iOS 8.4 beta 4 rezolvă problema notificărilor ce repornea dispozitivele iPhone și afișează Music în aplicația Muzică

0
946

Compania Apple a lansat a patra versiune beta a iOS 8.4 pentru dezvoltatorii de aplicații în cursul zilei de marți, această actualizare aducând câteva noutăți interesante.

În primul rând, așa cum a promis, compania americană a corectat eroarea din Mesaje care cauza repornirea forțată a oricărui iPhone, iPad sau iPod touch după primirea unui set de caractere Unicode specific prin iMessage sau SMS. Această eroare afecta și afectează, așa cum s-a descoperit ulterior, Mac-urile și Apple Watch-urile, precum și aplicațiile pentru iPhone și iPad de la terți – inclusiv WhatsApp Messenger sau Snapchat – ea fiind legată direct de bannerele pentru notificări.

Simpla trimitere către un utilizator de iPhone sau iPad a unui mesaj cu două cuvinte din limba engleză, însoțite de o serie de simboluri și litere arabe, scrise într-o anumită ordine, (pe care le puteți vedea în captura de ecran de mai sus și copia de la utilizatorul care a descoperit eroarea și publicat „codul” pe reddit – nerecomandat) va duce la repornirea imediată a dispozitivului acestuia (dintr-o dată, cel care primește mesajul va constata că terminalul îi afișează logoul Apple pe un ecran alb sau negru). Problema și mai mare este că după repornire, dacă aplicația Mesaje, spre exemplu, era deschisă la vizualizarea tuturor conversațiilor, ea va da eroare fatală (se va opri neașteptat) de fiecare dată când încerci să o redeschizi. Dacă, în schimb, aplicația cu probleme era deschisă la conversația unde s-a primit mesajul cu pricina, ea se va deschide în continuare, dar simpla încercare de a accesa o altă conversație decât aceasta va duce la oprirea neașteptată a aplicației.

Modalitățile de rezolvare temporară a problemei erau multiple, Apple însăși publicând un document de asistență în care prezintă utilizatorilor rezolvarea problemei și promițând că o va rezolva, ceea ce a și făcut în iOS 8.4 beta 4. Problema este că cea mai mare parte a utilizatorilor nu sunt protejați de rezolvarea companiei Apple și vor trebui să aștepte până pe 30 iunie, când va fi lansat, probabil, iOS 8.4, alături de Apple Music, pentru a putea să descarce actualizarea.

Trecând mai departe, aplicația Muzică din această nouă actualizare beta a iOS a primit câteva îmbunătățiri, însă cel mai important este că ea începe să afișeze utilizatorilor mesaje pop-up ce promovează Apple Music – serviciul de streaming audio pe care Apple îl va lansa odată cu iOS 8.4. Aceste mesaje pop-up le recomandă utilizatorilor să înceapă perioada de testare de trei luni a serviciului, iar dacă este acționat butonul „Începeți perioada de încercare de 3 luni”, mesajul va cere utilizatorului să aleagă unul dintre cele două planuri – individual, de 9,99 $/lună și familie, de 14,99 $ pe lună. Mai departe utilizatorii nu pot merge, deoarece serviciul nu este activ, așa că autentificarea este imposibilă.

iOS 8.4 a adus multiple schimbări în aplicația Muzică pentru a pregăti lansarea noului serviciu de streaming audio al companiei Apple, iar la WWDC 2015 a fost prezentată o versiune a ei care include chiar și mai multe schimbări și îmbunătățiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.