Apple a lansat marți seară versiunea beta 2 a iOS 13.3 și iPadOS 13.3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la numai o săptămână distanță de iOS 13.3 beta 1 și la două săptămâni distanță de lansarea versiunii finale a iOS 13.2.

După cum ne indică și numărul versiunii, iOS 13.3 și iPadOS 13.3 reprezintă două actualizări majore pentru sistemele de operare destinate iPhone, iPod touch și, respectiv, iPad. Acestea introduc, în primul rând, caracteristica Limite de comunicare pentru Timp de utilizare. Promisă încă din vară, această nouă caracteristică le permite părinților să aleagă cu cine vor putea copiii lor să vorbească prin mesaje / telefon în timpul perioadei de culcare și/sau când sunt în timp de utilizare (numerele de telefon de urgență sunt mereu permise, iar atunci când vor fi apelate vor dezactiva limitele de comunicare vreme de 24 de ore).

Alături de limite de comunicare, iOS 13.3 și iPadOS 13.3 vin să adreseze o eroare a sistemului de multitasking din cauza căreia aplicații deschise în fundal precum Safari și YouTube se reîncărcau mult mai des decât ar fi trebuit (astfel, atunci când intri într-una dintre aplicațiile afectate, apoi vizitezi o altă aplicație, prima aplicație nu se va mai reîncărca).

Trecând mai departe, iOS 13.3 introduce în Configurări un nou comutator ce permite dezactivarea Animoji și a abțibildurilor Memoji din tastatura emoji. De asemenea, această actualizare mai vine și cu o modificare ușoară pentru pictograma aplicației Apple Watch.

Atunci când vor fi descoperite, noutățile din iOS 13.3 beta 2 vor fi prezentate în cadrul acestui articol.

iOS 13.3 beta 2 și iPadOS 13.3 beta 2 pot fi descărcate de pe Apple Developer Center sau cu ajutorul sistemului de actualizare al iOS, de către toți dezvoltatorii de aplicații care și-au descărcat pe dispozitivele lor profilul pentru iOS 13/iPadOS.

Deocamdată, iOS 13.3 / iPadOS 13.3 public beta 2 nu sunt disponibile pentru utilizatori, însă ne așteptăm ca ele să fie publicate până la finele săptămânii curente.

iOS 13.3 / iPadOS 13.3 beta 2 Noutăți

  • Chei de securitate: această actualizare include, conform Apple, compatibilitate pentru cheile de securitate cu NFC, USB și Lightning ce se supun standardului FIDO2 în Safari, SFSafariViewController și ASWebAuthenticationSession cu standardul WebAuthn, pe dispozitivele care au capacitățile hardware necesare. Or, începând cu această actualizare, se vor putea folosi chei de securitate fizice precum YubiKey-ul echipat cu Lightning pentru a beneficia, pe site-urile compatibile, de un sistem de autentificare cu doi factori mai sigur.

Notă: dacă ați descărcat și instalat acest build de iOS / iPadOS și ați descoperit și alte noutăți decât cele mai sus menționate, vă rugăm să ne anunțați și pe noi printr-un comentariu, mai jos în cadrul acestui articol.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.