Apple a inclus în cea mai recentă versiune a iOS – iOS 8 – o caracteristică interesantă în aplicația preinstalată HărțiIntitulată Tur Flyover, noua funcționalitate a aplicației permite utilizatorilor de iPhone, iPad și iPod touch să viziteze marile orașe ale lumii prin intermediul unor tururi 3D care le prezintă toate punctele de atracție ale acestora.

În cazul în care ai mai folosit până acum funcția Flyover a hărților Apple pentru a obține imagini 3D din satelit cu unele orașe ale lumii (în România nu este disponibilă momentan această caracteristică), atunci probabil trebuie să știi la ce te aștepți. În loc să navighezi tu, noua caracteristică a iOS 8 te plimbă ca și cum ai fi într-un elicopter care se oprește doar la clădirile sau alte puncte principale de atracție metropolitane.

Din păcatre, caracteristica Flyover nu este disponibilă pentru toate orașele (mari) din lume, iar tururile 3D sunt și ele disponibile într-un număr limitat de locații. Aproximativ jumătate dintre orașele care au acces la Flyover oferă tururi virtuale, iar câteva dintre acestea sunt: Ancona (Italia), Auckland (Noua Zeelandă), Baltimore (SUA), Barcelona (Spania), Bordeaux (Franța), Boston (SUA), Budapesta (Ungaria), Cape Town (Africa de Sud), Cheyenne (SUA), Cologne (Germania), Cordoba (Spania), Denver (SUA), Gibraltar, Glasgow (Scoția), Helsinki (Finlanda), Leeds (Marea Britanie), Linköping (Suedia), Londra (Marea Britanie), Lyon (Franța), Madrid (Spania), Manchester (Marea Britanie), Marseille (Franța), Modesto (SUA), New York (SUA), Oakland (SUA), Paris (Franța), Perth (Australia), Perugia (Italia), Sacramento (SUA), Saint-Tropez (Franța), Saint Étienne (Franța), San Antonio (SUA), San Francisco (SUA), San Jose, (SUA), Seville (Spania), Stockholm (Suedia), Tokyo (Japonia), Tulsa (SUA), Valencia (Spania) Vancouver (Canada), etc.

Cum să faci un tur 3D Flyover pe iPhone și iPad

Notă: Această caracteristică este disponibilă numai pentru dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch care rulează iOS 8 sau o versiune ulterioară a sistemului de operare.

  1. Deschide aplicația Hărți de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad;ecran principal home screen iphone ios 8 #itutorial.ro
  2. Introdu în câmpul de căutare numele unuia dintre orașele Flyover care au caracteristica Tur Flyover (o mare parte dintre ele sunt menționate mai sus, dar poți încerca și alte orașe). Atinge butonul Căutați;
  3. După afișarea rezultatului de căutare pe hartă, dispozitivul iPhone sau iPad va afișa Tur Flyover 3D prin [nume oraș] chiar sub câmpul de căutare. Atinge opțiunea Start pentru a vedea turul orașului.IMG_1230

Notă: În cazul în care nu apare mențiunea Tur Flyover 3D prin [nume oraș], atunci cel mai probabil orașul pe care l-ai accesat nu are disponibilă această caracteristică.

Totuși dacă orașul accesat are sigur disponibil turul 3D Flyover (de exemplu, este listat de mine în enumerația de mai sus), atunci mai ai câteva soluții alternative de accesare a Flyover. Prima dintre acestea face posibilă accesarea turului printr-o atingere a numelui orașului Flyover. În captura de ecran de mai jos vedeți că la atingerea numelui orașului Londra, a apărut o etichetă cu opțiunea Tur pe care o vom putea atinge pentru a vizualiza turul Flyover 3D al capitalei Marii Britanii. O altă alternativă este să atingi țărușul de culoare roșie afișat după căutare, apoi să atingi eticheta cu numele orașului, pentru ca în pagina cu informații despre oraș să atingi Tur Flyover pentru a accea turul orașului respectiv.

Reține că în timpul derulării turului, vor fi afișate numele punctelor de interes evidențiate, iar tu vei putea să interacționezi cu ele făcând zoom, rotind imaginea, mutând-o de pe punctul de interes și nu numai. După fiecare interacțiune, aplicația va reveni la tur pentru a-l finaliza. Pentru a opri turul, atinge degetul pe ecran, apoi selectează opțiunea Încheiați turul Flyover.

 

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.