Apple continuă procesul de diversificare a caracterelor emoji în iOS 8.3 beta

- Publicitate -

Caracterele emoji vor fi unul dintre elementele centrale ale actualizării iOS 8.3 pe care compania Apple o va publica într-o variantă finală în viitorul nu foarte îndepărtat. Pe lângă faptul că a inclus câteva sute de caractere noi și a modificat tastatura de accesare a lor, compania Apple a inițiat un proces de diversificare a lor, pe care îl continuă odată cu lansarea iOS 8.3 beta 4. În cea mai recentă versiune beta a sistemului de operare pentru iPhone, iPad și iPod touch, care a fost lansată aseară, Apple a adus câteva modificări pentru unele dintre caracterele prezente în tastatura emoji.

IMG_2496

În primul rând, tastatura include acum un mesaj care îi anunță pe utilizatori că pot selecta mai multe tonalități de culoare pentru unele dintre caractere, precum și modul în care se poate face acest lucru.

Trecând mai departe, acum tastatura emoji include un separator între caracterele cu chipuri umane implicite (cele cu pielea galbenă) și cele de altă culoare – în număr de cinci. Deși minoră, schimbarea este notabilă, deoarece ultima culoare selectată pentru un personaj va rămâne culoarea selectată pentru acel personaj (spre exemplu, dacă alegi femeia de culoare neagră, ea va rămâne ca și opțiune predefinită până la următoarea modificare) – ceea ce ar putea da bătăi de cap celor care vor să aibă mereu tastatura la fel cum a fost la început. În plus, compania Apple a modificat personajele cu pielea galbenă, astfel încât părul acestora să se asorteze cu pielea (galben/auriu). Această modificare pare să afecteze doar respectivele caractere.

IMG_2498

O altă modificare minoră efectuată de Apple în tastatura emoji din iOS 8 readuce afișarea vizualizării „Recent folosite” ca implicită, făcând, la fel ca și în versiunile anterioare ale iOS, mai simplu de refolosit acele caractere care îți plac sau care consideri că se potrivesc în mai multe situații.

Comparativ cu versiunile beta ale iOS 8.3 anterioare, cea mai recentă nu aduce prea multe noutăți. După cum am văzut deja, actualizarea elimină din nou eticheta „beta” din dreptul Bibliotecii foto iCloud și modifică denumirea uneia dintre opțiunile de filtrare a mesajelor din aplicația preinstalată Mesaje.

Primele modificări în tastatura emoji au fost efectuate de către Apple în iOS 8.3 beta 2, când au fost introduse peste 300 de caractere noi și mai multe tonalități de piele.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.