Respecându-și promisiunea făcută în septembrie, Apple a lansat încă din zorii zilei de 1 noiembrie serviciul de difuzare în flux Apple TV Plus în peste 100 de țări și regiuni. Dar nu vă entuziasmați prea tare!

Înainte de a vă năpusti asupra aplicației Apple TV de pe iPhone / iPad / Mac / Apple TV / televizorul inteligent / dispozitivul de redare în flux ori de a accesa tv.apple.com de pe Safari, Firefox sau Chrome pentru a vă înregistra și începe perioada de încercare gratuită de 7 zile (sau un an, dacă ați achiziționat un dispozitiv Apple după data de 10 septembrie 2019), trebuie să aflați că, deși este disponibil deja inclusiv în Botswana, Eswatini, Mozambic, Namibia, Ghana, Gambia, Zimbabwe, Guineea-Bissau și chiar în Republica Moldova, în Romania Apple TV Plus nu s-a lansat și probabil că nici nu se va lansa prea curând.

Vizitând aplicația mai sus menționată de pe un dispozitiv cu ID Apple înregistrat în România, vom vedea că nu apare nicio referire cu privire la Apple TV+ și, deci, nu ne este posibilă înregistrarea și accesarea serviciului de difuzare în flux de la Apple. Același lucru este valabil și la accesarea platformei web Apple TV, care nu te va înregistra dacă introduci un ID Apple Românesc și nici nu va afișa, în lista de țări, Romania.

Faptul că Apple TV+ nu se lansează și în România este confirmat și de pagina Apple care ne vorbește despre disponibilitatea Serviciilor multimedia ale companiei americane. Căutând România în această pagină, vom observa că, spre deosebire de cele peste 100 de țări în care se listează, la aplicația Apple TV și serviciul Apple TV+, la noi apare, în dreptul aplicației Apple TV doar precizarea Numai conținut video sincronizat. Or, cu alte cuvinte, ca și până acum, din această aplicație noi nu ne vom putea accesa decât filmele, serialele, emisiunile și videoclipurile adăugate de pe computer.

Căutând, Moldova, pe de altă parte, în aceeași pagină mai sus amintită, vom observa, în dreptul Aplicația Apple TV și Apple TV+.

Dacă acest lucru vă surprinde sau chiar vă indignează, trebuie să știți că, oricât de stupid ar fi, la noi în țară nici acum nu este disponibilă secțiunea cu Filme a iTunes Store. Prin comparație, în Republica Moldova ea este disponibilă de ceva vreme, iar dacă ne vom uita cu atenție în lista disponibilității Serviciilor multimedia Apple, vom observa că Apple TV+ este disponibil numai în acele țări în care secțiunea cu Filme a iTunes Store este disponibilă.

De ce nu este secțiunea cu Filme a iTunes Store și, deci, implicit și Apple TV+ disponibile la noi în țară? Ei bine, pentru această întrebare nu există deocamdată un răspuns oficial din partea companiei Apple, însă tind să cred că problema este chiar la gigantul californian și nu neapărat o piedică pusă de țara noastră, în condițiile în care alte servicii de difuzare în flux precum HBO GO, Netflix și Amazon Prime sunt disponibile de ceva vreme și pentru noi.

Așadar, dacă erai curios să urmărești una dintre emisiunile disponibile încă de la lansarea Apple TV+ – printre care se numără și „See,” „The Morning Show,” „Dickinson,” „For All Mankind,” “Helpsters,” „Snoopy in Space,” „Ghostwriter,” și „Oprah Winfrey’s Book Club” – din păcate nu vei putea face acest lucru prea curând. Cel puțin nu direct pe platforma Apple.

4 COMENTARII

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.