Deși au fost anunțate de către Apple de câteva zile bune, iar paginile de prezentare ar trebui să răspundă cam tuturor întrebărilor despre caracteristicile lor, adevărul este că prea multe despre ceea ce ascund „sub capotă” noile iPhone 6s, iPhone 6s Plus și iPad Pro nu se știe momentan, deoarece Apple evită mereu să vorbească despre specificațiile tehnice detaliate. Iar una dintre cele mai comune întrebări la care nu se putea oferi până acum un răspuns cert era legată de cantitatea de RAM din noile terminale.

Acum însă s-a aflat și acest aspect grație programului Apple pentru dezvoltatori, Xcode. Cea mai recentă versiune a acestuia l-a ajutat pe dezvoltatorul de aplicații Hamza Sood să descopere că noile iPhone 6s și iPhone 6s Plus au 2GB de RAM, în timp ce iPad Pro este primul dispozitiv iOS care are nu 3GB de RAM, ci 4GB – la fel de mult cât un MacBook Air de ultimă generație, spre exemplu.

Acestea sunt două vești cât se poate de bune de la Apple pentru utilizatorii ce intenționează să achiziționeze nu doar un nou model de iPhone, ci și tableta cu ecran de 12,9 inchi. Desigur, informația este cu atât mai îmbucurătoare pentru viitorii utilizatori de iPhone 6s și iPhone 6s Plus, în condițiile în care acestea vor fi primele iPhone-uri cu 2 GB de RAM, iar asta ar trebui să se traducă automat prin performanțe sporite și un număr mai mic de reîncărcări a conținutului la reaccesarea unor aplicații. iPad Air 2 era anul trecut primul terminal iOS cu 2 GB de RAM, iar cei care l-au testat știu că se mișca incomparabil mai bine decât un iPhone 6 sau iPhone 6 Plus, cantitatea mai mare de RAM având și ea o contribuție semnificativă.

În ceea ce privește iPad Pro, lucrurile sunt la un cu totul alt nivel, cantitatea de RAM fiind practic dublă comparativ cu cea din iPad Air 2 sau iPhone 6s. Desigur, această tabletă a fost creată pentru aplicații cu nevoie mai mare de resurse și va putea îndeplini orice sarcină fără nicio problemă. Mai mult, ea, dar și noile iPhone-uri, deschid ușile către noi aplicații pentru iOS, mult mai avansate și mai complexe.

Iar dacă simplul fapt că iPad Pro are 4 GB de RAM surprinde – deși într-un comunicat de presă emis de Adobe săptămâna trecută se arăta că această tabletă are dublul memoriei cu acces aleatoriu din iPad Air 2 – faptul că iPhone 6s și iPhone 6s Plus au 2 GB de RAM nu ar trebui să surprindă pe nimeni întrucât se zvonește de aproape un an acest lucru.

O altă confirmare și mai clară a faptului că noile dispozitive iOS au 2 GB și 4 GB de RAM se va putea face abia în momentul în care ele vor ajunge la utilizatori, care le vor putea testa prin diferite aplicații care le măsoară performanțele sau le vor desface pentru a vedea tot ce ascund ele la interior.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.