Apple a lansat aplicația „Noutăți” pentru iOS 9. Va înlocui „Publicații” și va prezenta utilizatorilor știri

0
1354

Compania Apple a prezentat în cadrul conferinței de deschidere a WWDC 2015 o aplicație complet nouă pentru iPhone și iPad. „Noutăți” este denumirea acestei aplicații care va veni ca și un înlocuitor al aplicației „Publicații” (disponibilă în iOS 5 și versiunile mai recente ale iOS), furnizând utilizatorilor o experiență mult mai bună la citirea știrilor. Disponibilă începând cu iOS 9, Noutăți va combina șablonul bogat din punct de vedere vizual al unei reviste cu caracterul imediat și opțiunile de personalizare ale informațiilor media digitale. Apșicația va urmări peste un milion de subiecte, utilizatorilor noutățile relevante, în funcție de interesele lor, noutăți pe care aceștia le vor putea partaja sau salva pe mai târziu, fără a le fi compromisă intimitatea. În spatele aplicației va sta formatul digital de publicare creat de către Apple, „News Format”, care le va permite celor ce publică, conținut să creeze șabloane frumoase pentru cititorii lor.

[pull_quote_center]Noutăți va furniza articolele pe care vrei să le citești într-un format frumos și ordonat, care îți respectă intimitatea, deoarece Apple nu îți distribuie datele personale. Deja avem parteneri 20 de editori din cei peste 50 care ni se vor alătura, inclusiv Conde Nast, ESPN, The New York Times, Hearst, Time, CNN și Bloomberg.[/pull_quote_center]

Noutăți va colecta în mod convenabil toate știrile pe care utilizatorul vrea să le citească, oferindu-i-le într-un singur loc – în fluxul cu noutăți intitulat „Pentru tine”. Cititorii vor putea vedea canalele editorilor și subiectele pe care le urmăresc în „Favorite”, o altă secțiune, și descoperi conținutul nou în Explorați – o secțiune care furnizează sugestii grozave în funcție de conținutul deja citit. Această aplicație va deveni cu atât mai personală și relevantă pentru fiecare cu cât sunt citite mai multe știri în cadrul ei.

Apple News Format vine împreună cu Noutăți și permite editorilor să creeze știri care să arate grozav și care beneficiază de toată puterea iOS. Conținutul creat de ei poate să includă poze și galerii, înregistrări audio, video, hărți și interacțiuni bogate, cum ar fi paralaxă și animații. Atunci când cei ce furnizează conținut creează propriile știri pentru Noutăți, articolele vor prinde viață grație fonturilor personalizate și gesturilor Multi-Touch intuitive. Formatul Noutăți al Apple va modifica în mod automat șablonul pentru a se potrivi pe fiecare ecran, așa că știrile vor arăta splendid nu doar pe iPhone, ci și pe iPad.

Tot pentru furnizorii de conținut trebuie să specificăm faptul că noua platformă a Apple le va permite să includă reclame, câștigând 100% din reclamele proprii sau 70% din reclamele pe care iAd le vinde pentru aceștia. iAd furnizează, ca și în cazul aplicațiilor, instrumente de administrare a campaniilor, targetare și rapoarte utile pentru fiecare redacție.

Partea și mai bună este că, separat de cele 50 de publicații partenere Apple, oricine, de la redacții mari de știri, la reviste, bloguri și nu numai, va putea să se înscrie pentru a furniza conținut în Noutăți. Iar până când Apple News Format va fi disponibil pentru toată lumea, aceștia vor putea să se înscrie cu un ID Apple în News Publisher (link direct), pentru a adăuga fluxurile RSS ale site-urilor lor în această platformă.

Un aspect foarte important ce trebuie notat în legătură cu noua aplicație a companiei Apple este că ea nu va fi disponibilă, pentru început, decât în Regatul Unit al Marii Britanii, Australia și, desigur, Statele Unite Ale Americii. Până acum, Apple nu a anunțat când va sosi această aplicație și pe dispozitivele utilizatorilor din România, însă probabil va mai trece ceva vreme până când ne vom putea citi și noi știrile într-un format modern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.