iOS 13.6 și iPadOS 13.6 beta 3 au fost lansate de către Apple

- Publicitate -

Apple a lansat marți seară iOS 13.6 beta 3 și iPadOS 13.6 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la aproximativ două săptămâni distanță de iOS / iPadOS 13.6 beta 2 și la trei săptămâni de când Apple testează această actualizare.

iOS 13.6 și iPadOS 13.6 beta 3 sunt practic aceleași actualizări ca și iOS/iPadOS 13.5.5 beta, Apple luând decizia de a schimba numărul de versiune al acestor actualizări din motive care până în acest moment nu ne sunt cunoscute.

Prima versiune a acestei noi actualizări testate de către Apple nu a părut să fie foarte încărcată în noutăți. Cea de-a doua actualizare beta a iOS / iPadOS 13.6, în schimb, a introdus noi opțiuni pentru descărcarea și instalarea automată a noilor versiuni de iOS/iPadOS. Mulțumită noului meniu Personalizare actualizări software, utilizatorii vor putea decide dacă își doresc ca iOS/iPadOS să descarce automat noile actualizări (prin Wi-Fi) sau să le și instaleze, peste noapte, atunci când iPhone-ul / iPad-ul este conectat la priză (dezactivarea ori activarea ambelor opțiuni fiind, desigur, posibilă).

Aplicația Sănătate oferă utilizatorilor posibilitatea de a adăuga informații despre diferite simptome pe care le au la un moment dat, grație unei noi secțiuni Simptome. Aici, selectând simptomul, iar apoi opțiunea Adăugare date, aceștia vor putea să înregistreze simptomele pe care le preizintă la un anumit moment. Simptomele vor fi organizate în funcție de momentul apariției lor și de severitate, utilizatorii având posibilitatea de a trimite aceste date doctorilor.

iOS 13.6 mai vine și cu compatibilitate pentru Chei Auto, o funcționalitate care a fost prezentată ca fiind integrată în noul iOS 14. Noile chei digitale au fost proiectate pentru ca utilizatorii de iPhone și Apple Watch să poată debloca, bloca și porni autoturismele compatibile fără a mai avea nevoie de o cheie fizică ori de accesarea unei aplicații dedicate.

Cheile digitale sunt stocate în aplicația Wallet, iar pentru a funcționa va trebui ca producătorii auto să implementeze această funcționalitate în noile modele. BMW a anunțat că este unul dintre primii parteneri ai Apple în acest proiect, iar noile lor chei digitale le vor permite posesorilor de iOS și watchOS să deblocheze mașinile, să le pornească prin plasarea iPhone-ului în locul dedicat, să configureze anumite limitări atunci când înmânează mașina copiilor și chiar să partajeze temporar o cheie cu până la cinci alți utilizatori. Potrivit BMW, modelele fabricate începând cu luna iulie a anului curent vor fi echipate cu noua funcționalitate.

În rest, noua versiune de iOS mai include și Apple News+ Audio, o funcționalitate care va permite utilizatorilor să asculte anumite știri în aplicația News, dar care momentan nu este prezentă decât în codul iOS 13.5.5/13.6. O altă caracteristică nouă descoperită în codul iOS 13.6 va oferi utilizatorilor scurtături de tastatură prin care să poată fi ajustată luminozitatea tastaturilor Apple Magic Keyboard ori a altor tastaturi pentru iPad cu taste iluminate.

iOS 13.6 beta 3 și iPadOS 13.6 beta 3 pot fi descărcate de pe Apple Developer Center sau cu ajutorul sistemului de actualizare al iOS, de către toți dezvoltatorii de aplicații care și-au descărcat pe dispozitivele lor profilul pentru iOS 13/iPadOS.

Deocamdată, iOS 13.6 / iPadOS 13.6 public beta 3 nu sunt disponibile pentru utilizatori, însă ne așteptăm ca ele să fie publicate până la finele săptămânii curente. Nici data lansării versiunilor finale ale iOS/iPadOS 13.6 nu este cunoscută, însă ne așteptăm ca ele să fie disponibile pentru publicul larg în iulie.

iOS 13.6 / iPadOS 13.6 beta 3 succed iOS / iPadOS 13.5.1, actualizări care au venit să înlăture o problemă importantă de securitate. Mai multe detalii despre noutățile din iOS / iPadOS 13.5.1 sunt disponibile aici.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

Sugestii de articole

Apple a lansat iOS 16.1.2 pentru iPhone – iată noutățile

iOS 16.1.2 a fost lansat miercuri seară pentru utilizatorii de iPhone. Cea mai recentă versiune a sistemului...

iOS 16.2 beta 4 și iPadOS 16.2 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat joi seară iOS 16.2 beta 4 și iPadOS 16.2 beta 4 pentru dezvoltatorii de...

macOS 13.1 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.1 beta 4 a fost lansat joi seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center....

watchOS 9.2 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat joi seară watchOS 9.2 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua actualizare sosește la...

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785FaniÎmi place
10,899CititoriConectați-vă
361CititoriConectați-vă
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

tvOS 16.2 beta 4 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.2 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple TV sosește la...

macOS 13.1 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.1 beta 4 a fost lansat joi seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la două...

watchOS 9.2 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat joi seară watchOS 9.2 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua actualizare sosește la două săptămâni distanță de watchOS 9.2 beta...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.