macOS 12.2 Monterey a fost lansat. Iată noutățile

- Publicitate -

Versiunea finală a macOS Monterey 12.2 s-a lansat, ceea ce înseamnă că poate fi descărcată gratis pe toate modelele de Mac eligibile. Monterey 12.2 a fost testat cu programatorii și utilizatorii încă din decembrie și este cea de-a doua actualizare adusă macOS Monterey 12.

macOS Monterey 12.2 Noutăți

macOS Monterey 12.2 reprezintă o nouă actualizare importantă pentru macOS 12. Sau cel puțin aceasta arată numărul de versiune, caracteristici noi și importante nefiind nici descoperite pe parcursul perioadei de testare și nici indicate de către Apple în notițele lansării. Ce este indicat, însă, este că această nouă actualizare de macOS vine să adreseze unele probleme pe Mac-urile compatibile.

Pe partea de securitate, macOS 12.2 vin să rezolve o problemă a implementării API-ului IndexedDB JavaScript în WebKit. Site-urile web care foloseau IndexedDB puteau accesa numele bazelor de date IndexedDB generate de alte site-uri web (cum ar fi Google, spre exemplu) în timpul unei sesiuni de navigare. Aceasta înseamnă că site-uri web rău-intenționate puteau spiona site-urile web pe care un utilizator Safari le-a vizitat. Problema aceasta a afectat atât Safari, cât și alte browsere de la terți (cum ar fi Google Chrome) din iOS. Îndepărtarea acestei probleme din noua versiune a macOS va face imposibilă exploatarea ei cu scopul de a vedea istoricul recent de navigare și datele de identificare ale utilizatorilor Safari.

Pe lângă problema de securitate mai sus precizată, macOS Monterey 12.2 vine să adreseze alte câteva probleme descrise în detaliu aici.

macOS Monterey 12.2 Notițele lansării

macOS 12.2 corectează probleme și include actualizări de securitate pentru Mac, iar instalarea este recomandată tuturor utilizatorilor.

macOS Monterey 12.2 Actualizare

Actualizarea la noua versiune de macOS este, desigur, recomandată tuturor utilizatorilor care posedă Mac-uri eligibile. Ea poate fi descărcată și instalată gratuit atât din Preferințe sistem > Actualizare softwarecât și urmând linkul direct de mai jos (urmați linkul mai ales dacă noua versiune a macOS nu apare în secțiunea de Actualizări a macOS).

Actualizarea la macOS Monterey poate fi efectuată de utilizatorii care posedă modele de Mac compatibile (vezi lista completă urmând linkul de mai jos) cu aproximativ 10 GB liberi pe disc.

Notă: Înainte de a instala macOS Monterey vă recomandăm să efectuați un backup cu Time Machine sau cu un alt program similar pentru a evita eventuale pierderi ale datelor cauzate de diverse probleme survenite în timpul actualizării.

Dezvoltatorii și utilizatorii care și-au actualizat sistemele la macOS Monterey 21.2 Release Candidate nu vor putea descărca și instala și actualizarea de acum, în condițiile în care acestea au același număr de build.

macOS 12.2 succede macOS 12.1, adică prima versiune majoră adusă macOS Monterey, care a adus mai multe caracteristici noi, printre care și SharePlay. Mai multe detalii despre noutățile aduse de macOS Monterey 12.1 sunt disponibile aici.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum sa faceti o restaurare (restore) unui iPhone, iPad sau iPod touch – Tutorial

Intampiati multe inchideri subite ale aplicatiilor preinstalate pe iPhone, iPad sau iPod touch, iOS-ul merge mai greu...

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.