La mai puțin o săptămână de la evenimentul media Apple în care au fost anunțate iPhone 6s și iPhone 6s Plus și au început să apară zvonuri în legătură cu iPhone 7, partenerii asiatici ai companiei Apple se pregătesc de producția și certificarea unor componente ale viitoarei generații de iPhone, pe care Apple o va lansa la anul pe vremea aceasta, cel mai probabil.

Publicația taiwaneză China Times scrie că furnizorul Apple TSMC a reușit să își asigure statutul de furnizor exclusiv al cipurilor Apple A10. Noua generație a procesorului creat de către Apple urmează să fie construită pe arhitectura de 64 de biți folosind un proces de fabricație pe 16 nanometri. Mai mult, aceeași publicație merge până într-acolo încât susține că producția de serie a cipurilor A10 va fi inițiată la TSMC în luna martie a anului viitor, cu suficient timp înainte de lansarea iPhone 7 ce va avea loc în trimestrul patru al acelui an. Totodată, taiwanezii urmează să comande mai multe componente pentru iPhone 7 în al doilea trimestru al anului 2016.

iPhone 6s și iPhone 6s Plus sunt susținute de noul cip Apple A9, despre care se crede că este produs atât de TSMC, cât și de Samsung, în timp ce iPad Pro este singurul dispozitiv iOS care primește „viață” de la un cip Apple A9X, mai performant.

TSMC este practic un concurent al Samsung pe care Apple îl preferă în detrimentul sud-coreenilor și cu care vrea să reducă dependența pe care o are de aceștia. Anul acesta gigantul american nu a reușit acest deziderat din cauza incapacității celor de la TSMC de a acoperi singuri cererea de procesoare din noua generație, însă taiwanezii par să își fi făcut temele, iar la anul se prea poate să rămână cu toate comenzile de cipuri Apple A10 și, probabil, A10X (se prea poate, deoarece până când va începe producția se poate ca lucrurile să se mai schimbe și să aflăm că și Samsung va primi o parte dintre comenzi).

La final, trebuie menționat că publicația China Times încheie prin a anunța că TSMC va continua producerea cipului Apple A8, pe care îl găsim în iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPod touch 6 și noul Apple TV.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.