In urma cu cateva luni izbucnise un adevarat scandal dupa ce intrase in atentia media faptul ca utilizatorii care au facut trecerea de la iPhone la un alt telefon nu mai primesc mesaje de la unii prieteni. Aceasta situatie problematica este intampinata doar de catre acei utilizatori care nu si-au dezactivat iMessage inainte de a muta cartela in noul telefon. Din aceasta cauza ei nu mai primesc mesajele de iPhone, iPad sau Mac ce obisnuiau sa foloseasca iMessage pentru conversatiile prin mesaje text.

Apple a considerat ca nu a gresit cu nimic in toata aceasta situatie, deoarece utilizatorii pur si simplu trebuie sa dezactiveze iMessage de pe propriul dispozitiv. Mai mult, cum sunt tot mai putini aceia care iau decizia gresita de a trece de la iPhone la un alt telefon, Apple nu s-a obosit sa conceapa un instrument care sa ofere o modalitate mai simpla de dezactivare a iMessage. Pana astazi.

In cursul acestei dimineti compania Apple a publicat un nou instrument web care permite utilizatorilor sa isi anuleze inregistrarea numarului propriu de telefon din iMessage in eventualitatea in care au facut trecerea la un dispozitiv non-Apple. Instrumentul poate fi accesat urmand linkul: https://selfsolve.apple.com/deregister-imessage si ofera doua modalitati prin care poti sa dezactivezi un cont iMessage.

In primul rand, utilizatorii care inca mai au iPhone sau iPad pot sa acceseze Configurari>Mesaje>si sa comute pe O (gri – oprit) butonul din dreptul iMessage. Cea de-a doua modalitate este adresata in special utilizatorilor care nu mai au iPhone si nici acces la fostul telefon. Ei pot introduce pe site-ul susmentionat numarul de telefon pe care este inregistrat iMessage pentru a primi un mesaj de la Apple ce contine un cod. Acest cod de confirmare este format din 6 cifre si trebuie introdus la primire intr-un camp special situat in aceeasi pagina web.Captură de ecran din 2014.11.10 la 07.23.27

Poate ca nu va mai surprinde, dar cea de-a doua modalitate de dezactivare a iMessage si poate cea mai logica, in conditiile in care multi nu isi mai pastreaza vechile telefoane sau tablete, nu este disponibila si in Romania fiindca prefixul tarii noastre nu este afisat in lista. Desigur, noi nu suntem singurii ocoliti de catre Apple, destul de putine fiind tarile acelea in care Apple ofera instrumentul momentan.

Asadar, pana cand disponibilitatea instrumentului web de anulare a iMessage va fi extinsa si pentru Romania, noi va trebui sa apelam la un vechi dispozitiv Apple pentru a dezactiva iMessage de pe propriul numar de telefon.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.