Apple prezintă responsabilitatea față de mediu în raportul pe 2015

- Publicitate -

Captură de ecran din 2015.04.20 la 19.44.20

Compania Apple a publicat luni raportul pe 2015 privind responsabilitatea față de mediu, care reflectă eforturile de ocrotire a mediului înconjurător depuse pe perioada anului fiscal 2014. Raportul din acest an este focalizat pe prezentarea angajamentelor Apple privind schimbările climatice, resursele regenerabile, resursele limitate și toxinele, precum și pe prezentarea amprentei de carbon a companiei din 2014 și a altor date de utilizare interesante.

Din ultimul raport al Apple privind responsabilitatea față de mediul care ne înconjoară reiese că 100 % din operațiunile companiei din Statele Unite și 87% dintre operațiunile companiei la nivel global sunt alimentate folosind energie regenerabilă. Această energie a ajutat-o pe Apple să reducă din nou emisiile de gaze cu efect de seră, care au ajuns în tot anul 2014 la 34.2 milioane de tone metrice europene, dintre care 24,8 milioane de tone metrice europene au resultat din procesele de producție, 7 milioane de tone metrice europene au venit de la utilizarea produselor, iar restul sunt divizate între fabrici, transport și reciclare.

2014-Carbon-Footprint-Apple

Vorbind despre programele de reciclare ale companiei, Apple are astfel de programe în 99% dintre țările în care operează, recuperând astfel 40.396 de tone metrice europene de oțel și alte metale, sticlă, aluminiu, plastice și alte materiale, care au fost folosite în 2014 sau vor fi refolosite în acest an. De asemenea, compania a anunțat că materialele reciclate vor acoperi 95 de procente din necesarul de materiale necesar la construcția clădirilor din Apple Campus 2, precum și că noul sediu va utiliza cu 30 de procente mai puțină energie decât o clădire de cercetare și dezvoltare tradițională.

În cadrul raportului, Apple a mai declarat că are trei priorități principale în ceea ce privește mediul: reducerea impactului său asupra schimbărilor climatice prin folosirea de surse de energie regenerabilă și eficientizarea produselor sale în ceea ce privește consumul de energie; conservarea resurselor prețioase; și inițierea unor programe de utilizare de materiale mai verzi în produsele și procesele companiei.

Alături de acest anunț, Apple a publicat pe canalul său de pe YouTube un clip video nou intitulat „Better Starts Here” prin care promovează responsabilitatea sa față de mediul înconjurător atât în cadrul lanțului de furnizori, în centrele de date, cât și în alte locuri din lume unde compania operează. De asemenea, compania vrea să evidențieze că prin toate aceste măsuri pe care le ea – cum ar fi utilizarea de energie proventiă din surse regenerabile – își urmează dorința de a lăsa lumea mai bună decât a găsit-o.

https://youtu.be/o5WYvFOMtAA

[pull_quote_center]Angajamentul Apple față de mediu începe pe loc. Noi facem tot posibilul să creăm nu doar cele mai bune produse din lume, ci și cele mai bune produse pentru lume. Iar în ultimul an, am făcut progrese semnificative cu proiectele care sunt concentrate pe energia regenerabilă și protejarea pădurilor. Descoperă cum vom lăsa lumea mai bună decât am găsit-o.[/pull_quote_center]

Săptămâna trecută, de exemplu, compania Apple a anunțat două inițiative importante privind mediul. În primul rând, compania a anunțat achiziționarea a nu mai puțin de 14,5 mii de hectare de pădure pentru exploatare, pe care după ce o va tăia și folosi materia primă la produsele sale și nu numai, o va replanta. În al doilea rând, compania a anunțat în ridicarea a două parcuri solare în China, care vor genera până la 80 de milioane de kilowați/oră de energie, dar vor permite și exploatarea în continuare a pământului.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

Sugestii de articole

iOS 16.1.1 și iPadOS 16.1.1 au fost lansate pentru iPhone și iPad

iOS 16.1.1 și iPadOS 16.1.1 au fost lansate miercuri seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru...

iOS 16.2 beta 3 și iPadOS 16.2 beta 3 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat marți seară iOS 16.2 beta 3 și iPadOS 16.2 beta 3 pentru dezvoltatorii de...

macOS 13.1 Ventura beta 3 a fost lansat

macOS Ventura 13.1 beta 3 a fost lansat marți seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center....

macOS 13.1 Ventura beta 2 a fost lansat. Iată noutățile

macOS Ventura 13.1 beta 2 a fost lansat marți seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center....

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785FaniÎmi place
10,899CititoriConectați-vă
361CititoriConectați-vă
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

tvOS 16.2 beta 4 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.2 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple TV sosește la...

macOS 13.1 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.1 beta 4 a fost lansat joi seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la două...

watchOS 9.2 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat joi seară watchOS 9.2 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua actualizare sosește la două săptămâni distanță de watchOS 9.2 beta...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.