Compania Apple a lansat o versiune actualizată a ResearchKit, care include compatibilitate cu iPad și alte câteva funcționalități noi pentru dezvoltatorii de aplicații.

Versiunea 1.1 a ResearchKit îmbunătățește, potrivit companiei Apple, compatibilitatea cu diapozitivele, include sarcini active, corecturi de erori, îmbunătățiri pentru stiluri și nu numai, unele dintre modificări fiind discutate pe scurt de către Apple în cadrul sesiunii „Ce este nou îmn Coca Touch” de la WWDC 2015. Una dintre cele mai importante noutăți este, desigur, compatibilitatea cu iPad, deoarece aceasta le va permite și utilizatorilor de tablete să participe la studiile în domeniul medical efectuate de diferiți cercetători, clinici sau de universități din SUA și alte țări.

Întreaga listă cu noutăți aduse de ResearchKit 1.1 este listată mai jos:

[quote_box_center]

Today we’re happy to announce that we’ve tagged a new stable release of ResearchKit, version 1.1. This new version includes multiple significant contributions:

  • Audiometry active task (Shazino SAS)
  • Reaction time active task (James Cox)
  • Navigable Ordered Task (Ricardo Sánchez-Sáez)
  • iPad support (Ricardo Sánchez-Sáez, Bruce Duncan, and others)
  • Image Capture step (Bruce Duncan)
  • Improved slider support (various contributors)
  • Plus various bug fixes and style improvements

    Over the past few weeks these changes have had additional review for accessibility, and have been localized to all the languages iOS supports.

[/quote_box_center]

ResearchKit este un framework care permite cercetătorilor și dezvltatorilor să creeze aplicații pentru utilizatrorii iOS, așa încât aceștia să poată participa la studiile în domeniul medical. Ținând cont de faptul că ResearchKit este un software de tip sursă deschisă, la cele mai multe dintre schimbările efectuate în cea mai recentă versiune au contribuit dezvoltatori terși care nu sunt angajați ai Apple.

 

- Reclamă -