iOS 9 vine cu o aplicație iCloud Drive pentru iPhone și iPad. Ea va permite accesarea fișierelor din iCloud

0
1045

Deși a acordat destul de mult timp prezentării unei aplicații care va înlocui Publicații – Noutăți – compania Apple nu a suflat nicio vorbă despre o aplicație complet nouă pentru iPhone și iPad. Vorbim despre iCloud Drive, o aplicație pe care utilizatorii de iPhone și iPad o așteaptă de ani buni pe dispozitivele lor.

IMG_3953Cea mai nouă aplicație pentru iPhone și iPad, care va sosi, cel mai probabil, în iOS 9 oferă utilizatorilor posibilitatea de a accesa, dintr-un singur loc, toate fișierele descărcate și stocate în iCloud Drive. Prin urmare, folosirea serviciului de stocare lansat de către Apple anul trecut este necesară pentru a putea să îți accesezi toate fișierele dorite, însă odată ce îl vei activa, poți să îți accesezi documentele, imaginile și alte fișiere de pe Mac, iCloud.com și, mai nou, dispozitivele iPhone și iPad cu iOS 9.

Aplicația nu permite salvarea locală a fișierelor pentru o accesare ulterioară și, momentan, nici salvarea de pe iPhone sau iPad a unor fișiere descărcate de pe web sau din e-mailuri, de exemplu, în iCloud Drive. În schimb, ea oferă utilizatorilor acces la toate fișierele pe care le au stocate în iCloud Drive, permițând deschiderea lor indiferent de format sau de aplicația care le-a salvat, precum și administrarea rapidă.

Evident, Apple mai are ceva de lucru până când această aplicație va fi finalizată, însă până una alta este foarte bine că gigantul american a creat pentru iOS un loc din care să îți poți accesa toate fișierele. Până la lansarea iOS 9, fișierele stocate în iCloud Drive puteau fi deschise și vizualizate pe iOS în aplicațiile care le-au salvat (prin urmare, un fișier .pages putea fi deschis de aplicația Pages, spre exemplu).

iCloud Drive este disponibil sub forma unui folder atât în OS X (începând cu OS X 10.10), cât și pe iCloud.com. Utilizatorii de OS X vor observa că tagurile adăugate documentelor stocate în iCloud Drive vor fi afișate și în aplicația pentru iPhone și iPad.IMG_3954

Dezvoltatorii de aplicații care au instalat iOS 9 pe iPhone sau iPad trebuie să știe faptul că aplicația nu vine activată implicit în iOS, iar pentru a o accesa trebuie să activeze „Afișare pe ecranul principal” în Configurări>iCloud>iCloud Drive.

- Reclamă -