Una dintre setările implicite ale iOS care s-ar putea să nu fie pe placul tuturor utilizatorilor de iPhone și iPad este legată de alertele pentru mesaje. În cazul în care ai un dispozitiv cu iOS, atunci probabil că ai descoperit deja faptul că acesta va emite nu una, ci două alerte/notificări pentru fiecare mesaj nou primit, pe care nu l-ai citit.

Primirea alertelor repetate pentru mesaje este un lucru pe care unii dintre utilizatori îl preferă și asta în cazul în care, de exemplu, lucrează sau petrec mult timp în medii mai zgomotoase, ori pur și simplu nu țin tot timpul telefonul sau tableta la ei. În schimb, acei utilizatori care au practic tot timpul iPhone-ul sau chiar iPad-ul la ei s-ar putea să fie deranjați de această configurare întrucât ea de multe ori te poate face să crezi că ești bombardat cu mesaje și să te tot uiți la ecranul terminalului tău.

Indiferent în care categorie de utilizatori te încadrezi, iOS îți oferă mai multe opțiuni. Utilizatorilor care preferă alerte repetate le este oferită posibilitatea de a primi mai mult de două alerte pentru un mesaj (până la 10), în timp ce utilizatorii pe care îi deranjează această opțiune, o pot dezactiva cât ar zice iPhone.

Cum să dezactivezi sau să mărești numărul alertelor pentru mesaje pe iPhone și iPad

Notă: Configurarea este valabilă pe toate dispozitivele cu iOS: iPhone, iPad și iPod touch (în cazul ultimelor două, este necesar să fie instalat iOS 5 sau o versiune uletrioară a sistemului de operare).

  1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad;ecran principal home screen iphone ios 8 #itutorial.ro
  2. Atinge butonul Notificări sau, în funcție de versiunea iOS, Centru de notificări;IMG_1226
  3. În secțiunea Includeți, derulează până la butonul Mesaje și atinge-l;IMG_1227
  4. În meniul deschis, derulează până în partea de jos, apoi apasă pe opțiunea Repetare alerte;IMG_1223
  5. Atinge opțiunea Niciodată, în cazul în care nu dorești să mai primești alerte repetate sau una dintre opțiunile de repetare disponibile (o dată, de două ori, de trei ori, de cinci ori și de zece ori). O dată este configurarea implicită.IMG_1224

Notă: Reține că selectarea opțiunii Niciodată va dezactiva repetarea alertelor pentru mesaje, dar tu în continuare vei primi o singură alertă cu fiecare mesaj recepționat. Selectarea celorlalte opțiuni de repetare vor face ca pe lângă alerta implictă să mai fie emise una, două, trei, cinci sau zece alte alerte la intervale de două minute.

Personal, sunt deranjat de caracteristica de repetare a notificărilor pentru mesaje și mai ales că ea este activată în mod implicit pe orice iPhone, iPad sau iPod touch. Nu de puține ori mi s-a creat falsa impresie că primesc mesaje, deși în realitate nu erau decât cele pe care le văzusem cu câteva secunde/minute înainte, iar asta poate fi frustrant mai ales când lucrezi și nu poți pierde prea mult timp uitându-te la ecranul telefonului. Mai mult decât atât, cei care comunică mult prin mesaje vor observa după dezactivarea opțiunii de repetare a alertelor pentru mesaje că autonomia bateriei va crește puțin.

 

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.