Alex Popa
Am creat răspunsuri în forum
-
AutorArticole
-
Alex Popa
ModeratorSalut Cosmin,
iOS 7 blocheaza accesarea meniului self care de pe iPhone deblocate cu cartele de decodare. Daca ai jailbreak, poti apela la CommCenter patch for iOS 7, iar daca nu, va trebui sa introduci cartela ta intr-un dispozitiv deblocat pentru a accesa functiile self care de care ai nevoie, presupunand ca nu ai nevoie de accesarea acestui meniu prea des.
Alex Popa
ModeratorIn principiu documentele stocate in aplicatia Pages trebuiau sa ramana si sa poata fi accesate chiar si dupa actualizare, fara a fi efectuate modificari asupra organizarii lor. Insa problema aceasta au intalnit-o si alti utilizatori, iar ea ar putea fi cauzata de faptul ca documentele nu au fost sincronizate cu iCloud inainte de a o actualiza.O rezolvare sigura exista doar daca detii si un Mac si ai aplicatia Pages instalata si acolo.
Daca nu detii un Mac cu aceasta aplicatie, atunci incearca sa deschizi documentele respective de pe iCloud: https://www.icloud.com/#pages. Daca tot nu reusesti, incearca sa iti trimiti o copie a documentelor intr-un alt format (de exemplu Word) prin e-mail (atinge butonul Patrtajati, apoi selecteaza documentul si modalitatea de partajare). De pe icloud.com poti si sa descarci documentul pe computerul tau, apoi sa incerci deschiderea lui.
Daca problema persista, ofera-mi mai multe detalii despre problema, pentru a o putea depana.
Alex Popa
ModeratorIn ceea ce priveste actualizarea software nu s-au schimbat prea multe intre vechea versiune a software-ului pentru Apple TV si cea mai noua (6.x). Pentru a face actualizarea va trebui sa accesezi Configurari>Actualizare software si sa astepti descarcarea lui. Daca din diferite motive da eroare, incearca prin iTunes conectand Apple TV-ul la computer si instaland actualizarea afisata.
Alex Popa
ModeratorApare cifra 1 la Configurari pentru ca exista o actualizare a sistemului de operare disponibila pe dispozitivul tau. Poti efectua actualizarea urmand tutorialul: /2014/03/11/cum-sa-actualizati-un-iphone-ipad-sau-ipod-touch-wireless-sau-prin-itunes-tutorial/
Alex Popa
ModeratorPentru a reveni la iOS 7, va trebui sa urmezi tutorialul: /2014/06/15/cum-sa-revii-la-ios-7-de-la-ios-8-beta-pe-iphone-si-ipad-tutorial/.
Alex Popa
ModeratorDaca pozele sunt intr-o aplicatie listata in “Multimedia” (iPhoto, Aperture, etc), nu poti, le vei vizualiza tip grila. Daca sunt intr-un dosar de pe desktop sau oriunde altundeva, poti sa schimbi modul de vizualizare din lista in grila, lista cu previzualizare si informatii (la efectuarea unui clic pe o imagine) si prezentare, butoanele speciale fiind afisate in partea de sus a ferestrei de selectare (vezi imaginea: http://www.screencast.com/t/2ra8xDYtv1df). Fereastra de selectare poate fi si ea marita tragand dintr-unul din colturile de jos (ca si cum ai largi oricare fereastra de pe Mac)
Alex Popa
ModeratorCauza problemei privind consumul mare de energie pe modul Adormire a fost generata de actualizarile software. Astazi, Apple a lansat o actualizare prin care rezolva problemele, exact pentru acest model de MacBook Air: /2014/06/10/apple-lansat-o-importanta-actualizare-smc-firmware-pentru-macbook-air-2013/.
Alex Popa
ModeratorLa priza se incarca? Cablul este unul original? Asigura-te ca nu conectezi iPod-ul la un conector USB pentru tastatura (de energie scazuta). Cateva sfaturi sunt si in acest articol de asistenta Apple: http://support.apple.com/kb/TA47820.
Daca problema persista, iar in trecut foloseai aceeasi modalitate de incarcare, la acelasi conector de la laptop, atunci incearca sa mai faci o restaurare sau sa il incarci la priza pentru a exclude posibilitatea unei eventuale defectari.
Nota: S-ar putea ca iPod-ul sa se incarce chiar daca nu arata ca se incarca, asa ca poti sa il lasi in jur de o ora pentru a vedea daca s-a incarcat sau nu. De asemenea, iPod-ul nu se va incarca daca laptopul este pe modul adormire.Alex Popa
ModeratorProbabil ca problema este a microfonului si nu a software-ului (de aceea nu a disparut dupa ce ai facut restaurare). Pentru a te asigura ca problema nu este software, ci hardware, incearca sa efectuezi un apel telefonic sau sa inregistrezi audio folosind o pereche de casti.
Exista si posibilitatea ca microfonul sa nu fie defect, dar sa se fi strans de-a lungul timpului mai multe reziduuri in interiorul orificiului. Incearca sa elimini reziduurile sufland pe microfon si/sau periindu-l usor (cu o periuta de dinti, de exemplu). Microfonul care trebuie curatat este cel din partea inferioara a telefonului (situat in stanga conectorului de alimentare).
Daca problema persista, du dispozitivul intr-un service (service autorizat Apple).Alex Popa
ModeratorDin cate am vazut, R-SIM 9 Pro nu deblocheaza iPhone 5s dupa actualizarea la iOS 7.1, asa ca iti recomand sa nu o faci. Aceasta cartela deblocheaza modelele anterioare, dar nu si iPhone 5s din cate se vede…
Alex Popa
ModeratorUrmeaza tutorialul: /2012/12/30/cum-creati-un-apple-id-de-pe-ipad-si-iphone-tutorial/ pentru a vedea cum poti crea un ID Apple atat cu card bancar, cat si fara card.
Alex Popa
ModeratorVirus nu are cum sa fie pe iPad, deci iese din discutie. Portcheiul iCloud salveaza parolele de pe toate site-urile care permit acest lucru, indiferent ca sunt magazine online, platforme bancare, etc. Banca la care am cont, spre exemplu, pentru a accesa contul online, imi cere un cod unic de autentificare generat de un mic aparat in care se introduce cardul, iar astfel iCloud nu imi cere salvarea parolei.
In cazul in care banca la care aveti cont nu cere acest cod unic, atunci incercati, in primul rand, sa raspundeti cu ‘Niciodata pentru acest site web’, atunci cand se solicita salvarea datelor de autentificare in portchei, si nu doar cu “Nu”. Daca ati salvat parola deja in portchei, puteti sa o stergeti urmand tutorialul: /2014/01/07/cum-sa-stergeti-parolele-salvate-din-portchei-icloud-pe-iphone-si-ipad-ios-7-tutorial/ si apoi sa alegeti, la prima solicitare, ‘Niciodata pentru acest site web’. Daca problema persista, incercati o dezactivare a solicitarilor facute de iCloud pentru salvarea si auto-completarea parolelor urmarind tutorialul: /2013/12/08/cum-sa-opriti-solicitarile-functiei-portchei-icloud-pentru-salva-parolele-pe-iphone-si-ipad-tutorial/.
Puteti schimba parola contului bancar folosita pentru autentificarea pe Internet, pentru a fi sigura ca ea nu a fost compromisa.
Avand in vedere eroarea pe care o primiti, ea poate fi generata de iCloud, asa ca este recomandat sa opriti solicitarile de salvare a parolei si sa faceti actualizarea la cea mai recenta versiune a iOS.
Parolele stocate in iCloud sunt toate codificate folosind sistemul AES pe 256 biti, deci ele sunt in siguranta pe serverele Apple. Eu imi stochez pe portchei inclusiv cardurile bancare pentru auto-completare (in cazul cardurilor, ca si masura suplimentara de securitate, codul de siguranta, necesar pentru efectuarea platilor online, nu este stocat). Mai multe detalii despre portchei sunt in tutorialul: /2013/11/10/cum-sa-activati-icloud-portchei-ios-7-si-os-x-mavericks-tutorial/.Alex Popa
ModeratorID iCloud este totdeauna acelasi cu ID-ul Apple (adresa de e-mail pe baza careia a fost creat ID-ul). Atat pentru ID Apple, cat si pentru contul iCloud, se poate folosi adresa de e-mail iCloud, generata automat, care va fi, in cazul adresei mentionate mai sus, ggrecu@icloud.com (numeutilizator@icloud.com).
Pentru recuperarea parolei ID-ului Apple (contului iCloud) este disponibil acest tutorial: /2014/03/16/cum-sa-iti-recuperezi-parola-id-ului-apple-tutorial/ .Alex Popa
ModeratorIn principiu nu trebuie trimis niciun e-mail la resetarea parolei ID-ului Apple daca raspunzi la intrebarile de securiate. Daca ai urmat pasii din tutorialul: /2014/03/16/cum-sa-iti-recuperezi-parola-id-ului-apple-tutorial/ , atunci ai vazut ca sunt 3 metode (2 disponibile in Romania): resetarea cu intrebarile de securitate, resetarea folosind adresa de e-mail asociata si verificata a contului iCloud, sau folosind verificarea in doi pasi (nu este disponibil la noi). Foloseste resetarea cu intrebarile de securitate pentru a evita interactiunea cu contul de e-mail, iar dupa resetarea parolei adauga un cont de e-mail de rezerva, activ, pentru a preintampina situatii similare acesteia.
Se poate folosi sau asocia (ca si cont de rezerva) un alt cont de e-mail (care nu este cont iCloud) ID-ului existent numai daca ai acces la ID-ul Apple. Daca a asociat anterior ca si cont de rezerva un alt cont, va putea selecta unde sa trimita mesajul.
Problema trebuie rezolvata si cu contul Yahoo, adica recuperat acesta. Adresa de e-mail Yahoo pe baza caruia a fost creat ID-ul Apple trebuie sa fie la fel ca si acesta. Daca spune ca nu este existent, asigura-te ca nu a fost creat pe Yahoo in alta tara (yahoo.co.uk, de exemplu pentru Marea Britanie).Alex Popa
Moderator@florin raicu Detin exact acelasi model de MacBook Air (recenzia mea: /2014/03/08/macbook-air-2013-13-inch-itutorial-ro-review/ ) si am sesizat aceasta problema. Din pacate, am achizitionat acest computer dupa ce a fost lansat Mavericks, deci nu l-am testat pe Mountain Lion sa pot face o comparatie intre duratele de viata ale bateriei pe cele doua versiuni ale OS X. Totusi, intr-adevar, la cateva luni de folosire am sesizat ca in modul Adormire incepe sa consume mai mult (poate cam prea mult), dar trebuie sa recunosc ca nu sunt persoana cea mai preocupata de economisirea consumului de energie, mai ales daca asta ar afecta experienta de utilizare.
Ar fi recomandat sa faceti toate actualizarile pentru sistemul de operare si eventual sa umblati putin la optiunile din panoul Economizator. Consumul de energie in modul adorimire depinde mult si de aplicatiile care sunt deschise si mai ales daca Mac-ul este conectat la internet. Puteti incerca sa il puneti pe modul Adormire atunci cand sunt deschise aplicatii, dar laptopul nu este conectat la internet, atunci cand nu este deschisa nicio aplicatie si computerul nu este conectat la internet, dar si atunci cand sunt deschise cateva aplicatii, iar computerul este conectat la o sursa de internet. Totodata, perifericele pot fi o problema, fiind recomandata deconectarea lor inainte de a pune pe adormire computerul.
Pentru a reduce consumul de energie, dezactivati Power Nap, o caracteristica a OS X care va verifica in mod constant casuta postala electronica, actualizari pentru iCloud, calendarul, etc.
Eu obisnuiesc sa opresc MacBook-ul in fiecare seara, dar atunci cand uit si il las pe modul adormire cateva zile, cu Safari si Mail deschise, bateria coboara cateva procente. De asemenea, am renuntat sa mai am afisat procentajul bateriei, care devenea uneori stresant. -
AutorArticole