iOS 8 este acum instalat pe 68% dintre dispozitivele iPhone și iPad active

0
80

Lansat la jumătatea lunii septembrie și disponibil pentru dispozitivele iPhone 4s (sau mai recente), iPad 2 (sau mai recente) și iPod touch generația a 5-a, iOS 8 înregistrează o creștere constantă a ratei de adopție. Potrivit celor mai recente cifre care provin din măsurătorile efectuate de către Apple pe App Store în data de 5 ianuarie a anului în curs, iOS 8 a ajuns deja să fie instalat pe 68% dintre dispozitivele cu iOS active.

ios_8_adoption_5jan14Prin comparație cu o diagramă similară publicată de gigantul din Cupertino la jumătatea lunii decembrie, deci cu aproximativ o lună în urmă, iOS 8 a înregistrat o creștere în rata de adopție de 5 procente. Această creștere destul de mare, având în vedere numărul dispozitivelor cu iOS active, este dată în special de faptul că s-au cumpărat foarte multe terminale iPhone și iPad în perioada Sărbătorilor și nu neapărat că atât de multă lume a decis în vacanța din decembrie să își actualizeze vechile terminale, mai ales dacă nu o făcuseră până la acea dată.

Într-un moment în care rata de adopție a iOS 8 crește constant, așa cum era normal, rata de adopție a iOS 7 înregistrează o scădere aproape direct proporțională. În prezent, aproximativ 29% dintre dispozitivele iOS active mai rulează iOS 7, în condițiile în care la jumătatea lui decembrie rulau 33% dintre dispozitive. Rata de adopție a dispozitivelor care rulează o versiune a iOS mai veche de iOS 7 a rămas neschimbată din decembrie, la 4 procente.

Cea mai recentă versiune a iOS disponibilă în momentul de față pentru utilizatorii care au dispozitive compatibile este iOS 8.1.2. Apple însă pregătește lansarea iOS 8.2, o versiune pe care o testează cu dezvoltatorii de anul trecut.

- Reclamă -