Una dintre caracteristicile noi ale iPhone 6s și iPhone 6s Plus este carcasa fabricată dintr-un nou aliaj de aluminiu – Series 7000 – care este nu doar mai rezistent, ci și ușor mai gros decât aluminiul Series 6000 folosit la producția carcaselor iPhone 6 și iPhone 6 Plus. Iar dacă vă gândiți că acesta este principalul motiv pentru care noile iPhone-uri sunt mai grele decât cele de anul trecut, ei bine vă înșelați.

Compania Apple a publicat raporturile de mediu pentru iPhone 6s și iPhone 6s Plus în care se arată că noile dispozitive sunt cu 11 procente mai grele decât predecesoarele lor, dar și că principalul motiv este ecranul cu tehnologia 3D Touch. Potrivit companiei Apple, plusul de greutate al noilor iPhone-uri se datorează aproape în totalitate noului ecran, acesta cântărind de aproape două ori mai mult decât ecranul modelelor anterioare de iPhone. În graficul în care detaliază materialele, Apple ne arată că ecranul iPhone 6s și iPhone 6s Plus cântărește 29 grame și, respectiv, 40 grame, în condițiile în care ecranele modelelor anterioare de iPhone cântăreau 12 grame (iPhone 6) și 19 grame (iPhone 6 Plus).

În același timp, greutatea aluminiului, bateriei, oțelului inoxidabil, sticlei, circuitelor interne, plasticului și a altor materiale din interiorul iPhone 6s și iPhone 6s Plus rămâne foarte similară cu cea a acelorași componente găsite în iPhone 6 și iPhone 6 Plus.

iPhone 6s și iPhone 6s Plus cântăresc 143 de grame, respectiv 192 de grame, în condițiile în care iPhone 6 și iPhone 6 Plus cântăreau 129 de grame, respectiv 172 de grame.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.