Apple ne prezinta modurile in care ocroteste mediul inconjurator (Video)

0
448

Inainte cu o zi de Ziua Pamantului, Apple si-a actualizat site-ul web in care prezinta lumii intregi responsabilitatea sa fata de mediul inconjurator, adaugand nou continut ce demonstreaza devotamentul fata de mediul inconjurator si incercarea de a gasi modalitati cat mai bune de a face lucruri cat mai frumoase si utile lumii intregi fara a lasa o pata neagra in natura. Impreuna cu site-ul refacut, Apple a publicat pe site-ul sau un video intitulat „Better” pe fundalul caruia directorul general al companiei, Tim Cook, povesteste cat de important este sa protejezi mediul pentru compania din Cupertino si ce eforturi sunt depuse pentru a crea un ecosistem si produse fara a rani natura.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EdeVaT-zZt4]

Impreuna cu noutatile legate de site-ul web dedicat mediului inconjurator, vicepresedintele Apple ocupat cu initiativele ecologice, Lisa Jackson, a oferit revistei Wire ocazia de a vizita in premiera cel mai nou centru de date al companiei americane din orasul Yerington, Nevada. Potrivit informatiilor obtinute de acestia, Apple se aproprie foarte mult de a realiza obiectivul folosirii in proportie de 100% a unei energii „verzi”,  birourile si noile centre de date folosind acest tip de energie in proportie de 94%. Spre deosebire de alte centre de date, asezarea din Nevada foloseste mai multe panouri solare decat energia produsa de vant sau apa, acest lucru datorandu-se, cel mai probabil, climatului zonei.

Apple energie solara

Apple isi extinde constant atat centrele de date, cat si fabricile menite sa genereze energie verde necesara functionarii acestora, setandu-si un obiectiv pe care prea putine companii il au, dar care este absolut necesar pentru viitorul acestei planete si al oamenilor. Sa speram ca, asa cum reusesc sa copieze produsele Apple, alte companii vor prelua acest model de utilizare a energiei verzi.

- Reclamă -