Cum să activezi mod Consum redus pe iPhone pentru a crește durata de viață a bateriei – Tutorial

0
8125

Aproape de fiecare dată când auzi pe cineva să se plângă de iPhone-ul său, o face din cauza duratei de viață a bateriei prea mici. Și așa era, până la un moment dat. De vreun an și jumătate încoace, iPhone (Plus) este unul dintre telefoanele cu cea mai mare autonomie a bateriei de pe piață, iar asta se datorează nu doar unei baterii mari, ci și numeroaselor optimizări făcute de către Apple în iOS.

Totuși, indiferent cât de optimizat ar fi iOS în privința consumului de energie, adevărul este că iPhone-ul tău s-ar putea să ajungă la un nivel scăzut de autonomie atunci când ai mai mare nevoie de el, pentru că poate ai uitat să îl pui seara la încărcat sau l-ai folosit mai mult decât în mod normal pe Facebook, YouTube, în jocuri, etc. Sau poate este un model mai vechi, a cărui autonomie nu a fost niciodată suficientă pentru ziua ta de lucru. Ei bine, dacă în cel din urmă caz există mai multe trucuri ce te vor ajuta să crești autonomia bateriei și pe care ar fi recomandat să le încerci, în cazul în care iPhone-ul ți se descarcă și nu îl poți pune la încărcat câteva zeci de minute sau ore, dar ai nevoie mare de el, atunci iOS îți oferă o soluție extrem de utilă: mod Consum redus.

Introdus în cele mai recente versiuni de iOS și adresat utilizatorilor de iPhone, acest mod diminuează temporar consumul de energie, până în momentul în care utilizatorul va putea să își încarce complet iPhone-ul. Activându-l, vei putea să prelungești durata de viață a iPhone-ului tău cu câteva zeci de minute sau ore (în funcție de model și de cât de intens continui să îl folosești), ceea ce este mai mult decât suficient atunci când nedorita atenționare cum că telefonul tău mai are 20% sau 10% autonomie, apare. De asemenea, dacă știi că te așteaptă o zi lungă în care vei fi departe de priză sau încărcător, atunci poți activa acest mod pentru a te asigura din timp că vei avea suficientă autonomie și vei ajunge acasă cu iPhone-ul tău „în viață”.

Cum să activezi mod Consum redus pe iPhone?

De ce vei avea nevoie?

 • Un dispozitiv iPhone 4s sau mai recent
 • iOS 9 sau o versiune ulterioară a sistemului de operare instalată

Ce va face modul Consum redus pentru a diminua consumul de energie pe iPhone?

Diminuarea consumului de energie pentru creșterea autonomiei bateriei vine cu câteva compromisuri pentru utilizatori. Odată activat, Modul Consum redus va reduce sau dezactiva temporar următoarele caracteristici:

 • Preluarea (automată) a mesajelor e-mail
 • Reîmprospătarea aplicațiilor în fundal
 • Descărcările automate
 • Hey Siri
 • Asocierile Wi-Fi
 • Anumite efecte vizuale

În plus, activarea acestui mod:

 • Configurează auto-blocarea ecranului la 30 de secunde (este singura modalitate de a seta auto-blocarea la 30 de secunde)
 • Reduce ușor luminozitatea ecranului
 • Face imposibilă utilizarea Night Shift
 • Reduce ușor viteza procesorului

Activează modul Consum redus

 1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone;home screen iphone ios 9 ecran principal
 2. Derulează în jos până la Baterie și atinge meniul;IMG_1364
 3. Comută la poziția activat (I/verde), butonul din dreptul Mod Consum redus.Baterie Mod Consum redus

Imediat după activarea modului Consum redus, vei observa o serie de schimbări pe iPhone-ul tău. Cei mai importanți indicatori privind activarea acestui mod sunt pictograma bateriei din bara de stare, care va deveni galbenă Pictogramă baterie mod consum redus(și nu neagră sau roșie, după caz), precum și procentul bateriei, care va apărea în bara de stare (dacă nu era deja configurat să apară).

Odată ce ai activat modul Consum redus, anumite caracteristici ar putea să dureze mai mult până la actualizare sau finalizare ori să nu funcționeze deloc până la dezactivarea modului. Reține că modul Consum redus se va dezactiva în mod automat de îndată ce bateria iPhone-ului tău a ajuns la nivelul 80% sau la un nivel mai mare. El va putea fi re-activat numai atunci când coboară sub 80 de procente.

Activarea modului Consum redus mai este posibilă și din notificarea de avertizare cum că bateria iPhone-ului tău a ajuns la nivelul de 20% sau 10%. Atingând „Activați mod Consum redus”, vei putea porni acest mod, indiferent de aplicația în care te-ai afla. Ținând cont de modul în care acest mod diminuează consumul de energie și de compromisurile pe care le faci, recomandarea mea este să activezi modul Consum redus numai atunci când iPhone-ul tău ajunge la 20% (sau când știi că te așteaptă o zi lungă). Scurtături configurari Baterie Wi-Fi BluetoothNu are sens să îl ții mereu activat, mai ales că astfel nu vei beneficia de anumite caracteristici și deci, nu te vei bucura pe deplin de iPhone-ul tău.
Reține că dacă ai un iPhone 6s sau iPhone 6s Plus, activarea modului Consum redus este posibilă, începând cu iOS 9.3, mai rapid, accesând scurtătura Baterie prin apăsarea puternică a pictogramei aplicației Configurări. Din păcate, până acum, Apple nu a introdus o opțiune „Mod Consum redus” în centru de control, deși este solicitată de foarte mulți utilizatori și ar fi grozavă.

Bonus: O altă modalitate de a crește durata de viață a bateriei iPhone-ului tău

Pentru utilizatorii de:

 • iPhone 5s (sau ulterior) cu iOS 9 (sau ulterior)

În iOS 9, compania Apple a mai introdus o caracteristică de diminuare a consumului de energie. Folosindu-se de senzorii de lumină ambientală și proximitate, iPhone va putea percepe, grație iOS 9, dacă este cu fața în jos pe masă, de exemplu, împiedicând în acest fel ecranul să se activeze, chiar și atunci când primești o notificare sau un apel telefonul.

Așadar, pune iPhone-ul tău cu fața în jos pe masă, atunci când nu îl folosești și nu te uiți la el, pentru a vedea cum autonomia bateriei lui va crește simțitor (mai ales dacă primești multe notificări).

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.