iOS 15.3 beta 2 și iPadOS 15.3 beta 2 au fost lansate pentru iPhone, iPad și iPod touch. Iată noutățile

- Publicitate -

Apple a lansat miercuri seară iOS 15.3 beta 2 și iPadOS 15.3 beta 2 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la aproximativ trei săptămâni distanță de iOS 15.3 / iPadOS 15.3 beta 1.

Având în vedere numărul de versiune, iOS 15.3 și iPadOS 15.3 sunt actualizări majore pentru iOS 15 / iPadOS 15 și ar trebui să introducă o serie de caracteristici noi și importante pe iPhone, iPad și iPod touch.

Din păcate, până acum Apple n-a furnizat detalii privitoare la caracteristicile noi din cele două actualizări, iar programatorii și utilizatorii care le-au instalat pe dispozitivele lor nu au descoperit îmbunătățiri notabile ori funcționalități noi. Cel mai probabil, deocamdată, cele două versiuni de iOS și iPadOS se concentrează pe corectarea de erori.

Există, totuși, o serie de funcționalități pe care Apple le-a anunțat odată cu iOS 15 / iPadOS 15, dar pe care nu le-a implementat până acum și s-ar putea să o facă până la lansarea versiunilor finale ale iOS 15.3 / iPadOS 15.3. Una dintre acestea este Control universal, o funcționalitate care va permite utilizatorilor să controleze mai multe Mac-uri și iPad-uri folosind aceeași tastatură și același maus. Despre aceasta, Apple a anunțat recent că va sosi în iOS și macOS în această primăvară. O altă caracteristică ce nu a fost momentan implementată în iOS 15 este cea care va permite accesarea cărților de identitate digitale în aplicația Portofel. Deocamdată, nu s-au găsit indicii de vreun fel cum că una dintre aceste caracteristici este pregătită pentru implementare în noile versiuni de prelansare ale iOS / iPadOS.

De îndată ce caracteristicile noi ale iOS 15.3 / iPadOS 15.3 beta 2 vor fi descoperite, le vom prezenta mai jos în cadrul acestui articol.

iOS 15.3 beta 2 și iPadOS 15.3 beta 2 pot fi descărcate de pe Apple Developer Center sau cu ajutorul sistemului de actualizare al iOS, de către toți dezvoltatorii de aplicații care și-au descărcat pe dispozitivele lor profilul pentru iOS 15/iPadOS 15.

Deocamdată, iOS 15.3 / iPadOS 15.3 public beta 2 nu sunt disponibile pentru utilizatori, însă ne așteptăm ca ele să fie publicate pe parcursul săptămânii curente. Nici data lansării versiunilor finale ale iOS/iPadOS 15.3 nu este cunoscută, însă este posibil ca acestea să ajungă pe dispozitivele publicului larg până în primăvară.

iOS 15.3 / iPadOS 15.3 succed iOS 15.2 / iPadOS 15.2, care reprezintă primele actualizări majore aduse iOS / iPadOS 15, oferind o serie de caracteristici noi și importante pe dispozitivele compatibile. Mai multe detalii aici.

iOS 15.3 / iPadOS 15.3 beta 2 Noutăți

  • Transmisie privată iCloud: cele mai noi build-uri de iOS și iPadOS vin cu un mesaj nou afișat atunci când funcționalitatea Transmisie privată iCloud este dezactivată pe o rețea celulară sau Wi-Fi, pentru a elimina confuzia generată de faptul că acest lucru s-ar produce din cauza lipsei de compatibilitate a rețelei. Noul mesaj indică faptul că Transmisie privată este dezactivat, dar explică faptul că acest lucru s-ar putea datora fie faptului că planul de date nu acceptă funcționalitatea ori că a fost dezactivată din meniul Conexiune celulară („Transmisia privată este dezactivată pentru planul dvs. celular. Transmisia privată fie nu este acceptată de planul dvs. celular, fie a fost dezactivat din configurările Conexiune celulară”). În iOS 15.2.1 și versiunile anterioare de iOS, dacă Transmisie privată iCloud este dezactivat pentru un plan celular, sistemul de operare „dădea vina” pe operatorul de telefonie mobilă („Planul dvs. celular nu este compatibil cu transmisia privată iCloud”).
    Transmisie privată iCloud poate fi activat sau dezactivat în mod manual pentru anumite rețele celulare / Wi-Fi, și s-ar putea să existe o eroare în iOS 15.2 din cauza căreia anumiți utilizatori să îl aibă dezactivat în mod implicit. Din această cauză, mulți clienți ai T-Mobile SUA (și probabil nu numai) au acuzat operatorul că dezactivează această funcționalitate, cu toate că o clarificare venită ulterior din partea operatorului arăta spre o problemă a sistemului de operare, iar Apple a publicat ulterior un document de asistență prin care prezenta utilizatorilor pașii de urmat pentru a se asigura că au configurările corecte pentru funcționarea caracteristicii iCloud.
    Pentru a te asigura că ai activat Transmisia privată iCloud pentru planul celular de date, va trebui să accesezi Configurări > meniul Conexiune celularăOpțiuni date și să comuți pe activat (verde) glisorul din dreptul opțiunii Limitare urmărire adresă IP. Pentru a activa transmisia privată iCloud într-o rețea Wi-Fi, va trebui să accesezi Configurări > Wi-Fi > să atingi butonuldin dreptul rețelei Wi-Fi dorite și să comuți pe activat (verde) glisorul din dreptul Limitare urmărire adresă IP.

    trensmisie privată icloud
    Descrierea afișată anterior iOS 15.3 beta 2.

Notă: Dacă ai instalat iOS 15.3 / iPadOS 15.3 beta 2 și ai descoperit și alte noutăți decât cele mai sus prezentate, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.