Cum să folosești noua tastatură emoji diversificată pentru iPhone și iPad – Tutorial

- Publicitate -

Cum ultima dată când Apple a adăugat noi caractere emoji și a făcut anumite modificări în această tastatură a fost în iOS 6, foartă multă lume așteaptă de ceva vreme noi caractere, care să exprime mai rapid și alte idei decât cele ce pot fi exprimate prin caracterele existente. Din păcate, aproape trei ani au fost necesari pentru ca gigantul din Cupertino să facă noi modificări în această tastatură atât de iubită de utilizatorii de dispozitive iPhone și iPad, însă partea bună este că ele au fost făcute în sfârșit, așa că acum toți utilizatorii de dispozitive compatibile cu iOS 8 vor putea să se bucure de peste 300 de noi caractere și o tastatură Emoji reproiectată.

emoji os x diverseDacă iOS 8.0 adăuga tastatura emoji în mod implicit pe dispozitivele oricărui utilizator, iOS 8.3 aduce peste 300 de caractere noi, inclusiv 5 varietăți ale tonului pielii pentru unele simboluri, nu mai puțin de 32 de steaguri de țări (steagul României, evident, nu se numără printre ele) și câteva actualizări de caractere (mai ales cele care prezintă produse Apple – iPhone, Mac, Apple Watch). Totodată, au fost adăugate și câteva simboluri pe care nu le găseai până acum, principalul element asupra căruia s-a concentrat compania Apple fiind includerea unui număr mai mare de cupluri și familii homosexuale. Dar cel mai important este faptul că tastatura a devenit mai diversitifcată odată cu includerea celor 5 varietăți ale tonului pielii pentru unele dintre fețele și mâinile disponibile. Acum implicit este un ton de piele „neutru” (sau auriu), iar separat de acesta mai avem încă patru – de la tonul cel mai deschis și până la tonul cel mai închis, astfel încât tastatura să nu mai supere pe nimeni. Prin această modificare, compania Apple îi împacă pe aceia care o acuzau de faptul că a implementat în iOS o tastatură Emoji rasistă, cu toate că includerea noilor caractere a depins mai mult de Consorțiul Unicode.

Separat de noile caractere și modificările aduse celor existente, tastatura Emoji este reproiectată în iOS 8.3, Apple găsind o modalitate de a face nu doar mai rapidă navigarea printre caracterele disponibile, dar și posibilă accesarea varietăților ale tonului pielii simbolurilor compatibile.

În cazul în care nu ai reușit să te obișnuiești cu modificările aduse tastaturii Emoji în iOS 8.3, atunci citește informațiile de mai jos pentru a descoperi cum să navighezi printre caractere, cum să accesezi varietățile tonului pielii și cum vor vedea utilizatorii care nu au dispozitive cu iOS 8.3, sau o versiune ulterioară, și nici Mac-uri cu OS X 10.10.3, sau o versiune ulterioară, caracterele diversificate pe care le primesc de la tine.

Cum să accesezi și să folosești noua tastatură Emoji mai diversificată din iOS 8.3

Cerințe

Accesarea și navigarea printre caracterele tastaturii

emojiAccesarea tastaturii Emoji se face la fel ca și până acum și este posibilă doar în aplicațiile care folosesc tastatura standard a iOS (adică aproape toate aplicațiile de pe App Store și toate aplicațiile preinstalate). Pentru a accesa tastatura Emoji va trebui mai întâi să atingi simbolul „față zâmbitoare” (  ) sau, dacă ai adăugate trei sau mai multe tastaturi, simbolul „glob” (  ) până ajungi la Emoji – practic, vorbim despre a doua tastă de pe ultimul rând al tastaturii iOS.

Pentru a naviga prin tastatură, ai două modalități. Dacă până acum trebuia să atingi pictograma categoriei de caractere prin care doreai să navighezi, începând de acum vei putea nu doar să atingi această pictogramă pentru a sări la secțiunea dorită, ci și să navighezi printre cele 7 categorii (Persoane, Natură, Mâncăruri și băuturi, Sărbătorire, Activitate, Călătorii și locuri, Obiecte și simboluri) prin glisări stânga/dreapta pe ecran. Navigarea devine cu atât mai rapidă cu cât Apple a eliminat organizarea caracterelor în pagini, care făcea încărcarea puțin mai greoaie. Iar dacă vrei să accesezi mai rapid caracterele preferate, atunci atinge pictograma Ceas pentru a vedea caracterele utilizate recentemoji

Accesarea varietăților tonului pielii

emoji

  1. Accesează tastatura Emoji și derulează până la simbolurile pentru fețe sau mâini;
  2. Apasă pe oricare dintre aceste simboluri pentru a vedea selectorul, apoi, fără a ridica degetul de pe ecran, trage-l deasupra caracterului dorit și ridică-l în momentul în care acesta este selectat (apare pe fundal albastru).emoji

Cum văd cei care au o versiune anterioară iOS 8.3 sau OS X 10.10.3 instalată caracterele Emoji noi?

Din păcate, utilizatorii care au instalate versiuni mai vechi ale iOS nu doar că nu vor putea trimite și ei caracterele noi sau pe cele diversificate din tastatura Emoji, dar nici nu le vor putea vedea. Partea bună este că atunci când vor primi un caracter emoji cu o tonalitate a pielii dintre cele 4, vor vedea în continuare caracterul, însă partea mai puțin bună este că vor vedea și câteva simboluri suplimentare și destul de ciudate, exact ca și în ilustrația de mai jos:

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iPhone 14 și iPhone 14 Plus vor fi disponibile pe galben. Apple introduce noi culori pentru accesorii

În lipsa unui eveniment Apple programat pentru această perioadă a anului, gigantul californian a emis în această...

Ai uitat parola ID-ului Apple? Iata cum poti sa o resetezi – Tutorial

Pentru a crea un ID Apple este necesar sa setezi o parola destul de complicata, care trebuie...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
362UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

macOS 13.3 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.3 beta 4 a fost lansat miercuri seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la aproximativ...

watchOS 9.4 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat miercuri seară watchOS 9.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noul build al sistemului de operare pentru Apple Watch sosește la...

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la o...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.