AirPods 3 și MacBook Pro 2021 sunt disponibile la precomandă în România – iată la ce pret

- Publicitate -

Prezentate luni, pe 18 octombrie, AirPods 3 și MacBook Pro 2021 sunt disponibile acum la precomanda și în Romania. La numai patru zile de când compania californiană a dat startul precomenzilor pentru aceste două noi produse, ele pot fi, așadar, comandate și de la retailerii autorizați Apple de la noi din țară, care au listat ofertele complete pentru acestea în cursul zilei de astăzi.

AirPods 3 și toate configurațiile standard de MacBook Pro 2021 sunt listate de majoritatea retailerilor din țară, o parte dintre aceștia anunțând și data începând cu care le vor livra clienților și, implicit, data începând cu care acestea ar trebui să fie disponibile în stocurile lor – 29 octombrie sau, în unele cazuri, chiar 26 octombrie, pentru AirPods 3, sau începând cu finele lunii viitoare, pentru MacBook Pro 2021. Practic, noile produse introduse de Apple săptămâna aceasta vor fi disponibile la noi în țară cel mai devreme în aceeași zi în care ele vor fi lansate în SUA și alte aproape 30 de țări (26 octombrie), întârzierea întâlnită la MacBook Pro fiind motivată de situația din majoritatea statelor în care acestea sunt deja disponibile la precomandă, iar termenele de livrare au crescut mult imediat după ce a fost dat startul precomenzilor.

Precomandă AirPods 3 și MacBook Pro 2021 din România Pret

AirPods 3

eMAG

Cel mai mare retailer din România permite plasarea precomenzilor pentru AirPods 3, o pereche de căști care, spre deosebire de modelul precedent, este disponibilă într-o singură versiune, iar eMAG practică următorul pret:

Ca de obicei, eMAG nu anunță în pagina dedicată acestor căști și data începând cu care vor fi livrate clienților, însă cel mai probabil aceasta este 29 octombrie, asemenea celorlalți retaileri listați mai jos.

Altex

Spre deosebire de concurenții lor, Altex precizează că AirPods 3 vor fi disponibile începând cu data de 29 octombrie, dată la care vor începe livrările către primii clienți.

Flanco

Dacă data indicată în magazinul lor online este corectă, Flanco este unul dintre retailerii care vor livra la noi în țară AirPods 3 în aceeași zi în care ele vor fi lansate în restul lumii, pe 26 octombrie.

Alți retaileri

Deocamdată, AirPods 3 sunt disponibile la precomandă și la iStyle, aceștia având aceleași prețuri precum cele practicate de ceilalți retaileri mai sus enumerați. În cazul iStyle, se impune precizarea că oferă o estimare de livrare de 8-10 săptămâni.

Prin comparație cu prețurile practicate de către Apple în țările din zona euro (199€ / 989 lei), în România AirPods 3 sunt disponibile la un preț mai mic cu 30 de lei.

MacBook Pro 2021

eMAG

eMAG listează cele două configurații standard în care este disponibil MacBook Pro de 14 inchi și cele trei configurații standard în care este disponibil MacBook Pro de 16 inchi, toate acestea fiind disponibile atât pe gri stelar, cât și pe argintiu, cu tastatură cu aranjament românesc, cât și cu tastatură cu aranjament internațional.

Nici în cazul gamei 2021 de MacBook Pro, eMAG nu anunță în pagina dedicată acestor modele și data începând cu care vor fi livrate clienților, însă cel mai probabil livrările nu se vor realiza mai devreme de o lună de la data de astăzi, asemenea situației întâlnite la ceilalți retaileri de mai jos.

Altex

Asemenea eMAG, Altex listează 20 de opțiuni pentru gama 2021 de MacBook Pro, pentru fiecare configurație fiind disponibilă cu aranjament de tastatură românesc sau internațional, atât pe gri stelar, cât și pe argintiu. În total, Altex listează cele trei configurații standard de MacBook Pro de 16 inchi și cele două configurații standard de MacBook Pro de 14 inchi.

Observăm, așadar, că Altex comercializează cele mai scumpe configurații standard ale fiecărui model de MacBook Pro la un preț cu 100 lei mai mic decât cel practicat de eMAG, iar restul configurațiilor la același preț precum retailerul amintit anterior.

În ceea ce privește data de livrare, Altex precizează că o parte dintre configurații vor fi livrate începând cu data de 21 noiembrie, în timp ce o altă parte va fi livrată începând cu data de 22 decembrie. Totuși, din cauza problemelor cu stocurile, livrările ar putea să întârzie și mai mult.

Flanco

Asemenea eMAG și Altex, Flanco listează 20 de opțiuni pentru gama 2021 de MacBook Pro, pentru fiecare configurație fiind disponibilă cu aranjament de tastatură românesc sau internațional, atât pe gri stelar, cât și pe argintiu. În total, Altex listează cele trei configurații standard de MacBook Pro de 16 inchi și cele două configurații standard de MacBook Pro de 14 inchi.

În ceea ce privește data de livrare, Flanco precizează că o parte dintre configurații vor fi livrate începând cu data de 06 decembrie, în timp ce o altă parte va fi livrată începând cu data de 20 decembrie. Totuși, din cauza problemelor cu stocurile, livrările ar putea să întârzie și mai mult.

Alți retaileri

Deocamdată, MacBook Pro 2021 sunt disponibile la precomandă și la iStyle și Noumax, aceștia având prețuri ceva mai mari decât ceilalți retaileri mai sus enumerați. În cazul iStyle, se impune precizarea că oferă o estimare de livrare de 8-10 săptămâni.

Prin comparație cu prețurile practicate de către Apple în țările din zona euro, în România noile MacBook Pro 2021 sunt disponibile la un preț care este în mod clar mai mic. MacBook Pro de 14 inchi este comercializat de Apple la prețul de 2.249€ (11.120 lei) în versiunea cu CPU pe 8 nuclee și GPU pe 14 nuclee, sau la prețul de 2.749€ (13.592 lei), pentru versiunea cu CPU pe 10 nuclee, GPU pe 16 nuclee și 1 TB de stocare. MacBook Pro de 16 inchi este comercializat la prețul de 2.749€ (13.592 lei) – versiunea cu 512 GB de stocare -, 2.979€ (14.730 lei) – versiunea cu 1 TB de stocare – și la 3.849€ (19.031 lei) – versiunea cu M1 Max. Practic, în România, noile MacBook Pro sunt disponibile la un preț mai mic cu până la 600 de lei decât la Apple Store.

Din păcate, deocamdată, în România nu pot fi comandate versiuni personalizate ale modelelor mai sus menționate, Apple oferind în magazinele sale diferite opțiuni de upgrade pentru toate configurațiile standard mai sus enumerate.


Prezentat pe 18 octombrie, noul MacBook Pro folosește chipset-urile M1 Pro sau, în funcție de configurație, M1 Max – primele chipset-uri „pro” proiectate de Apple special pentru Mac. Disponibil în variante cu afișaje de 14 inchi și 16 inchi, noile MacBook Pro furnizează performanțe „uluitoare” pe partea de procesare, grafică și învățare automată, chiar și atunci când funcționează pe baterie. Acestea vin cu afișaje Liquid Retina XDR, o gamă largă de porturi pentru conectivitate îmbunătățită, o cameră frontală FaceTime HD 1080p și cel mai bun sistem audio pus într-un notebook. Toate acestea sunt potențate de macOS Monterey, care a fost proiectat din temelii pentru a beneficia de avantajele oferite de M1 Pro și M1 Max, furnizând performanțe de neegalat, indiferent de sarcinile la care este supus.

Prezentate în aceeași zi, AirPods 3 vin cu audio spațial, noi caracteristici și o experiență „magică” într-un pachet mai rotunjit. Combinând puterea cipului H1 cu sistemul acustic proiectat de către Apple, noile AirPod-uri folosesc audio computațional pentru a furniza sunete senzaționale, cu egalizare adaptivă. În plus, utilizatorii se vor putea bucura de audio spațial cu Dolby Atmos în Apple Music, filme și emisiuni, precum și de urmărirea dinamică a capului, atunci când AirPod-urile sunt conectate la produse Apple.

AirPods 3 sunt rezistente la transpirație și apă, și vin cu un senzor de presiune, care permite controlarea intuitivă a muzicii și apelurilor telefonice. Autonomia bateriei acestora a fost îmbunătățită, oferind acum până la 6 ore de audiție și până la 30 de ore de audiție cu o singură alimentare a carcasei dedicate.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

watchOS 9.5 a fost lansat pentru Apple Watch

watchOS 9.5 a fost lansat joi seară pentru utilizatorii de Apple Watch. Aceasta este a cincea actualizare...

macOS 13.4 Ventura a fost lansat. Iată noutățile

macOS Ventura 13.4 a fost lansat joi seară pentru utilizatorii de Mac. Noua versiune de Ventura a...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

tvOS 16.6 beta 1 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.6 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple TV sosește la...

macOS 13.5 Ventura beta 1 a fost lansat

macOS Ventura 13.5 beta 1 a fost lansat vineri seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la...

watchOS 9.6 beta 1 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat vineri seară watchOS 9.6 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple Watch...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.