Companiei Apple îi este solicitat să activeze o funcționalitate a iPhone de care probabil nici nu știai că există

- Publicitate -

IMG_2677Orice utilizator de iPhone sau iPad știe că, spre deosebire de alte telefoane sau tablete, dispozitivele lor nu permit ascultarea transmisilor radio prin sistemul de modulație în frecvență (FM), nici măcar dacă, conectează o pereche de căști. Puțini știu însă că în interiorul oricărui iPhone există un radioreceptor FM care, dacă ar fi activat, le-ar permite acest lucru. Radioreceptorul respectiov face parte din cipul wireless care oferă telefonului funcțiile de Wi-Fi și Bluetooth (în cazul iPhone 6 vorbim despre cipul Murata 339S0228).

Problema este că funcționalitatea radio FM este dezactivată de către Apple în mod intenționat și probabil așa va rămâne pentru totdeauna. Cu toate acestea, Societatea Națională a Transmițătorilor din Statele Unite ale Americii și-ar dori ca gigantul din Cupertino să revină asupra deciziei sale și să activeze radiotransmițătorul din iPhone, argumentând că acest lucru ar oferi o serie de beneficii față de cele oferite prin difuzarea în flux a conținutului radio.

[pull_quote_center]Utilizatorii ar putea evita taxele de date mari și îmbunătăți autonomia bateriei dispozitivelor dacă ar asculta radio FM. Ascultarea în flux reduce autonomia bateriei cu de până la de trei ori mai rapid decât ascultarea exact a aceluiaști tip de conținut prin cipul FM [și] este o resursă extrem de importantă în cazul unei urgențe.[/pull_quote_center]

Și au perfectă dreptate. Doar că s-au trezit puțin cam târziu. Vedeți voi, anuțul vine la câteva zile după ce Norvegia a anunța că va renunța la posturile de radio FM începând cu anul 2017 (via Mediafax) în cadrul unui proces care urmărește finalizarea tranziției către radioul digital. De asemenea, multe alte țări din Europa și Asia sunt în plin proces de tranziție către radioul digital, așa că pe viitor radioul FM ar putea deveni pur și simplu istorie.

Iar pentru ca Apple să activeze funcționalitatea radio în iPhone-uri ar trebui să fie făcute câteva schimbări în așa fel încât experiența utilizatorilor să nu fie afectată de obligativitatea de a conecta niște căști care să acționeze ca și o antenă pentru a permite ascultarea radioului FM. Dar ca să includă componentele necesare pentru a permite ascultarea conținutului radiodifuzat (o antenă specială și un cip de amplificare a semnalului), gigantul din Cupertino trebuie să facă câteva schimbări în interiorul dispozitivelor sale, schimbări care pot afecta grosimea redusă a lor.

Așadar, din punctul meu de vedere, Apple nu va activa vreodată funcția radio FM în dispozitivele sale iPhone sau iPad, dar sincer nici nu știu cât de mulți mai plângeți după acest lucru în condițiile în care nu știu cât de mulți mai ascultați încă radio FM (atunci când nu sunteți în mașină…) atât timp cât există servicii de streaming audio ce îți permit să asculți ce vrei și când vrei.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de...

watchOS 9.4 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat miercuri seară watchOS 9.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noul build al sistemului...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
362UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

macOS 13.3 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.3 beta 4 a fost lansat miercuri seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la aproximativ...

watchOS 9.4 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat miercuri seară watchOS 9.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noul build al sistemului de operare pentru Apple Watch sosește la...

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la o...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.