Apple prezintă modalități de rezolvare temporară a problemei ce afectează Mesaje, Twitter, WhatsApp și alte aplicații

0
840

La câteva zile după ce s-a descoperit o eroare a iOS care permite repornirea de la distanță a oricărui dispozitiv iOS printr-un simplu text ce conține o serie de caractere și simboluri, odată ce acesta este primit în aplicația Mesaje, dar și numeroase aplicații de la terți, compania Apple vine astăzi cu un doument de asistență în care prezintă utilizatorilor modalități de adresare a problemei. Aceste soluții temporare, care vor ajuta la repornirea aplicației Mesaje, sunt prezentate nu înainte ca Apple să ne anunțe că știe de existența problemei din iOS și că lucrează la o corectură care să o înlăture.

Potrivit companiei Apple, pașii de mai jos sunt cei care ar trebui să ajute la repornirea aplicației Mesaje:

  1. Deschide Siri și comandă-i „read unread messages” (citește mesajele necitite);
  2. Folosește Siri pentru a răspunde mesajului otrăvit. După ce îi răspunzi, vei putea să deschizi aplicația Mesaje din nou;
  3. În Mesaje, glisează spre stânga pentru a șterge întreaga conversație. Sau atinge și ține apăsat pe mesajul otrăvit, atinge Mai mult și șterge mesajul din conversație.

Separat de sugestia companiei Apple, ar mai exista și alte soluții care permit rezolvarea problemei și care ar putea să fie mai la îndemână pentru voi. Pe acestea vi le-am prezentat în articolul inițial în care vă vorbeam despre această problemă și, pe scurt, implică trimiterea unui mesaj de către altcineva sau chiar trimiterea către tine a unui mesaj prin Siri ori meniul de partajare al iOS. O modalitate prin care poți preîntâmpina această problemă este să îți dezactivezi notificările pe ecranul de blocare și alertele/bannerele venite de la Mesaje și alte aplicații vulnerabile.

Probabil că ați observat că în acest articol m-am referit nu doar la aplicația Mesaje, ci și la alte aplicații cum că ar fi vulnerabile, lucru pe care nu l-am făcut în articolul postat în urmă cu câteva zile. Ei bine, acest lucru se datprează faptului că nu doar Mesaje este afectată de această eroare din notificările iOS, ci și aplicații precum Twitter (unde trimiterea codului prin mesaj direct sau mențiune publică duce la oprirea aplicației Twitter), WhatsApp Messenger, Snapchat și multe altele (în general, aplicații de mesagerie).

Prin urmare, vorbim despre o eroare destul de răspândită în iOS și care va fi probabil adresată odată cu lansarea iOS 8.4 (care va avea loc, cel mai posibil, peste nici două săptămâni).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.