iOS 15.2.1 și iPadOS 15.2.1 au fost lansate pentru iPhone și iPad

- Publicitate -

iOS 15.2.1 și iPadOS 15.2.1 au fost lansate miercuri seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone, iPod touch și, respectiv, iPad compatibile cu iOS 15 și iPadOS 15.

aceste prime actualizări de iOS și iPadOS din 2022 sosesc pe dispozitivele utilizatorilor la o lună distanță de iOS 15.2 / iPadOS 15.2 și nu au fost testate în prealabil cu programatorii și membrii Apple Software Beta Program de către Apple.

iOS 15.2.1 și iPadOS 15.2.1 Noutăți

În mod atipic, cele două actualizări nu sunt însoțite de o descriere, care să fie afișată în pagina Actualizare software de pe iPhone, iPad și / sau iPod touch. Cu toate acestea, ele nu sunt complet lipsite de noutăți.

Aparent, potrivit unui document de securitate Apple publicat astă-seară, iOS 15.2.1 și iPadOS 15.2.1 vin să adreseze o vulnerabilitate a HomeKit. Aparent, noile actualizări adresează o problemă din cauza căreia o denumire rău-intenționată dată unui dispozitiv HomeKit putea duce la refuzarea serviciului și la blocarea dispozitivelor iPhone și iPad. Apple susține că această problemă era provocată de o eroare a sistemului de golire a resurselor și că a fost adresată printr-o validare a intrărilor îmbunătățită.

Eroarea HomeKit în cauză a fost prezentată pentru prima dată luna aceasta de Bleeping Computer, după ce a fost descoperită de către Trevor Spiniolas. Supranumită doorLock, vulnerabilitatea putea fi exploatată prin modificarea denumirii unui dispozitiv HomeKit cu o denumire care să aibă peste 500.000 de caractere. Încercarea de a încărca un așa lung șir de caractere făcea ca dispozitivul iOS conectat la aparatul HomeKit să intre în starea de refuz al serviciului, o repornire forțată fiind singura modalitate de recuperare. Repornirea dispozitivului ducea la o pierdere a tuturor datelor de pe acesta, cu excepția situației în care era efectuat un backup anterior. Totuși, autentificarea în contul de iCloud în care era adăugat și dispozitivul HomeKit cu denumire lungă ducea la rându-i la blocarea dispozitivului.

Problema a fost adresată parțial de către Apple încă din iOS 15.1 prin limitarea lungimii numelui care poate fi atribuit unui dispozitiv HomeKit ori unei aplicații, dar nu a rezolvat în mod complet problema. Se pare că persoane rău intenționate puteau exploata vulnerabilitatea prin trimiterea de invitații în Locuință, fără a avea nevoie de acces la dispozitivele țintă în vederea adăugării unei denumiri foarte lungi pentru unul dintre accesoriile conectate.

Așadar, având în vedere de gravitatea acestei probleme, ar fi indicat ca actualizarea la iOS 15.2.1 și iPadOS 15.2.1 să fie efectuată numaidecât pe toate dispozitivele compatibile.

Actualizare iPhone și iPad

Deși nu introduc funcționalități importante pentru majoritatea utilizatorilor, actualizările la iOS 15.2.1 și iPadOS 15.2.1 le sunt recomandate tuturor posesorilor modelelor de iPhone, iPad și iPod touch compatibile cu iOS 15 / iPadOS 15, având în vedere și gravitatea problemelor de securitate adresate.

iOS 15.2.1 poate fi descărcat și instalat pe iPhone SE / 6s (și modelele ulterioare) și iPod touch generația a 7-a, iar iPadOS 15.2.1 poate fi instalat pe iPad Air 2 (și modelele ulterioare), iPad mini 4 (și modelele ulterioare) și pe toate modelele de iPad Pro, atât prin intermediul sistemului de actualizare software al iOS / iPadOS (OTA), cât și prin intermediul aplicației iTunes pentru Mac și PC / Finder (pe macOS 10.15 și ulterior). Indiferent de metoda aleasă, pașii necesari pentru actualizarea dispozitivului sunt prezentați în cadrul articolului la care face trimitere linkul de mai jos:

iOS 15.2.1 / iPadOS 15.2.1 succed iOS / iPadOS 15.2, care reprezintă actualizări majore pentru iOS 15 / iPadOS 15. Toate noutățile din iOS / iPadOS 15.2 sunt prezentate aici.

În prezent, Apple testează împreună cu programatorii și membrii Apple Software Beta, printre altele, și iOS 15.3 și iPadOS 15.3.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de...

macOS 13.3 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.3 beta 4 a fost lansat miercuri seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center....

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
362UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

macOS 13.3 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.3 beta 4 a fost lansat miercuri seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la aproximativ...

watchOS 9.4 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat miercuri seară watchOS 9.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noul build al sistemului de operare pentru Apple Watch sosește la...

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la o...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.