iOS 15.1 beta 1 și iPadOS 15.1 beta 1 au fost lansate pentru iPhone, iPad și iPod touch. Iată noutățile

- Publicitate -

Actualizare 22 septembrie, ora 20:15: iOS 15.1 public beta 1 / iPadOS 15.1 public beta 1 au fost lansate pentru membrii Apple Software Beta și au același număr de build precum versiunile dedicate programatorilor.


Apple a lansat marți seară iOS 15.1 beta 1 și iPadOS 15.1 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la numai o zi distanță de lansarea versiunii finale a iOS 15 / iPadOS 15.

Având în vedere numărul de versiune, iOS 15.1 și iPadOS 15.1 sunt actualizări majore pentru iOS 15 / iPadOS 15, aducând o serie de caracteristici noi și importante pe iPhone, iPad și iPod touch. Încă din această primă versiune au fost descoperite câteva caracteristici noi pe care le vom prezenta mai în detaliu puțin mai jos în cadrul acestui articol.

iOS 15.1 beta 1 și iPadOS 15.1 beta 1 pot fi descărcate de pe Apple Developer Center sau cu ajutorul sistemului de actualizare al iOS, de către toți dezvoltatorii de aplicații care și-au descărcat pe dispozitivele lor profilul pentru iOS 15/iPadOS 15.

Deocamdată, iOS 15.1 / iPadOS 15.1 public beta 1 nu sunt disponibile pentru utilizatori, însă ne așteptăm ca ele să fie publicate pe parcursul săptămânii curente. Nici data lansării versiunilor finale ale iOS/iPadOS 15.1 nu este cunoscută, însă este posibil ca acestea să ajungă pe dispozitivele publicului larg cel mai devreme în luna octombrie.

iOS 15.1 / iPadOS 15.1 succed iOS 15.0 / iPadOS 15.0, care reprezintă cele mai recente versiuni majore ale iOS și iPadOS, aducând o multitudine de noutăți pe iPhone și iPad.

iOS 15.1 / iPadOS 15.1 beta 1 Noutăți

  • Pașaport vaccinare COVID-19: iOS 15.1 este prima versiune de iOS care permite utilizatorilor de iPhone să își încarce datele referitoare la vaccinarea împotriva COVID-19 în aplicația Sănătate și să genereze de acolo „pașaportul de vaccinare” într-un format optimizat pentru aplicația Portofel, dar care să conțină toate informațiile necesare în vederea verificării acestuia de către instituțiile abilitate / diferite companii. Astfel, în loc ca utilizatorii vaccinați să mai fie nevoiți să intre pe portalele autorităților de sănătate publică în vederea accesării pașapoartelor de vaccinare / să folosească poze ori pașaportul printabil, începând cu noua versiune de iOS vor putea folosi direct aplicația Portofel pentru a prezenta pașaportul de vaccinare la graniță, în aeroport, în restaurante și în alte locuri unde este solicitat acest document. Potrivit unui anunț făcut de către Apple, sistemul de verificare automată a datelor medicale din aplicația Sănătate din iOS 15.1 funcționează conform specificației SMART Health Cards în toate statele care folosesc acest format pentru pașapoartele de vaccinare. Toate instituțiile de sănătate publică ce emit carduri de sănătate SMART vor putea folosi, conform Apple, un nou buton pentru a înștiința utilizatorii că pot descărca și stoca în siguranță informațiile despre vaccinare în aplicația Sănătate, de unde să le adauge și prezinte altora folosind Portofel.
  • SharePlay: prezentată ca noutate a iOS 15, această caracteristică a fost eliminată pe parcursul perioadei de testare cu dezvoltatorii a iOS 15.0 din cauza diferitor probleme de funcționare, Apple anunțând că ea va fi implementată într-o versiune ulterioară de iOS 15. Ei bine, testarea SharePlay a fost reluată odată cu iOS 15.1 / iPadOS 15.1, actualizări care le permit programatorilor să testeze funcționalitatea FaceTime ce permite utilizatorilor să urmărească filme și să asculte muzică împreună cu alți participanți la apelurile video, precum și să își partajeze ecranele dispozitivelor.

Notă: Dacă ai instalat iOS 15.1 / iPadOS 15.1 beta 1 și ai descoperit și alte noutăți decât cele mai sus prezentate, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

3 COMENTARII

  1. salut,poti sa mi spui daca ai avut pe cineva cu probleme la senzorul de proximitate ? iPhone 13 pro max 128 GB
    update IOS 15.1 .nu mai functineaza si as vrea sa stiu daca un nou update ar rezolva problema .iti multumesc

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de...

watchOS 9.4 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat miercuri seară watchOS 9.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noul build al sistemului...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
362UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

macOS 13.3 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.3 beta 4 a fost lansat miercuri seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la aproximativ...

watchOS 9.4 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat miercuri seară watchOS 9.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noul build al sistemului de operare pentru Apple Watch sosește la...

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la o...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.