Continuând tradiția de a celebra Ziua Pământului, pe care a reînceput-o anul trecut, compania Apple a ales ca și anul acesta să își îmbrace logoul în „haine de sărbătoare”. Clienții care au vizitat magazinele companiei, în țările în care sunt disponibile, au putut observa încă de la primele ore ale dimineții faptul că logoul gigantului american este ușor modificat.
Preluând ideea de anul trecut, compania Apple a decis să ilumineze în culoarea verde frunza faimosului măr mușcat care îi întâmpină pe toți clienții. De regulă, logoul companiei este complet alb, însă în fiecare an sunt câteva ocazii în care gigantul din Cupertino decide că merită să schimbe aspectul logoului pentru a transmite un mesaj. Separat de Ziua Pământului, logoul Apple devine complet roșu de Ziua Mondială Anti-SIDA.
Spre deosebire de anul trecut, când toți angajații au primit tricouri speciale cu ocazia zilei Pământului, anul acesta Apple nu le-a mai schimbat garderoba. În schimb, compania americană urmează să celebreze această zi importantă în orele următoare, în cadrul unui eveniment ce va fi organizat în cadrul campusului din Cupertino și va fi adresat doar angajaților.
Tot în ultimele ore, compania Apple a actualizat și microsite-ul pentru mediu care se află pe Apple.com. Acesta reflectă acum cele mai importante informații din raportul companiei pe 2015 privind responsabilitatea față de mediu, care a fost publicat în cursul zilei de luni. Microsite-ul respectiv este acum similar paginii de prezentare a celor mai importante produse recente lansate de companie și evidențiază modul în care Apple luptă împotriva schimbărilor climatice, ce resurse regenerabile și finite folosește, cum încearcă în continuu să reducă utilizarea metalelor toxice în noile produse și progresul înregistrat în ultimii ani privind reducerea impactului asupra mediului.
Sub conducerea lui Tim Cook, compania Apple și-a crescut semnificativ eforturile de conservare a mediului și reducerii impactului asupra planetei, fiind inițiate numeroase programe de reciclare, introduse multe parcuri solare, redusă semnificativ amprenta de carbon, iar mai recent achiziționate câteva zeci de mii de ha de pădure pentru a fi exploatată și apoi replantată.