Actualizare 6 noiembrie, ora 20:14: iOS 13.3 / iPadOS 13.3 public beta 1 au fost, de asemenea, lansate pentru utilizatorii de iPhone, iPod touch și iPad înregistrați în programul Apple Software Beta.


Apple a lansat marți seară versiunea beta 1 a iOS 13.3 și iPadOS 13.3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la numai o săptămână distanță de lansarea versiunii finale a iOS 13.2 și la o lună și jumătate distanță de lansarea iOS 13.

După cum ne indică și numărul versiunii, iOS 13.3 ar trebui să fie o actualizare majoră pentru sistemul de operare, aducând, pe lângă corecturi de erori și diverse îmbunătățiri, o serie de caracteristici noi. Atunci când vor fi descoperite, noutățile din cadrul acestei actualizări vor fi prezentate în cadrul acestui articol.

iOS 13.3 beta 1 și iPadOS 13.3 beta 1 pot fi descărcate de pe Apple Developer Center sau cu ajutorul sistemului de actualizare al iOS, de către toți dezvoltatorii de aplicații care și-au descărcat pe dispozitivele lor profilul pentru iOS 13/iPadOS.

Deocamdată, iOS 13.3 / iPadOS 13.3 public beta 1 nu sunt disponibile pentru utilizatori, însă ne așteptăm ca ele să fie publicate până la finele săptămânii curente.

iOS 13.3 / iPadOS 13.3 beta 1 Noutăți

  • Gestionare RAM: se pare că Apple încearcă să adreseze problemele cu gestionarea memoriei cu acces aleatoriu introduse în iOS 13.2, primul build al iOS 13.3 păstrând mai multe aplicații în memorie (deocamdată părerile dezvoltatorilor care au instalat acest build sunt încă împărțite, dar se pare că s-au făcut totuși îmbunătățiri în acest sens). Odată cu lansarea iOS 13.2, o serie de utilizatori de iPhone au început să se plângă că această actualizare strică multitaskingul prin faptul că nu mai păstrează în memorie aproape nici o aplicație deschisă anterior.
  • Memoji: a fost introdusă în configurări posibilitatea de a dezactiva afișarea acestei tastaturi.
  • Limite Comunicare: promisă încă de la prezentarea iOS 13, Limite comunicare este o caracteristică pentru timp de utilizare care permite părinților să gestioneze persoanele cu care copiii lor pot comunica. Aceste limite se aplică, deocamdată aplicațiilor FaceTime, Telefon, Mesaje, precum și contactelor iCloud. În configurările caracteristici Timp de utilizare există acum configurări care permit activarea comunicării numai cu contactele sau cu oricine, fiind introdusă, totodată, o opțiune ce le permite părinților să permită sau să respingă posibilitatea adăugării de participanți noi la conversațiile de grup atunci când un contact sau un membru din familie este în acel grup. Mai mult decât atât, părinții care vor dori să limiteze comunicarea copiilor lor în afara timpului de utilizare, precum și atunci când este stabilită ora de culcare, cu oricine sau numai cu contactele, vor putea face acest lucru tot din configurările pentru Timp de utilizare. Este bine de știut totuși faptul că, indiferent de configurările pentru timp de utilizare, apelurile către numerele de telefon de urgență (inclusiv cele din rândul contactelor) vor fi permise mereu, acestea dezactivând limitele de comunicare pentru 24 de ore de la momentul plasării lor.
  • Apple Watch: a fost restilizată ușor pictograma aplicației Apple Watch de pe iPhone, afișându-și de acum un model de ceas mai recent decât vechiul Series 3 GPS + LTE afișat până acum.
  • Beats Solo Pro: ar fi indicat ca posesorii acestor căști să evite actualizarea la acest build de iOS / iPadOS întrucât informațiile despre ele lipsesc cu desăvârșire din actualizare (problema aceasta va fi, cel mai posibil, adresată în următoarea versiune beta e iOS).

Notă: În situația în care ați instalat iOS 13.3 beta 1 / iPadOS 13.3 beta 1 și ați descoperit noutăți, vă rugăm să ne anunțați printr-un mesaj, mai jos în cadrul acestui articol.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.