OS X 10.11 El Capitan – iată care sunt Mac-urile pe care va putea fi instalat

0
1084

OS X 10.11 El Capitan a fost prezentat de către Apple în cadrul evenimentului de deschidere a WWDC 2015 și reprezintă o nouă versiune majoră a OS X, chiar dacă poate nu este la fel de bogat în noutăți ca și versiunile precedente. Iar dacă îmbunătățirile în privința performanțelor pe care OS X El Capitan le aduce te-au făcut să îți dorești să instalezi această actualizare pe propriul computer Mac, probabil că te întrebi dacă el va fi compatibil cu noul OS X.

Ei bine, deși nu a pomenit în cadrul conferinței de prezentare a OS X 10.11 nimic cu privire la compatibilitatea acestei versiuni a OS X cu modelele de Mac, potrivit notițelor lansării, succesorul OS X 10.10 Yosemite va putea fi instalat pe toate Mac-urile care sunt compatibile și cu versiunea majoră de anul trecut a sistemului de operare. Prin urmare, acestea sunt modelele de Mac ce vor permite instalarea El Capitan:

  • iMac (Mid 2007 sau mai recent)
  • MacBook Air (Sfârșitul lui 2008 sau mai recent)
  • MacBook (Sfârșitul lui 2008 Aluminum sau Începutul lui 2009 ori mai recent)
  • Mac mini (Începutul lui 2009 sau mai recent)
  • MacBook Pro (Mijlocul/sfârșitul lui 2007 sau mai recent)
  • Mac Pro (Începutul lui 2008sau mai recent)
  • Xserve (Începutul anului 2009)

Cu aceste modele de Mac au fost compatibile ultimele două versiuni majore ale OS X (Mavericks și Yosemite), iar dacă s-a păstrat compatibilitatea, atunci este posibil ca și versiunea OS X de la care va putea fi făcută actualizarea să rămână aceeași (OS X 10.6.8 sau mai recent).

În ceea ce privește disponibilitatea OS X 10.11 El Capitan, compania Apple a anunțat că actualizarea va fi lansată în variantă publică și finală în toamna acestui an (probabil la finele lunii octombrie, ca și OS X Yosemite). Până atunci, compania le oferă dezvoltatorilor posibilitatea de a instala începând de astăzi cea mai recentă versiune majoră a sistemului de operare. De asemenea, utilizatorii care vor să testeze OS X 10.11 El Capitan beta vor putea face acest lucru începând din luna iulie. Mai multe detalii despre programele de testare ale OS X 10.11 și iOS 9 sunt disponibile în articolul menționat mai jos:

Vești bune de la Apple au primit și utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch, care vor putea să instaleze iOS 9 pe toate dispozitivele pe care puteau instala și iOS 8 (citește și: iOS 9 – iată care sunt dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch compatibile și când îl vei putea instala).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.