Apple isi doreste sa diversifice setul de caractere emoji

0
699

emoji iphone

In cazul in care detii un iPhone, iPad, iPod touch sau Mac, atunci probabil ca stiai deja ca dispozitivul tau poate afisa sau trimite un set de imagini de mici dimensiuni care exprima mai usor emotiile si sentimentele, ajutand la efectuarea mai rapida a conversatiilor. Daca multi utilizatori s-au plans ca doresc mai multe emoticoane pe dispozitivele lor, acum am o veste buna pentru ei.

Intr-un raspuns oferit celor de la MTV Act, Katie Cotton, vicepresedinte Apple si directorul departamentului pentru comunicatii la nivel global, a declarat ca in interiorul companiei din Cupertino se planuieste extinderea setului de caractere emoji pentru a include si pictograme care nu reprezinta oameni caucazieni. Conform oficialului companiei americane, se pare ca Apple colaoreaza in prezent cu Unicode Consortium – o organizatie non-proftit care dezvolta, mentine si promoveaza standarde internationalizate in software – pentru a adauga mai multe caractere in lista emoji a tastaturii iOS.

[quote_box_center]Tim forwarded your email to me. We agree with you. Our emoji characters are based on the Unicode standard, which is necessary for them to be displayed properly across many platforms. There needs to be more diversity in the emoji character set, and we have been working closely with the Unicode Consortium in an effort to update the standard.[/quote_box_center]

Create in Japonia, caracterele emoji fost integrate dupa o perioada de timp in Unicode, ceea ce inseamna ca ele pot fi utilizate pe mai multe platforme astfel incat sa fie acesinile unui numar mai mare de utilizatori. OS X si iOS sunt doua dintre platformele pe care regasim setul de caractere ce se bucura de o popularitate mare in randul utilizatorilor. Pentru ca Apple lupta pentru egalitatea intre rase, era normal sa doreasca adaugarea unor pictograme care reprezinta oameni ce nu sunt caucazieni.

Deocamdata nu se stie cand va fi inclus noul set de caractere in iOS, dar este posibil ca ele sa nu isi faca aparitia in sistemul de operare pentru iPhone si iPad mai devreme de lansarea iOS 8.

- Reclamă -