Spre deosebire de alte dispozitive, cum ar fi produsele Samsung care scot sunete ciudate și enervante la fiecare interacțiune, dispozitivele cu iOS nu își deranjează utilizatorii cu chiar atât de multe tonuri și chiar atât de des. Dar asta nu înseamnă că nu îi deranjează deloc. Orice utilizator nou sau mai vechi de iPhone ori iPad știe că de fiecare dată când tastează ceva pe tastatura virtuală a dispozitivului, acesta va scoate un sunet de tip ”clic”. Dacă unora le place sunetul deoarece le reamintește într-o oarecare măsură de tastatura tradițională, unii utilizatori găsesc în acesta un lucru cât se poate de enervant și chiar deranjant nu doar pentru ei, cât și pentru cei din jurul lor.

Din fericire, Apple reușește să îi împace atât pe aceia cărora le place sunetul redat la tipărirea cu tastatura implicită a iOS, cât și pe aceia cărora nu le place sunetul. Aceștia din urmă pot oricând să dezactiveze sunetul pentru taste în așa fel încât dispozitivul iPhone sau iPad să nu scoată niciun zgomot atunci când tipărești ceva. iOS oferă două moduri de dezactivare a sunetului pentru taste, dar cel pe care îl vor prefera utilizatorii care urăsc clicul tastelor este primul, pe care noi îl vom prezenta în cadrul acestui tutorial.

Cum să dezactivezi clicul tastelor pe iPhone și iPad

Notă: Această caracteristică de dezactivare completă a clicului pentru taste este valabilă pentru toate dispozitivele cu iOS: iPhone, iPad și iPod touch, indiferent de versiunea sistemului de operare instalată.

  1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad;ecran principal home screen iphone ios 8 #itutorial.ro
  2. Derulează până la opțiunea Sunete și selecteaz-o printr-o atingere pe ecran;Configurari General 7.1
  3. În meniul deschis, derulează până în partea inferioară a acestuia și apoi comută pe gri (O-oprit) butonul din dreptul opțiunii Clicuri taste.IMG_0848

Configurarea va fi aplicată instantaneu, așa că acum vei putea accesa orice aplicație care folosește tastatura, comuta pe tastatura implicită a iOS (nu pe o tastatură de la terți, descărcată de pe App Store iOS 8) și începe să tastezi pentru a vedea că dispozitivul tău nu mai scoate niciun sunet și niciun clic. Această configurare poate fi oricând modificată urmând pașii de mai sus și va fi aplicată atât timp cât tu dorești.

Vă spuneam mai sus că mai există o modalitate de dezactivare a sunetelor pentru taste. Aceasta este una temporară și implică activarea modului Silențios. Orice dispozitiv cu iOS ai avea (mai puțin iPad Air 2), vei putea să îl comuți pe modul Silențios folosind comutatorul lateral din partea stângă a terminalului pentru ca toate sunetele, inclusiv clicurile pentru tastatură, să fie dezactivate. În cazul iPad Air 2, pentru activarea modului Silențios este necesară accesarea centrului de control.

Dacă prima soluție este una de durată, cea de-a doua este temporară și mai potrivită celor care nu doresc să îi deranjeze pe cei din jur atunci când sunt într-o sală de așteptare, la un restaurant, într-o bibliotecă, etc.

 

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

2 COMENTARII

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.