Au trecut aproape patru luni de când Apple Pay este disponibil în România pentru posesorii de iPhone, Apple Watch, Mac și iPad, iar astăzi disponibilitatea serviciului de plăți pentru mobil de la Apple s-a extins la încă o bancă – Raiffeisen Bank. Ocupanta locului al cincilea în topul BNR al celor mai mari bănci din România după active, Raiffeisen, le oferă acum clienților săi posesori de iOS, macOS, watchOS și iPadOS acces la o modalitate de a face plăți simplu, rapid și în deplină siguranță.

Utilizatorii de iPhone (6 sau mai recent) și Apple Watch (orice model), care au un card de credit sau debit emis de către Raiffeisen Bank, vor putea efectua plăți offline, în orice magazin / restaurant / farmacie / benzinărie / clincă etc. care acceptă plăți contactless cu carduri VISA / Mastercard prin simpla apropriere a telefonului / ceasului de POS, urmată de scanarea amprentei sau, după caz, a feței (ori de introducerea codului de acces) / dubla apăsare a butonului lateral (în cazul posesorilor de Apple Watch). Nu este necesară efectuarea vreunei actualizări de software „speciale” (cu toate acestea, este indicat să ai instalată cea mai recentă versiune de iOS / watchOS disponibilă pentru modelul tău de iPhone / ceas).

Mai mult, clienții Raiffeisen vor putea folosi Apple Pay și pentru a efectua plăți în anumite magazine online și aplicații partenere, atât timp cât folosesc iPhone (6 sau mai recent), iPad (Air 2 sau mai recent, mini 3 sau mai recent, generația a 5-a sau mai recent, Pro) și Mac (cu macOS Sierra sau ulterior). Și în cazul cumpărăturilor online, utilizatorii vor folosi Touch ID sau Face ID pentru a confirma plățile.

Un aspect important precizat de către cei de la Raiffeisen este acela că Apple Pay va putea fi folosit inclusiv pentru a face plăți în rate fără dobândă de către acei clienți care au un card de cumpărături de la ei.

Apple Pay este un serviciu de plăți pentru mobil simplu și sigur de folosit, pentru care, aidoma celorlalte bănci partenere, nici Raiffeisen Bank nu percepe comisioane suplimentare. Odată adăugat cardul în aplicația Wallet, acesta va fi disponibil pentru toate dispozitivele tale compatibile și gata de a fi folosit în magazinele fizice / online și în aplicațiile partenere. Atunci când utilizatorul face o achiziție, Apple Pay utilizează un număr generat automat pentru dispozitivul său și un cod de tranzacție unic, ceea ce înseamnă că numărul de card nu este stocat pe dispozitiv sau pe serverele Apple și nu este nici măcar partajat cu comercianții. Mai mult, pentru că Apple Pay îți cere să confirmi tranzacțiile cu Touch ID / Face ID / butonul lateral al Apple Watch, nu mai trebuie să folosești codul PIN, indiferent de valoarea tranzacției. Mai multe detalii despre Apple Pay sunt disponibile în acest articol.

„Securitatea şi confidenţialitatea sunt foarte importante în Apple Pay. Când clienţii folosesc un card de debit sau de credit cu Apple Pay, numărul de card nu este stocat pe dispozitivul folosit, nici pe serverele Apple. În schimb, este alocat dispozitivului un număr unic, criptat şi stocat în siguranţă pe telefon sau smartwatch”, se arată într-un comunicat al băncii remis AGERPRES.

În momentul de față, Apple Pay este disponibil la 8 bănci și instituții, după cum urmează:

  • Banca Transilvania
  • ING
  • UniCredit Bank
  • Orange Money
  • Revoult
  • Edenred
  • Monese
  • Raiffeisen Bank

În continuare, din lista de mai sus lipsesc bănci importante de la noi din țară, precum BCR, BRD, CEC, Alpha Bank, OTP Bank și Garanti Bank. Deocamdată, dintre băncile enumerate anterior numai BCR a anunțat că va oferi clienților săi acces la Apple Pay începând cu toamna anului curent.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.