Târgul de electronice care se desfășoară în aceste zile la Las Vegas a adus până acum și o serie de accesorii pentru casă ce sunt compatibile cu noua platformă Apple de automatizare a locuințelor numită HomeKit. Unul dintre cele mai interesante astfel de accesorii este un ștecăr inteligent numit Switch creat de compania iDevices. Acest accesoriu la care vei putea conecta practic orice îți permite, grație HomeKit, să controlezi de la distanță obiectul casnic ce este conectat la el direct de pe iPhone. Sistemul folosește aplicația iDevices Connected pentru a oferi utilizatorilor control asupra ștecărului care se poate conecta în orice priză electrică tradițională și simultan la rețeaua Wi-Fi a locuinței pentru a-ți oferi posibilitatea de a-l controla de la distanță.

Mulțumită compatibilității cu platforma HomeKit, utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch cu iOS 8 se vor bucura de o serie de caracteristici grozave. Printre acestea se numără posibilitatea de a folosi Siri pentru a controla ștecărul prin comenzi precum ”stinge veioza din dormitor” sau ”pornește mixerul”. Un alt aspect grozav al acestui dispozitiv este că el nu necesită conectarea la un dispozitiv terț sau un serviciu pe bază de abonament și îți permite să controlezi obiectul din priză (adică să-l oprești și pornești / deschizi și închizi) de oriunde din lume, atât timp cât ești conectat la Internet. Mai mult, dispozitivul oferă posibilitatea de a-l programa pentru oprire sau pornire.

Ștecărul Switch va putea, de asemenea, să fie personalizat de către utilizatori folosind aplicația însoțitoare, Astfel, aceștia vor avea posibilitatea de a încărca poze din casă pentru a identifica mai ușor zona în care este conectat dispozitivul și vor putea modifica luminile LED-urilor afișate direct pe dispozitiv.

Prețul unui astfel de accesoriu pentru iPhone și iPad urmează să fie de 50$.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.