Retransmiterea mesajelor de tip SMS si MMS este una dintre caracteristicile care fac parte din categoria denumita de Apple “Continuitate” pentru ca face dispozitivele iOS si OS X sa functioneze mult mai bine impreuna. Aceasta functionalitate face ca orice mesaj de tip SMS pe care il receptionezi pe un dispozitiv iPhone conectat la o retea celulara sa fie redirectionat si catre dispozitivele iPad, iPod touch si Mac. Cu alte cuvinte, aceasta caracteristica face posibila vizualizarea tuturor mesajelor tale nu doar de pe iPhone, ci si de pe celelalte dispozitive ale tale cu iOS sau OS X, si nu doar atat. Asa cum pot receptiona mesajele tale, dispozitivele iPad, iPod touch sau Mac pot chiar si sa trimita SMS-uri sau MMS-uri folosindu-se de iPhone-ul tau.

Asadar, daca un prieten iti trimite un SMS sau MMS de pe orice tip de telefon, tu ii vei putea raspunde cu cel pe care il ai la indemana si nu neaparat cu iPhone. De asemenea, Redirectionarea SMS-urilor iti va permite sa incepi o conversatie de pe iPad sau Mac facand clic pe orice numar de telefon il gasesti in Contacte, Mail, Safari si nu numai. Toate mesajele si conversatiile sunt receptionate, la fel ca si pe iPhone, in aplicatia Mesaje disponibila pe iPad, iPod touch si Mac.

in cazul in care ai o tableta iPad ori un dispozitiv iPod touch cu iOS 8 si nu stii cum sa activezi retrimiterea mesajelor, atunci urmeaza pasii de mai jos:

Cum sa receptionezi si trimiti SMS-uri si MMS-uri de pe iPod touch si iPad in iOS 8

Pentru a trimite sau primi SMS-uri pe alte dispozitive decat iPhone, trebuie ca dispozitivul tau sa indeplineasca o serie de conditii si sa faci cateva configurari simple:

Cerinte

Iata ce conditii trebuie sa indeplineasca dispozitivele tale cu iOS pentru a putea redirectiona mesajele:

 • Dispozitivul iPhone trebuie sa fie iPhone 5 sau un model mai recent si sa aibă instalat iOS 8.1 ori o versiune ulterioara
 • Dispozitivul iPad trebuie sa fie iPad 2 sau un model mai recent si sa aibă instalat iOS 8.1 sau o versiune ulterioara
 • Toate dispozitivele trebuie sa fie conectate la acelasi cont iCloud si sa aibă activat iMessage
 • Toate dispozitivele trebuie sa fie conectate la aceeasi retea Wi-Fi pentru ca mesajele sa fie receptionate. SMS-urile si MMS-urile, deci, vor fi primite doar atat timp cat iPhone-ul sau iPad-ul tau sunt in raza de acoperire a aceleiasi retele Wi-Fi.
 • Pe iPad sau iPod touch trebuie sa ai activata trimiterea si primirea mesajelor noi la numarul de telefon al iPhone-ului (dupa ce ai activat iMessage). Poti schimba configurarile privind trimiterea si primirea de mesaje din Configurari>Mesaje>Trimitere si primire.

Activare

 1. Deschide aplicatia Configurari de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone cu iOS 8.1;ecran principal home screen iphone ios 8 #itutorial.ro
 2. Atinge meniul Mesaje;mesaje configurari
 3. Atinge Redirectionare mesaje text;redirectionare mesaje
 4. Comuta pe verde (I – pornit) butonul din dreptul numelui dispozitivului cu iOS conectat la acelasi cont iCloud pe care doresti sa activezi redirectionarea mesajelor (dispozitivul poate fi un iPad, iPod touch sau chiar un alt iPhone).redirectionare mesaje
 5. Deblocheaza ecranul dispozitivului iPad sau iPod si introdu codul afisat de aplicatia Mesaje pe dispozitivul iPhone de pe care faci activarea redirectionarii mesajelor. Codul este compus din 6 cifre si este afisat intre ghilimele pe o casuta de dialog. Dupa ce ai introdus pe iPhone codul, atinge Permiteti.

Trimitere si receptionare de SMS-uri de pe iPad si iPod touch

Incepand de acum, toate mesajele pe care le primesti pe iPhone (deci pe numarul tau de telefon), vor fi receptionate si pe celelalte dispozitive pe care ai activat redirectionarea mesajelor. La fel ca si pe iPhone, daca ai activat notificarile pentru Mesaje pe iPad, de exemplu, vei primi o notificare la receptionarea SMS-urilor, iar conversatiile vor afisa mesajele trimise de tine cu culoarea verde si nu albastru (verde este pentru SMS, iar albastru pentru iMessage).redirectionare mesaje sms

Pentru a trimite un SMS sau MMS de pe iPad sau iPod touch, poti atinge fie butonul de compunere mesaj din aplicatia Mesaje, fie selecta din Contacte persoana careia doresti sa ii trimiti mesajul (practic, procesul este identic cu cel de pe iPhone). In cazul SMS-urilor si MMS-urilor, la fel ca si pe iPhone, dispozitivele iPad si iPod touch vor afisa in antetul conversatiei titlul Mesaj text.

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina sau un mesaj pe forum.

4 COMENTARII

 1. Mai este un pas esențial in activarea acestei funcții si anume trebuie sa te asiguri ca la iPad secțiunea mesaje este selectat obligatoriu trimiterea/primirea de la nr de telefon al iPhone-ului. Fără aceasta setare nu va fi afișat codul care permite conectarea celor doua dispozitive.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.