Dezvoltatorii de aplicații care au instalat cea de-a doua versiune beta a iOS 9, pe care Apple a lansat-o aseară, au descoperit o funcționalitate nouă și extrem de utilă de gestionare a spațiului de stocare, care va ajuta utilizatorii cu dispozitive care au spațiu de stocare liber insuficient să instaleze actualizările iOS. Aparent, această funcționalitate exista și în iOS 9 beta 1, dar a ieșit la iveală abia când a fost adusă prima actualizare a versiunii iOS 9 de prelansare.

Prima dată când vei încerca să instalezi iOS 9 pe un dispozitiv care are spațiu de stocare insuficient va apărea o casetă de dialog care îți oferă posobilitatea de a activa funcționalitatea de ștergere a aplicațiilor. Aceasta va elimina unele aplicații de pe dispozitivul tău iOS, înainte de a instala o actualizare iOS, cu scopul de a face loc descărcării și instalării acesteia. După realizarea actualizării, toate aplicațiile vor fi instalate la loc – pentru că, după cum probabil știți, o actualizare iOS are o dimensiune mare atunci când este descărcată, însă după instalare fișierele ce nu mai sunt necesare vor fi eliminate, sistemul de operare ocupând, de regulă, același spațiu de stocare ca și înainte de actualizare (uneori spațiul ocupat este mai mic, iar alteori este mai mare).

Această caracteristică nouă face parte dintr-un efort mai amplu al companiei Apple de a reduce dimensiunea actualizărilor iOS. Începând cu iOS 9, inginerii celor din Cupertino au lucrat din greu să reducă semnificativ dimensiunea actualizărilor, așa încât ei promit că iOS 9 va necesita numai 1,3 GB liberi pentru a face actualizarea.

În iOS 8 a fost o foarte mare problemă dimensiunea mare a actualizării. Mulți dintre utilizatorii de dispozitive cu 8 GB sau 16 GB de stocare au fost dezamăgiți de dimensiunea foarte mare a actualizării – de peste 4 GB. Aceasta i-a împiedicat pe mulți să facă trecerea la cea mai recentă versiune a iOS, iar cel mai mult de pierdut a avut compania Apple și dezvoltatorii, deoarece rata de adopție a iOS 8 este anul acesta cu aproape 10 procente mai mică decât era rata de adopție a iOS 7 în același moment al anului trecut.

Așadar, ținând cont de faptul că iOS 9 va ocupa un spațiu mai mic, dar și de implementarea caracteristicilor de ștergere și reinstalare automată a aplicațiilor pentru a face actualizarea sau a celei efilare a aplicațiilor, este foarte posibil ca rata de adopție a iOS 9 să fie mult mai mare.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.