iOS 15.3 și iPadOS 15.3 au fost lansate pentru iPhone și iPad. Iată ce aduc nou

- Publicitate -

iOS 15.3 și iPadOS 15.3 au fost lansate miercuri seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone, iPod touch și, respectiv, iPad compatibile cu iOS 15 și iPadOS 15.

Noile actualizări sosesc la o lună și jumătate distanță față de iOS 15.2 / iPadOS 15.2 și au fost testate cu programatorii și utilizatorii încă de luna trecută.

iOS 15.3 și iPadOS 15.3 Noutăți

OS 15.3 și iPadOS 15.3 sunt actualizări majore pentru iOS 15 / iPadOS 15. Sau cel puțin aceasta arată numărul lor de versiune, deoarece, din păcate, până acum, Apple n-a furnizat detalii privitoare la caracteristicile noi din cele două actualizări, iar programatorii și utilizatorii care le-au instalat pe dispozitivele lor nu au descoperit îmbunătățiri notabile ori funcționalități noi. Conform notițelor lansării, noile actualizări de software se concentrează pe corectarea de erori și pe îmbunătățirea performanțelor dispozitivelor compatibile.

Pe partea de securitate, cele două actualizări vin să rezolve o problemă a implementării API-ului IndexedDB JavaScript în WebKit. Site-urile web care foloseau IndexedDB puteau accesa numele bazelor de date IndexedDB generate de alte site-uri web (cum ar fi Google, spre exemplu) în timpul unei sesiuni de navigare. Aceasta înseamnă că site-uri web rău-intenționate puteau spiona site-urile web pe care un utilizator Safari le-a vizitat. Problema aceasta a afectat atât Safari, cât și alte browsere de la terți (cum ar fi Google Chrome) din iOS. Îndepărtarea acestei probleme din noile versiuni de iOS și iPadOS va face imposibilă exploatarea ei cu scopul de a vedea istoricul recent de navigare și datele de identificare ale utilizatorilor Safari.

Mai multe detalii despre conținutul de securitate al acestor actualizări de iOS și iPadOS sunt disponibile aici.

iOS 15.3 Notițele lansării

iOS 15.3 corectează probleme și include actualizări de securitate pentru iPhone și iPod touch, iar instalarea este recomandată tuturor utilizatorilor.

iPadOS 15.3 Notițele lansării

iPadOS 15.3 corectează probleme și include actualizări de securitate pentru iPad, iar instalarea este recomandată tuturor utilizatorilor.

Actualizare iPhone și iPad

Actualizările la iOS 15.3 și iPadOS 15.3 le sunt recomandate tuturor posesorilor modelelor de iPhone, iPad și iPod touch compatibile cu iOS 15 / iPadOS 15, având în vedere și gravitatea problemelor de securitate adresate.

iOS 15.3 poate fi descărcat și instalat pe iPhone SE / 6s (și modelele ulterioare) și iPod touch generația a 7-a, iar iPadOS 15.3 poate fi instalat pe iPad Air 2 (și modelele ulterioare), iPad mini 4 (și modelele ulterioare) și pe toate modelele de iPad Pro, atât prin intermediul sistemului de actualizare software al iOS / iPadOS (OTA), cât și prin intermediul aplicației iTunes pentru Mac și PC / Finder (pe macOS 10.15 și ulterior). Indiferent de metoda aleasă, pașii necesari pentru actualizarea dispozitivului sunt prezentați în cadrul articolului la care face trimitere linkul de mai jos:

iOS 15.3 / iPadOS 15.3 succed iOS 15.2.1 / iPadOS 15.2.1, care reprezintă două actualizări minore pentru iOS / iPadOS 15, fiind lansate cu scopul de a adresa o problemă de securitate. Mai multe detalii aici.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.