Analistul KGI Securities Ming-Chi Kuo a trimis astăzi o informare către investitori în care susține că Apple se confruntă cu probleme în cazul iPhone 6s Plus. Se pare că stocurile restrânse de iPhone cu ecran de 5,5 inchi se datorează problemelor de fabricație a modulului de iluminare a ecranului pe care le întâmpină furnizorul japonez al Apple – Minebea.

Kuo susține că Apple încearcă să rezolve această problemă importantă prin transferarea unei părți dintre comenzile pentru modulul de iluminare la furnizorul Radiant. Acesta urmează să primească o creștere a comenzilor cu 70-80 de procente în luna septembrie, putând ajunge să producă între 4 și 5 milioane de astfel de module pentru a acoperi cererea mare de iPhone 6s Plus de pe piață.

Ținând cont de aceste probleme, analistul american susține că stocurile restrânse de iPhone 6s Plus – a căror estimare de livrare a ajuns acum, la nici trei zile de la inițierea sesiunii de precomenzi, la 3-4 săptămâni – se datorează exclusiv lor și nu unei cereri extraordinar de mari venite din partea pieței. Mai mult, el susține că Apple a pregătit între 1,5 și 2 milioane de iPhone-uri 6s Plus pentru lansarea de pe 25 septembrie.

Aceste afirmații ale sale se bat oarecum cap în cap cu ceea ce anunțase Apple câteva minute mai devreme, gigantul american spunând că există o cerere surprinzător de mare de iPhone 6s Plus și că lucrează din greu să țină pasul cu ea. De asemenea, compania americană a anunțat că în primul weekend de disponibilitate a noilor iPhone-uri, peste 10 milioane de unități au fost precomandate, depășind astfel recordul de vânzări stabilit în urmă cu un an de iPhone 6 și iPhone 6 Plus.

Așadar, lansarea iPhone 6s Plus a început cu stângul din cauza problemelor pe care cel puțin unul dintre partenerii Apple le are la fabricarea uneia dintre componente, însă acest lucru se întâmplă din păcate în fiecare an și nu ar trebui să ne mai surprindă. Dar pentru că este vorba despre iPhone, Apple va găsi rapid soluții și se prea poate ca în curând să reușească să producă zilnic mult mai multe iPhone 6s Plus, pentru a mulțumi pe toată lumea.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.