inca, o aplicatie Telefon. Cu toate acestea, pentru a efectua un apel poti folosi aplicatiile FaceTime (unde iti sunt afisate toate apelurile ratate, de exemplu) sau Contacte. Butonul pentru apelare este diferit, in iOS 8, de cel pentru FaceTime, acesta din urma fiind afisat intr-o sectiune delimitata. Pentru a efectua un apel telefonic, din meniul cu informatii despre contact, tot ce va trebui sa faci este sa atingi pictograma apel, situata in dreptul numarului de telefon pe care doresti sa il apelezi. contact apelareIn cazul in care ai gasit un numar de telefon pe web sau intr-un e-mail, de exemplu, atunci il vei putea apela de pe iPad sau iPod touch. Tot ce trebuie sa faci in aceasta situatie este sa atingi numarul de telefon respectiv afisat de dispozitivul tau (uneori numarul de telefon scris intr-un format compatibil este afisat cu culoarea albastra si subliniat cu o linie – nu este o regula), iar din casuta de dialog sa alegi “Apelati”.apelare ipad

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina sau un mesaj pe forum.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.