OS X 10.11 El Capitan a fost prezentat de către Apple în cadrul evenimentului de deschidere a WWDC 2015 și reprezintă o nouă versiune majoră a OS X, chiar dacă poate nu este la fel de bogat în noutăți ca și versiunile precedente. Iar dacă îmbunătățirile în privința performanțelor pe care OS X El Capitan le aduce te-au făcut să îți dorești să instalezi această actualizare pe propriul computer Mac, probabil că te întrebi dacă el va fi compatibil cu noul OS X.

Ei bine, deși nu a pomenit în cadrul conferinței de prezentare a OS X 10.11 nimic cu privire la compatibilitatea acestei versiuni a OS X cu modelele de Mac, potrivit notițelor lansării, succesorul OS X 10.10 Yosemite va putea fi instalat pe toate Mac-urile care sunt compatibile și cu versiunea majoră de anul trecut a sistemului de operare. Prin urmare, acestea sunt modelele de Mac ce vor permite instalarea El Capitan:

  • iMac (Mid 2007 sau mai recent)
  • MacBook Air (Sfârșitul lui 2008 sau mai recent)
  • MacBook (Sfârșitul lui 2008 Aluminum sau Începutul lui 2009 ori mai recent)
  • Mac mini (Începutul lui 2009 sau mai recent)
  • MacBook Pro (Mijlocul/sfârșitul lui 2007 sau mai recent)
  • Mac Pro (Începutul lui 2008sau mai recent)
  • Xserve (Începutul anului 2009)

Cu aceste modele de Mac au fost compatibile ultimele două versiuni majore ale OS X (Mavericks și Yosemite), iar dacă s-a păstrat compatibilitatea, atunci este posibil ca și versiunea OS X de la care va putea fi făcută actualizarea să rămână aceeași (OS X 10.6.8 sau mai recent).

În ceea ce privește disponibilitatea OS X 10.11 El Capitan, compania Apple a anunțat că actualizarea va fi lansată în variantă publică și finală în toamna acestui an (probabil la finele lunii octombrie, ca și OS X Yosemite). Până atunci, compania le oferă dezvoltatorilor posibilitatea de a instala începând de astăzi cea mai recentă versiune majoră a sistemului de operare. De asemenea, utilizatorii care vor să testeze OS X 10.11 El Capitan beta vor putea face acest lucru începând din luna iulie. Mai multe detalii despre programele de testare ale OS X 10.11 și iOS 9 sunt disponibile în articolul menționat mai jos:

Vești bune de la Apple au primit și utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch, care vor putea să instaleze iOS 9 pe toate dispozitivele pe care puteau instala și iOS 8 (citește și: iOS 9 – iată care sunt dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch compatibile și când îl vei putea instala).

- Reclamă -