Apple prezintă responsabilitatea față de mediu în raportul pe 2015

Captură de ecran din 2015.04.20 la 19.44.20

Compania Apple a publicat luni raportul pe 2015 privind responsabilitatea față de mediu, care reflectă eforturile de ocrotire a mediului înconjurător depuse pe perioada anului fiscal 2014. Raportul din acest an este focalizat pe prezentarea angajamentelor Apple privind schimbările climatice, resursele regenerabile, resursele limitate și toxinele, precum și pe prezentarea amprentei de carbon a companiei din 2014 și a altor date de utilizare interesante.

Din ultimul raport al Apple privind responsabilitatea față de mediul care ne înconjoară reiese că 100 % din operațiunile companiei din Statele Unite și 87% dintre operațiunile companiei la nivel global sunt alimentate folosind energie regenerabilă. Această energie a ajutat-o pe Apple să reducă din nou emisiile de gaze cu efect de seră, care au ajuns în tot anul 2014 la 34.2 milioane de tone metrice europene, dintre care 24,8 milioane de tone metrice europene au resultat din procesele de producție, 7 milioane de tone metrice europene au venit de la utilizarea produselor, iar restul sunt divizate între fabrici, transport și reciclare.

2014-Carbon-Footprint-Apple

Vorbind despre programele de reciclare ale companiei, Apple are astfel de programe în 99% dintre țările în care operează, recuperând astfel 40.396 de tone metrice europene de oțel și alte metale, sticlă, aluminiu, plastice și alte materiale, care au fost folosite în 2014 sau vor fi refolosite în acest an. De asemenea, compania a anunțat că materialele reciclate vor acoperi 95 de procente din necesarul de materiale necesar la construcția clădirilor din Apple Campus 2, precum și că noul sediu va utiliza cu 30 de procente mai puțină energie decât o clădire de cercetare și dezvoltare tradițională.

În cadrul raportului, Apple a mai declarat că are trei priorități principale în ceea ce privește mediul: reducerea impactului său asupra schimbărilor climatice prin folosirea de surse de energie regenerabilă și eficientizarea produselor sale în ceea ce privește consumul de energie; conservarea resurselor prețioase; și inițierea unor programe de utilizare de materiale mai verzi în produsele și procesele companiei.

Alături de acest anunț, Apple a publicat pe canalul său de pe YouTube un clip video nou intitulat „Better Starts Here” prin care promovează responsabilitatea sa față de mediul înconjurător atât în cadrul lanțului de furnizori, în centrele de date, cât și în alte locuri din lume unde compania operează. De asemenea, compania vrea să evidențieze că prin toate aceste măsuri pe care le ea – cum ar fi utilizarea de energie proventiă din surse regenerabile – își urmează dorința de a lăsa lumea mai bună decât a găsit-o.

https://youtu.be/o5WYvFOMtAA

[pull_quote_center]Angajamentul Apple față de mediu începe pe loc. Noi facem tot posibilul să creăm nu doar cele mai bune produse din lume, ci și cele mai bune produse pentru lume. Iar în ultimul an, am făcut progrese semnificative cu proiectele care sunt concentrate pe energia regenerabilă și protejarea pădurilor. Descoperă cum vom lăsa lumea mai bună decât am găsit-o.[/pull_quote_center]

Săptămâna trecută, de exemplu, compania Apple a anunțat două inițiative importante privind mediul. În primul rând, compania a anunțat achiziționarea a nu mai puțin de 14,5 mii de hectare de pădure pentru exploatare, pe care după ce o va tăia și folosi materia primă la produsele sale și nu numai, o va replanta. În al doilea rând, compania a anunțat în ridicarea a două parcuri solare în China, care vor genera până la 80 de milioane de kilowați/oră de energie, dar vor permite și exploatarea în continuare a pământului.

Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

Sugestii de articole

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,982FaniÎmi place
8,531CititoriConectați-vă
379CititoriConectați-vă
92AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente articole

macOS 10.15.7 a fost lansat pentru Mac. Iată tot ce aduce nou

Apple a lansat macOS 10.15.7 pentru toți utilizatorii de Mac. Noua versiune a sistemului de operare nu a fost testată cu dezvoltatorii ori cu membrii...

watchOS 7.0.1 a fost lansat pentru Apple Watch. Iată noutățile

La aproximativ o săptămână de când a lansat versiunea finală a watchOS 7.0, compania Apple a publicat joi seară versiunea finală a watchOS 7.0.1 pentru...

tvOS 14.0.1 a fost lansat pentru Apple TV 4 și 4K

tvOS 14.0.1 a fost lansat în această seară pentru toți utilizatorii posesori de Apple TV generația a 4-a sau/și Apple TV generația a 5-a...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.